Foto

Infrangere in Letonia pentru tricolori

Nationala tricolora a cedat in aceasta seara cu 89-53, duelul cu nationala similara a Letoniei, in al patrulea joc sustinut in preliminariile EuroBasket 2013. Plecati la Riga cu misiunea clara de a castiga si de a acumula puncte in drumul spre Slovenia, jucatorii lui Mladen Ostojic si Sorin Hartman s-au vazut condusi la pauza cu 20 de puncte. Reveniti de la cabine cu o misiune dificila, jucatorii nostri au pierdut complet din mana meciul, balticii reusind sa sa distanteze la 31 de puncte diferenta. In ultima parte a jocului, ofensiva noastra a functionat mai bine, insa din pacate, jocul era deja decis.

Dar iata marcatorii Romaniei:

Andrei Mandache (14p, 3 pase decisive)
Mihai Paul (2p, 2 reC)
Ionut Dragusin (7p, 7 rec)
Daniel Popescu (2p)
Vlad Moldoveanu (11p, 5 rec)
Octavian Calota Popa (1p, 2 rec, 2 pase decisive)
Titus Nicoara (9p, 8 rec, 2 pase decisive)
Mihai Silvasan (7p, 1 reC)


Andrei Mandache cel mai bun marcator al Romaniei

Cel mai bun marcator al tricolorilor in meciul cu Letonia a fost Andrei Mandache, cu 14 puncte trecute in cont. Extrem de dezamagit, jucatorul nascut la Arad a declarat la finele meciului ca nici nu se poate uita pe statistica.  "Sunt extrem de trist cand echipa pierde... A fost un meci greu pe care Letonia a meritat sa il castige. Ne-au dominat la mai multe capitole si lucrul acesta s-a vazut la procentajele pe care le-au avut. Din pacate nu am putut tine ritmul cu ei. Problema cea mai mare a fost ca noi am fost prezenti doar zece minute pe teren. Ei au jucat mult mai organizat decat noi si au controlat meciul pentru o perioada buna de timp. Preferam sa nu inscriu nici un punct si sa castigam. Nu pot sa ma bucur ca am fost cel mai bun marcator. Raman cu un gust amar... Nici nu vreau sa vad statistica."


Olanda invinge Georgia


Surpriza grupei D vine insa de la Almere, acolo unde Olanda a reusit sa invinga Georgia, cu scorul de 91-88. Batavii au avut un sfert al patrulea fabulos, reusind sa domine nationala gruzina si sa se impuna cu 27-21 in ultimele zece minute. Cel mai bun marcator al Georgiei a fost starul Zaza Pachulia care si-a trecut in cont 23 de puncte si 9 recuperari.


Deplasare in Olanda


Pentru tricolori urmeaza al doilea joc consecutiv in deplasare, baietii lui Mladen Ostojic si Sorin  Hartman intalnind joi, de la ora 19:30, reprezentativa Olandei.  

Parteneri