Foto

Inclestarea titanilor: BC Timisoara vs. U-Mobitelco BT Cluj-Napoca

Campioana Romaniei, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, va merge in  acest final de saptamana in Banat, acolo unde va da piept cu BC Timisoara in semifinalele campionatului national. Dupa ce au  trecut de BC Mures cu 3-1 la general, "studentii" lui Marcel Tenter vor sa repete performanta de acum doua sezoane cand s-au  calificat in finala dupa ce au trecut in "careul de asi" de timisoreni. De partea cealalta, "Leii din Banat" au in gand doar victoria si nu concep sa nu profite de avantajul terenului propriu.

Dar iata mai jos cateva declaratii oferite in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet de catre reprezentantii celor doua echipe:

Leontin de Maio, presedinte BC Timisoara:
"Toate cele patru echipe calificate in semifinale sunt extrem de  apropiate valoric. Orice duel porneste din start cu sanse egale, fara nici o favorita certa. Ca traditie, Clujul este o echipa experimentata, detinatoarea titlului, insa Timisoara a
demonstrat pe tot parcursul sezonului ca are forta sa invinga orice echipa. De altfel, gruparea noastra a condus in mare parte in campionat. Avem sansa noastra, jucam in fata propriilor suporteri, iar baietii nu au nici o presiune. Au depasit acest moment, odata cu meciurile din play-off disputate impotriva CSM-ului. Daca ar fi sa dau un titlu as spune ca orice este posibil si ca este meciul dintre fosta si viitoarea campioana a Romaniei."


Bogdan Popescu, extrema de forta BC Timisoara:
"Seria aceasta va fi foarte grea. Intalnim echipa campioana, o grupare  foarte buna si cu o traditie bogata. Scopul nostru este  sa ajungem in finala. Vom avea o abordare complet diferita fata de cea pe care am avut-o in sferturi cu CSM Bucuresti. Trebuie sa fim montati de la inceput, sa intram bine in joc si sa fim constienti ca micile detalii fac diferentele.  Acest lucru se intampla de fiecare data cand se intalnesc echipe de valoare apropiata. De aceea cred ca vor fi cinci meciuri in semifinala. Avem avantajul terenului si al publicului minunat de la Timisoara care ne impinge meci de meci de la spate. Abia astept sa vad sala arhiplina cum vibreaza pentru noi. In astfel de meciuri joci cu inima si nu exista o alta motivatie mai mare
decat de a te califica in finala. Va fi un duel al titanilor!"


Mircea Cristescu, presedinte U-Mobitelco BT Cluj-Napoca:

"Este cu totul alta semifinala fata de cea disputata in urma cu doua sezoane. Timisoara are o echipa noua, creata aproape de la zero in acest campionat, in vreme ce noi am pastrat o serie din jucatorii de-atunci. Nu apasa greu pe umerii nostri titlul de campioana, am trecut de mult de acest stadiu. Avem experienta si ma bucur ca ne aflam aici si Doamne Ajuta sa mergem mai departe. Maine se vor intalni doua echipe disciplinate, cu jucatori valorosi, insa suntem trecuti prin prea multe lupte ca sa ne fie teama de vreun adversar. Vom da totul pentru a castiga la Timisoara!"

Mihai Silvasan, extrema U-Mobitelco BT Cluj-Napoca:
"Va fi o serie foarte grea pentru noi, Timisoara avand avantajul terenului propriu. De altfel si meciurile precedente din play-off au fost dificile pentru ambele formatii. Timisoara a trecut mai greu decat se asteptau de CSM Bucuresti, in timp ce noi am avut niste meciuri grele cu Muresul, chiar daca ne-am impus cu 3-1. Evident, dupa accederea in semifinale ne-am gandit doar la acest meci si am pregatit foarte bine partida de la Timisoara. Sunt foarte optimist si am deplina incredere in colegii mei si in stafful echipei de a repeta performanta de anul trecut. Pana atunci ne asteapta acest duel dificil cu Timisoara. Vom juca intr-o sala arhiplina, ostila, dar avem experienta meciurilor disputate in astfel de conditii, asa ca nu imi fac probleme."


Cel mai bun marcator:
Cluj - Zoran Krstanovic: 21 de puncte pe meci, 651 de puncte marcate in 31 de jocuri
Timisoara - Bogdan Popescu: 17.34 puncte pe meci, 555 de puncte in 32 de jocuri

Cel mai bun recuperator:
Zoran Krstanovic: 8.74 recuperari pe meci, 271 de recuperari in 31 de jocuri
Domique Archie: 7.19 recuperari, 230 de recuperari in 32 de jocuri

Cel mai bun pasator:
Mihai Paul: 3.66 pase decisive pe meci, 117 pase in 32 de jocuri
Zlatko Jovanovic: 5.13 pase decisive pe meci, 159 pase in 31 de
jocuri

Cel mai eficient jucator:
Zoran Krstanovic: 23.77 eficienta pe meci, 737 eficienta cumulata in 31 de jocuri
Bogdan Popescu: 18 eficienta pe meci, 576 eficienta cumulata in 32 de jocuri

Cel mai inalt jucator:
Szabolcs Santa: 2.09 m
George Toth: 2.12 m

Cel mai in varsta jucator din lot:

Jerome LaGrange (06.09.1978) - 34 de ani
Branko Cuic (08.03.1978) - 34 de ani

Cel mai tanar jucator din lot:

Vlad Corpodean (01.02.1991) - 21 de ani
Leonard Filip (31.07.1993) - 19 ani


Semifinale trase la indigo

In urma cu doua sezoane U-Mobitelco BT Cluj-Napoca intalnea in careul de asi Elba Timisoara. Clujenii s-au calificat in finala, dupa ce au trecut cu 2-1 la general.
In primul meci, Elba s-a impus cu 84-76 (Milos Pesic 25 p, 5 recuperari , Zoran Krstanovic 21 de puncte), in al doilea duel Mobitelco a trecut cu 86-63 (Krastanovic si Dykes marcau cate 21 de puncte fiecare, Paltinisanu isi ajuta echipa cu 16 puncte), in al treilea meci, elevii lui Tenter castigand cu 72-95 (Silvasan 25 de puncte, Paltinisanu 19 puncte si 9 recuperari).

 


Parteneri