Foto

Infrangere cu Ungaria

Edward Stanescu (Sarajevo / Bosnia Hertegovina)

Si-au dorit enorm, au luptat si au aratat atitudine, insa din pacate circulatia mingii si unele blocaje in ofensiva au facut ca tricolorii din nationala masculina U18 a Romaniei sa cedeze ieri in fata Ungariei, cu scorul 86-57.

Inca de la inceput, elevii lui Eugen Ilie si Paul Miron stiau ca vor avea un meci greu, al orgoliilor, in care nu trebuie sa lase garda jos nici macar pentru o secunda. Debutul de joc nu a fost insa unul pe masura, maghiarii profitand din plin de greselile noastre. 26-9 dupa primele zece minute si cursa pentru urmarire abia incepea. Un sfert al doilea bun, incheiat cu 20-13 pentru Romania si ajungeam la cinci lungimi in spatele vecinilor din nord-vest.

Pauza din pacate nu le-a priit jucatorilor romani. Chiar daca stafful tehnic i-a incurajat si le-a transmis indicatii precise, tricolorii s-au blocat, ceva in jocul nostru ofensiv n-a mai functionat, iar actiunile haotice i-au pus pe contraatac pe adversari. Punctele venite usor s-au adunat pentru maghiari si dupa cateva minute avansul lor atingea granita celor 18 puncte. Schimbarile repetate si time-out-urile cerute de antrenorii nostri n-au avut efect si adversarii au continuat sa marcheze si sa paseze extrem de precis.

Ultimul sfert, balanta s-a echilibrat, insa timpul nu mai avea rabadare. 86-57, rezultat final, intr- un joc in care nationala maghiara nu a stralucit si nici nu a aratat o valoare net superioara, ci doar o circulatie mai buna a mingii si o precizie mai mare la aruncari.


Marcatorii Romaniei din meciul cu Ungaria:

Dimitri RASTY (2p)
Andrei CIORDAS (6p, 4 rec)
Mehmet Alberto HORTOGLU (9p, 2 rec)
Mirel Claudiu DRAGOSTE (10 p, 3 pase decisive)
Andrei Vladut ENE (3p, 6 rec)
Andrei DAMIAN (5p)
Vlad Lucian POPOVICI (4p, 3 rec, 2 pase decisive)
Cristian ANGHEL (11p, 2 pase decisive)
Raul COVACIU (5p, 3 rec)
Vlad COBZARU (2p, 7 rec)

Au mai evoluat: Vlad Stoicoviciu, Vlad TINCU.

Urmatorul joc pentru tricolori este programat astazi, de la ora 16:15, ora Bosniei, impotriva Angliei, un adversar deloc comod, care pana acum a trecut de Israel si de Belarus, dar care poate fi invins printr-un joc inteligent.

Parteneri