ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad defileaza in CEWL

Vicecampioana Romaniei la baschet feminin, BC ICIM Universitatea „Vasile Goldis“ Arad, a spulberat, miercuri seara, pe teren propriu, gruparea ceha Valosun Brno, cu scorul de 88-58 (43-30), in cel de-al cincilea meci sustinut in grupa B a  Ligii Europei Centrale (CEWL).

Avand deja in buzunare calificarea in Final Four-ul competitiei europene, elevele antrenorului Stacey Nolan au jucat dezinvolt si au realizat un nou spectacol baschetbalistic, spre satisfactia propriilor suporteri adunati in numar mare in tribunele Salii Sporturilor "Victoria". Cu Brosovszky, Ciocan, Robertson, Toma si Meszaros in forma maxima, gazdele s-au distantat destul de repede pe tabela de marcaj, in ciuda unei opozitii serioase a echipei din Cehia, mai ales in prima parte a jocului. Si cum diferenta s-a marit considerabil spre finalul disputei, antrenorul Stacey Nolan si-a permis luxul de a arunca in lupta intreg lotul de jucatoare, spre deliciul tribunelor, care au aclamat la scena deschisa al cincilea succes consecutiv al BC ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad in CEWL.
Conform statisticii oficiale, punctele invingatoarelor au fost inscrise de Roberson 17 p (1×3), Brosovszky 13 p (2×3), Toma 12 p, Meszaros 12 p, Ciocan 7 puncte (1×3), Graham 6 p (1×3), Dragoescu 6 p (1×3), Urban 4 p, Nagy 2 p, Mercea 5 p (1×3), Moraru 2 p, Savic 2 p. Au oficiat arbitrii FIBA Doru Vinasi (Cluj) si Alin Faur (Timisoara), in vreme ce comisar din partea FRB a fost Radu Bucerzan (Timisoara).
Astfel, cu 10 puncte acumulate (punctaj maxim) in clasamentul grupei B, echipa din Arad s-a calificat deja in Turneul Final CEWL de pe prima pozitie, chiar daca mai are de disputat un singur meci, in 19 ianuarie, in fief-ul unei alte grupari din Cehia, Slovanka MB.
Reamintim ca in primele patru meciuri din grupa B, BC ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad a trecut de Flying Foxes SV Post Viena (Austria), cu 83-39 si 69-64, de Valosun Brno, cu 68-55, si de Slovanka MB, cu 87-50.

„Astazi am castigat la o asemenea diferenta deoarece adversarele noastre nu au venit la Arad in formula completa, din motive medicale. Poate ca daca aveau toate jucatoarele de baza, formatia din Brno ne-ar fi pus mult mai multe probleme in jocul de azi. Noi am jucat foarte bine ofensiv, dar ca sa obtii ceva, adica victoria, iti trebuie si o aparare pe masura, ceea ce noi am avut azi“, a punctat antrenorul american Stacey Nolan chiar in finalul jocului cu Valosun Brno.

Final Four-ul CEWL este programat in 12-13 februarie, in Sala Sporturilor "Victoria" din Arad, echipa pregatita de Stacey Nolan pornind ca mare favorita in cursa pentru cucerirea trofeului european.

Parteneri