Foto

Inspectie FIBA-Europe la Timisoara si Oradea

Doi reprezentanti ai forului european, Isabella Della Fiori (Event Management at FIBA-Europe Properties) si Ljubomir Mandic (Competition co-ordinator at FIBA Europe), au fost prezenti doua zile in Romania pentru a inspecta din nou locatiile care vor gazdui atat Campionatul European U18 feminin din acest an dar mai ales EuroBasket Women 2015, respectiv salile de sport si hotelurile din Timisoara si Oradea. In cadrul vizitei din vestul tarii, oficialii FIBA-Europe au fost insotiti in permanenta de reprezentatii FR Baschet care fac parte din Comitetul de Organizare al celor doua competitii continentale, Mihai Aldea si Adrian Voinescu, dar si de reprezentantii BC Timisoara si CSM Oradea.

Cu cinci luni inaintea debutului Campionatului European U18, feminin, Divizia B, oficialii FIBA-Europe, Isabella Della Fiori si Ljubomir Mandic, s-au aratat extrem de interesati de locatiile care vor gazdui intrecerea continentala juvenila din aceasta vara, respectiv de hotelurile si salile din municipiile Timisoara si Oradea. In fapt, competitia din aceasta vara constituie o “repetitie generala” pentru organizatori, asa cum arata si oficialii forului european, tinand cont de faptul ca Timisoara si Oradea vor gazdui si Eurobasket Women 2015. “Este un site-visit programat, si vor mai urma si altele, pentru a inspecta stadiul lucrarilor si a modernizarilor, pe etape, in locatiile care vor gazdui marele eveniment de anul viitor, EuroBasket Women 2015. Sunt multe aspecte de discutat si de analizat atat din punct de vedere organizatoric, cat si administrativ”, a spus presedintele FRB, Horia Paun.
Pe durata vizitei in Romania, reprezentantii FIBA-Europe au inspectat locatiile in care se vor derula jocurile din grupele repartizate sa se desfasoare la Timisoara si Oradea, precum si hotelurile in care vor fi cazate delegatiile participante la ambele intreceri europene. La Timisoara, delegatia oficiala a fost insotita si de reprezentantii BC Timisoara, managerul Leontin De Maio si directorul sportiv Adrian Vermesan, fiind inspectate Sala Sporturilor “Constantin Jude” si hotelurile din municipiu. Totodata, reprezentantii forului european s-au aratat interesati si de stadiul lucrarilor de la noua sala de sport din Banat, care va gazdui meciurile din grupele EuroBasket Women 2015, constructia avand termen de finalizare in acest an. De la Timisoara, delegatia oficiala s-a “mutat” la Oradea, unde amfitrioni au fost conducatorii CSM Oradea, respectiv presedintele Florin Birta si managerul Serban Sere, iar pe perioada vizitei au fost inspectate Sala Sporturilor “Antonio Alexe” si hotelurile din municipiu, care vor gazdui echipele participante, reprezentantii mas-media si suporterii veniti din strainatate.
Imediat dupa plecarea oficialilor FIBA-Europe din Romania, Adrian Voinescu, responsabil in cadrul FR Baschet pe Relatii Internationale & Organizare Evenimente, a declarat: “Oficialii FIBA-Europe s-au aratat multumiti, in mare parte, de ceea ce au vazut la Timisoara si Oradea. Toate facilitatile se ridica la un inalt nivel, in special hotelurile din ambele municipii. Nu vor fi probleme din acest punct de vedere pentru Campionatul European U18, feminin, Divizia B, din acest an, si nici pentru EuroBasket Women 2015. Avem sperante ca si micile probleme care mai sunt de rezolvat la Sala Sporturilor Antonio Alexe din Oradea sa fie rezolvate pana la momentul competitiei din acest an. Sunt convins pana la ora debutului marelui eveniment din 2015 totul va fi perfect din punct de vedere organizatoric si administrativ.”

Parteneri