Foto

ICIM UVG Arad rateaza Liga Europei Centrale

Cu toate ca a avut doua participante in turneul Final Four al Ligii Europei Centrale la baschet feminin (CEWL), Romania nu a reusit sa castige trofeul.
In finala, ICIM UVG Arad – detinatoarea trofeului – a intalnit gruparea ceha Kara Trutnov, cea care eliminase in prima zi echipa germana care a gazduit turneul Final Four, TSV 1880 Wasserburg. Elevele lui Dan Moraru au condus pe intreaga durata a jocului, chiar si la 10 puncte diferenta, insa au cedat inexplicabil in ultimul sfert, cehoaicele reusind sa treaca in avantaj abia cu doua minute inainte de final si sa pastreze ecartul pana la sfarsitul intalnirii. Scorul final a fost 82-76 pentru Kara Trutnov, in vreme ce Aradul se consoleaza cu locul al doilea.

In finala mica, CSM Satu Mare a invins, dupa prelungiri, pe TSV 1880 Wasserburg, cu 87-86, clasandu-se pe treapta a treia a podiumului competitiei.


===========================================================================================================

Cu "implanturile" Chrissy Givens si Cristina Ciocan (transferate de la CSM Targoviste) in mare forma, ICIM UVG Arad a trecut cu 72-62 de CSM Satu Mare, in semifinala romaneasca din Final Four-ul Ligii Europei Centrale la baschet feminin (CEWL). Turneul final a fost organizat de echipa germana TSV 1880 Wasserburg si gazduit de arena Badria Halle. Duelul echipelor romanesti a fost extrem de echilibrat, dar a fost adjudecat de elevele lui Dan Moraru, care au avut un trident ofensiv de exceptie: Givens (21 p, 10 rec), Ciocan (15p, 10 rec), Brosovszky (foto) (13p). De partea cealalta, evidentiata trupei pregatite de Dan Fleseriu a fost Annemarie Parau, care a reusit 18 puncte.

In finala programata duminica, de la ora 15:00, ICIM UVG va evolua. cu trofeul pe masa, impotriva cehoaicelor de la Kara Trutnov, care - in a doua semifinala - au depasit net echipa gazda, Wasserburg, cu 84-61. Pentru germane a evoluat si romanca Diana Ciupe Pop, care a reusit sa inscrie 3 puncte. Kara Trutnov este echipa care a castigat Grupa B din faza preliminara a CEWL, acolo unde s-a luptat cu CSM Satu Mare. Cele doua echipe si-au impartit victoriile in meciurile directe si au terminat grupa la egalitate de puncte, fiind pana la urma despartite de cosaveraj.

Finala mica a competitiei este programata de la ora 12:00 si opune echipele CSM Satu Mare si TSV 1880 Wasserburg.

Parteneri