Foto

Impresii la cald dupa COSMOTE ALL STAR GAME TIMISOARA 2012

La putin timp de la terminarea show-ului COSMOTE ALL STAR GAME TIMISOARA 2012, principalii actori ai evenimentului s-au intors la Hotelul Timisoara, unde au participat la Balul de caritate organizat de Federatia Romana de Baschet si BC Timisoara. Extrem de incantati si de relaxati dupa prestatia de zile mari din Sala Sporturilor "Constantin Jude",  stelele Sudului si Nordului ne-au impartasit cateva impresii despre spectacolul de pe parchet, despre atmosfera din tribune, fani, cat si despre actiunile sociale si de caritate. Mai jos va prezentam mini-interviurile cu MVP-ul Catalin Burlacu, castigatorul dunk contest Adrian Gutoaia, starurile autohtone Virgil Stanescu, Levente Szijarto, cei doi antrenori romani Marcel Tenter si Tudor Costescu, dar si cu juniorul de la Cosmote All Star Game, Vlad Popovici.


Catalin Burlacu (CSU PLOIESTI) - ECHIPA SUDULUI:
  "Undeva in adancul sufletului mi-am dorit trofeul MVP"


Ti-ai dorit foarte mult titlu de MVP.  Chiar inainte de COsMOTE ALL STAR GAME declarai ca vrei sa castige Sudul.
Undeva in adancul sufletului mi-am dorit acest lucru. Mai aveam inca doua trofee in palmares, insa mi-am dorit enorm. a fost un All Star Game pe cinste. Ma bucur ca am putut onora aceasta editie, asa cum am crezut de cuviinta.

Publicul din Timisoara te-a primit foarte bine. Te-au aplaudat la scena deschisa cand ai fost anuntat de prezentator...

Intr-adevar este un public foarte educat, intr-un oras foarte frumos. Fanii stiu baschet si tin sa le multumesc atat in nume personal, cat si in numele lui Dragan Petricevic, care a dezvoltat aceasta emulatie fantastica la Timisoara in cei cinci ani pe care i-a petrecut la aceasta echipa.

Cum a fost batalia de sub panou cu Virgil Stanescu, Dies, Krstanovic?
Intotdeauna confruntarile noastre sunt puternice, serioase, bazate pe procedeele pe care le stim de mult timp. A fost un meci frumos, multi jucatori au inceput timid avand in vedere ca urmeaza play-offul, insa pana spre final au pus cu totii osul serios la treaba. Si Nordul si Sudul si-au dorit foarte mult victoria. S-a terminat bine pentru noi.

Dedici trofeul MVP cucerit marti seara cuiva?
Da, il dedic sotiei mele care este insarcinata si pe care o iubesc! Abia astept sa ma intorc acasa. Chiar inainte sa plec spre Timisoara m-a intrebat sugestiv daca vin cu ceva acasa de la acest ALL STAR GAME, in afara amintirilor superbe. I-am zambit si i-am promis ca voi face totul. Ma bucur ca m-am tinut de cuvant!
   

==============================
Virgil Stanescu (BC MURES TARGU MURES) - ECHIPA NORDULUI:  "A fost o sarbatoare!"


Felicitari pentru evolutia de la COSMOTE ALL STAR GAME TIMISOARA 2012. Cum ti s-a parut evenimentul?
Foarte frumos organizat. Vreau sa felicit organizatorii pentru felul in care au reusit sa promoveze acest eveniment. In ciuda faptului ca a fost marti, a iesit extraordinar de frumos, iar sala a fost arhiplina, cu un public minunat.

Ai evoluat alaturi de Bogdan Popeescu, impotriva lui Catalin Burlacu, Levente Szijarto si Andrei Capusan. Practic te-ai reintalnit cu colegii de la echipa nationala.
Este o ocazie unica in anul competitional sa ne intalnim pe teren ca prieteni, intr-un meci in care nu exista o miza. Jucam liber, ne simtim bine si evoluam pentru cei care ne-au votat. A fost o sarbatoare!

