Foto

Incepe duelul pentru promovare

Farul Constanta, Timba Timisoara, CSA Steaua Bucuresti si CSU Galati sunt cele patru echipe care se bat pentru revenirea pe prima scena a baschetului romanesc, toate meciurile fiind transmise in direct de postul DIGI Sport. cu 24 de ore inaintea startului  Turneului Final de promovare in Divizia A, reprezentantii celor patru echipe au oferit declaratii in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet, prefatand meciurile gazduite de Arena de Baschet din Capitala in perioada 1-3 iunie 2012. Extrem de rezervati, dar increzatori in sansele pe care le au gruparile lor, toti cei patru intervievati au ajuns la concluzia ca echipele calificate au sanse egale de promovare si ca totul se va decide in functie de forma de moment a baschetbalistilor.

Inainte de a va prezenta punctele de vedere ale oficialilor, va oferim un scurt istoric al celor patru echipe:


CSA Steaua Bucuresti s-a retras din prima divizie cu un sezon in urma din cauza problemelor financiare. In sezonul 2010-2011 ros'-albastrii au terminat pe locul al treilea si au in vitrina cu trofee 21 de titluri de Campioana a Romaniei.

BC Timba Timisoara s-a calificat si in sezonul 2010-2011 la Turneul final de promvoare insa a ratat accederea in prima divizie.

CSU Galati, la fel ca si Timba, s-a duelat si anul trecut pentru pasul in Divizia A.  Nu au reusit promovarea, ajungand din nou in acest an la Turneul Final.

Farul Constanta
a evoluat in prima divizie, constantenii retrogradand la inceputul anilor 2000. Anul trecut au atras o serie de jucatori importanti precum Razvan Popa, Marian Minea, Cezar Stanescu si au ajuns la Turneul Final.


Aurel Pricop, antrenor principal CSU Galati:
"Toate echipele au sanse egale pentru promovare. Va depinde foarte mult de forma de moment a jucatorilor. Noi suntem foarte montati si ne dorim din tot sufletul sa ajungem pe prima scena a baschetului. Elevii mei evolueaza de mult timp impreuna, sunt o echipa sudata si au experienta de partea lor. Si anul trecut au evoluat la Turneul Final, asa ca sunt obisnuiti cu presiunea."

Sebastian Raducanu, manager BC Timba Timisoara:

"Turneul final de promovare in Divizia A din acest an este mult mai echilibrat fata de precedentul. Sunt calificate echipe foarte aproapiate valoric si cred ca echipa care va fi mai concentrata mai ales in faza defensiva se va impune. Desi la prima vedere Galatiu si Timba sunt doua echipe care au experienta turneului de anul trecut sa nu uitam ca atat Steaua, cat si Farul Constanta au jucatori cu experienta. Nu ne este deloc teama de nimeni, doar de jocul nostru. Avem incredere in fortele noastre, iar jucatorii vor sa demonstreze ca nu au muncit degeaba atatia ani."

Dragos Barbu, manager CSA Steaua Bucuresti:
"Toate echipele vin la acest turneu de promovare cu sanse egale. Formatia noastra se bazeaza pe experienta unor jucatori cu state grele
in baschetul romanesc, Adrian Voinescu, Stojadin Markovic si Eugen Ilie nemaiavand nevoie de nici o prezentare. Lor li se alatura o serie de
jucatori tineri si talentati ca Alexandru Ardelean, Marian Ararau sau Emil Stavarache. Steaua isi doreste foarte mult sa revina acolo unde ii
este locul  si sunt convins ca jucatorii nostri vor da totul."

Costel Cernat, antrenor principal BC Farul Constanta:
"Nu exista o favorita certa la promovare, insa Farul Constanta are sansa
de a reveni in Divizia A. Ne propunem sa fim foarte concentrati si sa ne aparam cat mai bine. Ne cunoastem adversarii, Steaua este o echipa matura, cu jucatori cu experienta, cu Timba am jucat. Constanta vrea sa faca performanta si ma bucur ca meciurile vor fi televizate. Avem nevoie de mediatizare."

Programul complet al Turneului Final:


Arena de Baschet - Bulevardul Basarabia nr.39, Sector 2, Bucuresti.

Vineri - 1 Iunie 2012
18:00  CS BC Farul Constanta - CSU Galati
20:15  BC Timba Timisoara - CSA Steaua Bucuresti  

Sambata - 2 Iunie 2012
16:30    CSA Steaua Bucuresti - CS BC Farul Constanta
18:45    CSU Galati - BC Timba Timisoara  

Duminica - 3 Iunie 2012
11:00    CS BC Farul Constanta -  BC Timba Timisoara
13:15    CSA Steaua Bucuresti - CSU Galati

Parteneri