Foto

Infrangere grea pentru CSM Targoviste in EuroLeague Women

Campioana baschetului feminin romanesc, CS Municipal Targoviste, a ratat, miercuri seara, o sansa uriasa de a-si consolida pozitia a cincia din Grupa B, care aduce implicit si calificarea, in premiera, in Top 14 EuroLeague Women, gruparea pregatita de Florin Nini cedand pe teren propriu in fata principalei rivale, incomoda echipa maghiara Uniqa Euroleasing Sopron, cu scorul de 57-65 (9-18, 14-17, 17-16, 17-14). In urma acestui esec, CSM Targoviste si-a diminuat sperantele de calificare, fiind obligata acum sa castige ambele jocuri pe care le mai are de disputat pentru a fi sigura ca mai prinde un loc in optimile celei mai puternice competitii intercluburi din Europa.
 
Esec cauzat de un “festival” de ratari
 
Supramotivate si cu gandul la o calificare istorica in Top 14 EuroLeague Women, baschetbalistele din Targoviste au debutat cu mult trac in meciul de miercuri seara, permitandu-le oaspetelor de la UE Sopron sa declanseze un tavalug greu de stavilit si sa se distanteze pe tabela inca din primele minute. In ciuda eforturilor disperate depuse de Marginean, Matic, Robbins si Milijkovic, gazdele au pierdut startul iar tabela a indicat in minutul 7 un scor incredibil: 4-14! Diferenta s-a mentinut pana la finele primului sfert, scor 9-18, iar in urmatoarele zece minute gruparea maghiara n-a facut altceva decat sa speculeze prompt erorile si ratarile copilaresti ale jucatoarelor de la CSM Targoviste si sa se distanteze pana la pauza la scorul de 23-35. La reluare, gazdele au reluat festivalul ratarilor (n.n. – la final, procentajele din actiune au fost extrem de modeste – 17-43 la 2 puncte; 3-25 la 3 puncte), astfel ca experienta oaspetelor si-a spus din plin cuvantul, UE Sopron reusind sa-si conserve avantajul obtinut in prima parte. In ultimul sfert, sustinute de aproape 2.000 de fani, veniti la sala cu mic cu mare sa-si incurajeze favoritele, CSM Targoviste a fortat si mai mult in atac si a incercat sa revina in joc (de la 42-56 in minutul 32, la 54-60 in minutul 39), dar fluierul final a consemnat victoria echipei din Ungaria, cu scorul de 65-57, spre dezamagirea celor din tabara campioanei.
Conform datelor statistice, punctele CSM Targoviste au fost realizate de MARGINEAN (17 puncte, 1x3, 4 recuperari, 1 pasa decisiva), TIKHONENKO (11 puncte, 9 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 capac), MATIC (9 puncte, 12 recuperari), STOENESCU (6 puncte, 2x3, 2 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), ROBBINS (6 puncte, 10 recuperari, 2 pase decisive, 2 interceptii, 1 capac), MILIJKOVIC (6 puncte, 6 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie), POP (2 puncte, 2 pase decisive). Au mai evoluat AJAVON (1 recuperare) si FILIP. De la invingatoare s-au remarcat MILOVANOVIC (15 puncte, 1x3, 5 recuperari, 1 pasa decisiva, 3 interceptii) si HOLT (11 puncte, 1x3, 8 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie, 2 capace).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, vizibil afectat de infrangere, antrenorul Florin Nini a declarat: “Felicit echipa UE Sopron, azi a reusit un joc mare. Noi am facut multe greseli, care ne-au costat in cele din urma victoria. Vreau sa felicit, insa, echipa mea pentru daruire, dar si pe fanii nostri, care ne sprijina enorm in permanenta.” De partea cealalta, antrenorul ungur Norbert Szekely a spus: “Vreau sa le felicit pe jucatoarele mele pentru jocul de echipa realizat in aceasta seara. Au jucat ca o echipa si asta a facut diferenta. Totodata, urez echipei gazda mult noroc in continuare.” La randul sau, internationala Gabriela Marginean, a subliniat: “A fost un joc foarte greu. UE Sopron a jucat foarte bine si a avut procentaje foarte bune din actiune. Din pacate, noi am ratat enorm...” Concluzionand, Sara Krnjic a mentionat: “Multumesc colegelor pentru aceasta victorie uriasa. Am jucat mai bine, amj fost ca o adevarata echipa, si am reusit sa obtinem o victorie importanta. Nu in ultimul rand, felicit echipa adversa pentru joc.
 
Clasamentul si programul Grupei B
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de Fenerbahce Istanbul in fata Arras Pays D’Artois, cu scorul de 81-75 (n.n. – in aceasta seara se joaca si Famila Schio – GA Kosice), iata cum arata clasamentul Grupei B:
 
1. Fenerbahce Istanbul - 18 puncte (10 jocuri)
2. Famila Schio – 17 puncte (10 jocuri)
3. Good Angels Kosice – 16 puncte (9 jocuri)
4. Nadezhda Orenburg – 16 puncte (10 jocuri)
5. Uniqa Euroleasing Sopron – 14 puncte (11 jocuri)
6. CS Municipal Targoviste – 13 puncte (10 jocuri)
7. Arras Pays D’Artois – 11 puncte (10 jocuri)

Conform datelor oferite de FIBA-Europe, iata care este si programul jocurilor pe care CSM Targoviste le mai are de disputat in Grupa B:

30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00)
 
Reamintim ca in faza superioara se vor califica primele patru echipe clasate in cele trei grupe preliminare, la care se vor adauga si echipele clasate pe locurile 5 (gazda FINAL 8, UMMC Ekaterinburg se afla pe primul loc in Grupa C si este calificata direct la turneul final, astfel ca in Top 14 vor fi prezente echipele clasate pe locurile 1-5 din Grupa A si Grupa B + patru echipe din Grupa C).
 
FOTO (copyright FIBA-Europe)

Parteneri