Colegul tau de camera de la nationala, Catalin Burlacu, a luat titlul de MVP...
Ma bucur pentru el! Merita lucrul acesta si l-a dorit foarte mult. A facut tot posibilul sa il ia si este meritul lui.

Concursul  de slam-dunk castigat de un roman. Te asteptai?
Am fost placut suprins. Nu ma asptetam, cu siguranta a meritat, insa nu ma asteptam ca Adi sa fie printre atatia americani si saritori recunoscuti, el sa ia acest trofeu. Este bine meritat! Chiar a suprins prin curaj si executie!


==============================
Adrian Gutoaia (ENERGIA ROVINARI) - ECHIPA SUDULUI : "A fost inspiratie de moment in finala concursului de slam-dunk!"


Felicitari, Adi! Primul All Star Game din cariera cu siguranta ca nu il vei uita, mai ales ca ai castigat si concursul de slam-dunk!

A fost suprinzator pentru mine. Nu ma asteptam sa se intample atatea lucruri frumoase in aceeasi seara. Galeria a fost extrordinara, m-au sustinut, iar colegii m-au ajutat foarte mult si au fost alaturi de mine. M-au ajutat sa ma integrez si m-am simtit ca intr-o familie.

Ai evoluat astazi cu o parte din fostii tai coechipieri de la Ploiesti si de la echipa nationala.

M-am bucurat sa fiu iar alaturi de Catalin Burlacu, Levente Szijarto, antrenorul Vladimir Arnautovic. O mica reuniune, extrem de placuta. Sunt multumit, dar inca nu constientizez tot ceea ce s-a inamplat.

Marti seara ai demonstrat ca nu conteaza nationalitatea pentru a castiga un concurs de slam-dunk.
Ma bucur ca am putut participa si ca am reprezentat romanii la All Star Game, ca si noi putem face spectacol.

A fost regie la slam-dunk-ul peste Stefan Lecca (n.n. comentatorul meciului)  sau inspiratie de moment?
A fost inspiratie de moment. Mi-a placut ca a fost implicat si m-am gandit sa ii dau emotii. Eram sigur ca publicul va recepta foarte bine mesajul si asa a si fost.  Pe aceasta cale vreau sa le multumesc! Sper ca am reusit sa le oferim un spectacol de neuitat.


==============================
Levente Szijarto (CSU PLOIESTI) - ECHIPA SUDULUI: "M-am bucurat sa fiu alaturi de familia baschetului romanesc"


Pe ultima suta de metri ai fost invitat de Federatia Romana de Baschet sa participi la acest eveniment baschetbalistic. Cum ti s-a parut?

A fost foarte frumos la COSMOTE ALL STAR GAME. De la an la an creste evenimentul in organizare, din ce in ce mai placut si profesionist in acelasi timp realizat. Ma bucur ca am reusit sa ajung la Timisoara, intr-un oras atat de frumos, cu un public pe masura.

L-ai ajutat pe bunul tau prieten si coleg de atatia ani, Catalin Burlacu, sa castige titlul de MVP...
Important a fost sa castigam si sa ne distram. Avand in vedere ca suntem de atatia ani campioni, avem victoria in sange. Orice meci ar fi, indiferent de miza noi vrem sa castigam.

Te-ai reintalnit cu o parte dintre colegii de la echipa nationala.
Am langa mine doi jucatori foarte buni, Catalin Burlacu si Virgil Stanescu, care la viata lor au avut multe realizari. Au fost plecati peste mari si tari si stiti foarte bine ce carte de vizita au. M-am bucurat, ca de fiecare data, sa fiu alaturi de familia baschetului romanesc!


