Foto

INCEPE FINALA FEMININA A DIVIZIEI A!

Principala intrecere interna a baschetului feminin si-a desemnat finalistele. Daca CSM Targoviste era favorita in fata nou-promovatei Nova Vita Tg. Mures, cea de-a doua semifinala a fost una extrem de intensa, transata in meciul decisiv de catre CSM Satu Mare, in deplasare, pe terenul campioanei en-titre, ICIM UVG Arad, intr-o reeditare a finalei sezonului precedent. Formatia din nordul tarii, pregatita de Dan Fleseriu, s-a impus cu 58-54, insa a "platit" un pret destul de mare: una dintre cele mai bune jucatoare, Claudia Pop, s-a accidentat si este indisponibila in finala.

Finala Campionatului National Feminin se disputa dupa sistemul "cel mai bun din cinci meciuri", iar primele doua meciuri sunt programate pe terenul formatiei din Targoviste, pe 3 si 4 mai, de la ora 19:00, ambele jocuri fiind transmise de canalul tv Digi Sport.

In sezonul regulat, ambele meciuri dintre CSM Targoviste si CSM Satu Mare au fost castigate de echipa damboviteana: 60-51 la Targoviste si 69-68 la Satu Mare.

Duelul unei noi generatii de tehnicieni romani

Pe langa lupta directa a jucatoarelor pe parchet, finala in sine se consituie si intr-un interesant duel al antrenorilor celor doua formatii, ambii tineri si extrem de talentati.

Florin Nini (CSM Targoviste) se afla la primul lui sezon pe care il experimenteaza in baschetul feminin. Fost jucator si apoi antrenor la CSU Galati (cu care a reusit si promovarea in DIvizia A), Nini a devenit cunoscut dupa ce a reusit sa dezvolte pe malurile Dunarii un exceptional centru juvenil masculin, Phoenix, care a avut rezultate foarte bune in campionatele nationale de juniori. Pasiunea cu care a dovedit ca lucreaza cu tinerii baschetbalisti l-a propulsat apoi ca antrenor la echipele nationale de juniori, mai intai ca secund, apoi ca principal, la diferite categorii de varsta, de-a lungul anilor. La seniori, a fost in 2008 secundul lui Costel Cernat la echipa nationala, apoi a fost secund la echipe precum CSU Atlassib Sibiu sau Steaua Turabo Bucuresti. A venit la inceputul sezonului la CSM Targoviste, considerand acest lucru o mare provocare.

Dan Fleseriu (CSM Satu Mare) este unul dintre tinerii antrenori cu cele mai bune rezultate in baschetul feminin romanesc. Nascut la Sibiu, Fleseriu a deprins tainele sportului cu mingea la cos din familie. Tatal lui, antrenorul Mihai Fleseriu i-a insuflat dragostea pentru baschet. Tanarul Dan  a fost o scurta perioada si arbitru divizionar A,  dar s-a simtit mai atras de pregatirea echipelor decat de oficierea lor din teren. A renuntat la cariera de arbitru si s-a dedicat in exclusivitate antrenoratului. A pregatit numeroase echipe de junioare, dar si de Divizia A. La CSM Satu Mare a reusit cele mai bune performante din cariera la nivelul echipelor de club, evoluand in Liga Europei Centrale(acolo unde in acest an a ocupat locul 3), ajungand  in Final Four-ul Cupei Romaniei, dar, mai ales, pentru al doilea an consecutiv, in finala Campionatului National.



Foto: targoviste.ro

Parteneri