Foto

ICIM Universitatea Goldis a castigat Liga Europei Centrale! (Declaratii - update)



Dupa 24 de ore de cand echipa de baschet feminin ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad a intrat in istoria baschetului romanesc drept prima echipa feminina care isi adjudeca o cupa europeana, jucatoarele Monika Brosovszky,  Larisa Toma si Cristina Ciocan au oferit scurte declaratii in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet:


Monika Brosovszky: “Este superb ca am reusit sa castigam acest trofeu! Atat pentu noi, cat si pentru orasul Arad si pentru baschetul romanesc. Desi gurile rele spun ca nu este un trofeu important, va asigur ca nu este deloc asa. Am trait meciurile pe parchet si a fost foarte greu. Am intalnit echipe din Cehia  care sunt vicecampioane mondiale!
Sincer nu credeam ca voi mai castiga un trofeu asa important, dupa Final Four-ul pe care l-am ratat anul trecut in FIBA EuroCup. Dar nu stii niciodata ce iti rezerva viata! Sunt extrem de fericita si ma bucur ca ne-am indeplinit un obiectiv. Trebuie insa acum sa ramanem cu picioarele pe pamant, pentru ca mai avem doua obiective: Cupa Romaniei si titlul de campion!”

Larisa Toma: “Suntem foarte fericite ca am castigat acesta Cupa! Aseara a fost o euforie generala, acum incepem deja sa ne gandim la urmatoarele meciuri si la urmatoarele obiective! La inceputul carierei visam ca voi castiga un trofeu european."

Cristina Ciocan:  “Sunt foarte fericita! A fost extrem de greu sa castigam. Nu ne-am gandit ca vom intra in istorie, nu am luptat pentru acest lucru, ci ne-am dorit foarte mult sa castigam. Am primit foarte multe felicitari si este bine ca lumea ne apreciaza. Publicul de aici este ahtiat dupa baschet si ne bucuram! Pentru noi au fost al saselea jucator si a contat enorm ca am avut acesti suporteri minunati aproape!”

===============

ICIM Universitatea Goldis Arad intra in istoria baschetului romanesc drept prima echipa feminina care isi adjudeca o cupa europeana!
In finala Ligii Europei Centrale, disputata pe teren propriu, vicecampioana Romaniei a depasit echipa slovaca Bemaco Presov cu 62-50.

La fel ca in semifinala de ieri, jucata cu Kara Trutnov, aradencele au facut diferenta in repriza a doua. La pauza, scorul a fost identic cu cel din semifinale, 32-32, elevele americanului Stacey Nolan mobilizandu-se exemplar in ultimele 20 de minute si impunandu-se la o diferenta linistitoare.

Pentru ICIM au inscris:

Larisa Toma  13 puncte, 16 recuper?ri
Monika Brosovszky
13 p
Bilijana Savic 11 p
Cherrise Graham 11 p
Ashlee Roberson 7 p
Cristina Ciocan 4 p
Anita Meszaros 2 p
Laura Dragoescu 1 p

La finalul partidei, presedintele FRB, Carmen Tocala, a declarat postului de televiziune TVR3: "Aradul a facut ceva minunat. Este primul trofeu continental adus baschetului feminin din Romania si cred cu tarie ca, la anul, atunci cand va participa in Euroliga, ICIM va continua sa scrie istorie!"

In finala mica a CEWL, Kara Trutnov a trecut de Flying Foxes Post Viena cu 80-65.

Parteneri