==============================

Vlad Popovici (POLITEHNCA UNIREA IASI)  - ECHIPA NORDULUI : "Privesc invitatia Federatiei ca pe un pas inainte in cariera mea"


Felicitari! Ai fost cel mai tanar jucator invitat la COSMOTE ALL STAR GAME. Cum te-ai simtit?
A fost o ocazie deosebita pentru mine sa particip la acest eveniment, alaturi de atatia mari jucatori. Am incercat sa fur cate ceva de la fiecare si sa ignor ca sunt cel mai mic ca varsta. Am incercat sa ma distrez si sa savurez din plin aceste momente.

Crezi ca va fi semnificativ acest moment pentru cariera ta viitoare?
Cu siguranta va fi un imbold pentru mine. Sper sa nu fie singurul ALL STAR GAME din cariera mea. Imi doresc sa joc mai mult, sa ma fac remarcat si privesc invitatia Federatiei ca pe un pas inainte in cariera mea.

Cum ai simtit tribunele?
Am fost incurajat de toata lumea. Probabil s-au gandit ca sunt mai mic ca varsta si ca am nevoie de sustinere. A fost un motiv in plus pentru mine sa fiu concentrat.


==============================
Marcel Tenter ( ANTRENOR U-MOBITELCO CLUJ-NAPOCA) - ECHIPA NORDULUI: "Sunt extrem de onorat ca am fost in compania celor mai buni jucatori din tara"


Felicitari, domnule Tenter, pentru specatcol! Cum s-a trait meciul pe banca Nordului?
M-as bucura daca as fi asa linistit si la meciurile echipei mele. Sunt extrem de onorat ca am fost in compania celor mai buni jucatori din tara.

Cum vi s-a parut publicul?
Cordial! Un public care stie sa aprecieze fazele spectaculoase care s-au petrecut din belsug. O seara in care ne-am adus cu totii aminte ce ne place la acest sport minunat: spectacolul si daruirea totala.

Anul trecut ati fost prezent la Sibiu. Sunteti in mare masura sa faceti ocomparatie intre cele doua evenimente.

Nu cred ca se pot face comparatii. M-am simtit foarte bine si acolo. Si in acest an a fost impecabil, foarte multe momente placute care ne-au surprins si pe noi.


==============================

Tudor Costescu (ANTRENOR BCM U PITESTI) - ECHIPA SUDULUI:  "Cred ca baschetul a castigat in seara aceasta"


Tudor Costescu si Vladimir Arnautovic, din nou pe banca Sudului, ca si la precedenta editie a ALL STAR GAME.
Nu suntem aceeasi, ne schimbam de la zi la zi, si de la an la an. Metaforic vorbind. A fost o placere si o onoare sa fiu alaturi de colegii mei la
Timisoara.

Daca ai face o comparatie intre All Star-ul din 2011 si cel de anul acesta?
Ambele evenimente au avut partile lor frumoase! Mi-e greu sa gasesc parti neplacute. Remarc organizarea de anul acest, nu spre deosebire de anul trecut. Sala plina, publicul cald si cunoscator de baschet.

Ati adus vorba de public. Va asteptati sa fiti primit cu resentimente dupa finala Cupei Romaniei pe care ati castigat-o impotriva Timisoarei?
Nici vorba. Stiu ca publicul din Timisoara este cunoscator si consumator de baschet si inteleg ca este vorba de o competitie. Am fost aici in calitate de invitati ai lor si am fost tratati exact asa cum ar fi trebuit. Sper ca am reusit sa le dam inapoi macar o parte din ceea ce se asteptau. Cred ca baschetul a castigat in seara aceasta. S-a facut o propaganda deosebita acestui sport, iar jucatorii s-au simtit excelent.

Ati participat alaturi de staff-ul Federatiei Romane de Baschet la actiunile sociale. Spuneti-ne cateva cuvinte.
Am fost trei ani voluntar la Special Olympics Romania si am lucrat cu copii cu dizabilitati si stiu ce inseamna. Mereu raspund cu mare placere unor asemenea solicitari. Am vazut jucatorii impresionati si gata sa ofere, macar pentru un moment, sprijin si caldura unor asemenea copii.

































Parteneri