Foto

ICIM Arad a castigat Cupa Romaniei!

Atmosfera de mare meci in Sala de Sport LPS din Satu Mare. In fata unor tribune arhipline, echipa locala, CSM si ICIM Univ Vasile Goldis Arad si-au disputat al doilea trofeu ca importanta din baschetul feminin romanesc. CSM Satu Mare incepea finala cu ganduri mari, in conditiile in care terminase sezonul regulat din campionat pe primul loc, dupa o victorie reusita chiar la Arad si, mai mult, evolua acum pe teren propriu. Gazdele au inceput bine partida, numai ca toate eforturile de distantare pe tabela au fost zadarnicite de reusitele de la distanta ale aradencelor, semnate, in mare parte, de veterana Monika Brosovszky, care a avut o zi senzationala, evoluand precum pe vremea cand era in apogeul carierei. Diferenta s-a facut in sfertul al doilea, cand Aradul a completat ofensiva de top cu o aparare exceptionala in fata careia gazdele nu au gasit solutii. Nici introducerea Abisolei Olajuwon nu a schimbat nimic in jocul lui CSM, care s-a recunoscut invinsa, dupa ce a pierdut si ultimele doua sferturi, dar are o sansa de revansa intr-o eventuala finala a camionatului, unde cele doua echipe au ocazia sa se reintalneasca, daca vor trece de semifinale. Scor final: CSM Satu Mare - ICIM Arad 63-85.

Marcatoare:

CSM Satu Mare: Orosz 15 p, Pop 13 (1x3), Drake 11, Mehmedici 10, Teilane 8, Olajuwon 4, Baluta 2.

ICIM Arad: Brosovszky 22p (6x3), Ciocan 16 p (2x3), Graham 12 (1x3), Toma 11 (1x3), Roberson 8, Nagy 6, Meszaros 6, Dragoescu 2, Savic 2.


Declaratii pentru frbaschet.ro:

Dan Fleseriu (antrenor CSM Satu Mare): "Aradul a jucat foarte determinat si cred ca arbitrii au tolerat o lupta fizica sub panou care a semanat cu luptele greco-romane, nu cu baschetul. E posibil sa ma insel si asta sa insemne ca nu stiu regulamentul de baschet. Or daca e asa, anunt pe aceasta cale ca demisionez din functia de antrenor al echiepi nationale U20. Nu pot ramane antrenor acolo atata vreme cat nu cunosc regulamentul de baschet."

Dan Moraru (director tehnic ICIM Arad): "Ma bucur ca ne-am revenit dupa acel accident de la Arad, din campionat care ne-a constat, in principiu, pierderea avantajului terenului propriu intr-o eventuala finala cu Satu Mare. Am lucrat tactic, impreuna cu Stacey Nolan, pentru a remedia erorile din acel meci. Ma mira ca gazdele acuza arbitrajul dupa meciul de azi, in conditiile noi am fost sanctionati cu net mai multe faulturi decat ele. Felicit fetele, cred ca prin ce au aratat azi au demonstrat, fara dubii, ca merita trofeul."


In finala mica a competitiei, BC Sepsi Sf Gheorghe - SCM CSS Craiova 85-66.

Parteneri