Foto

Intalnire de gradul 3 in EuroLeague Women

Campioana Romaniei, CS Municipal Targoviste, va evolua, marti dupa-amiaza, cu incepere de la ora 16:00, pe terenul uneia dintre cele mai galonate grupari din cea mai importanta competitie europeana intercluburi, echipa rusa SpartaK Moscow Region Vidnoje, intr-un joc contand pentru prima runda din play-off-ul EuroLeague Women.
 
Misiune imposibila
 
Dupa ce a obtinut o calificare istorica in TOP 14 EuroLeague Women, reusind sa acceada la “masa bogatilor” chiar de la prima participare in cea mai importanta competitie europena intercluburi, campioana baschetului feminin romanesc va da ochi in faza superioara cu un adversar extrem de puternic, galonata echipa rusa SpartaK Moscow Region Vidnoje. De altfel, confruntarea dintre cele doua echipe pare mai degraba o lupta total inegala, ca intre David si Goliat, echipa rusa avand in vitrina nu mai putin de patru titluri castigate in EuroLeague Women in ultimele sase sezoane, dar si o finala jucata in 2011. In palmaresul impresionant, SpartaK poate sa mai adauge si cele doua trofee Women SuperCup cucerite in 2010 si 2011, precum si un titlu castigat EuroCup, in 2006! Cu alte cuvinte, CS Municipal Targoviste are o misiune imposibila de indeplinit, marti seara, in primul joc din play-off-ul EuroLeague Women, mai ales ca gazdele urmeaza sa-si etaleze pe terenul salii “Vidnoje Sports Centre” un lot de jucatoare multinational, din care fac parte nu mai putin de opt sportive de valoare din SUA, Spania, Franta, Slovenia, Serbia si Moldova, dar si patru componente ale nationalei Rusiei! “Simplu fapt ca vom juca impotriva unei legende a baschetului feminin european, asa cum este cvadrupla castigatoare a EuroLeague Women, SpartaK MR Vidnoje, reprezinta un bonus pentru noi. Este ca si cand ai intalni la fotbal echipele Manchester United, CF Barcelona sau Real Madrid in Champions League... Trebuie sa facem totul ca acest eveniment sa fie o adevrata sarbatoare baschetbalistica. Am reusit deja sa obtinem o mare performanta pentru Targoviste, si implicit pentru baschetul romanesc, iar acum nu putem sa spunem decat ca ne dorim sa jucam la acelasi nivel ridicat cu al adversarelor. Va fi o lupta inegala, extrem de dificila, dar in sport exista si surprize. Cine se gandea ca la prima noastra participare in EuroLeague Women vom reusi sa accedem in Top 14?”, declara inainte de plecarea in Rusia antrenorul roman Florin Nini, cel care impreuna cu jucatoarele de la CSM Targoviste a reusit in ultimul joc din prima faza a competitiei sa ingenuncheze liderul Grupei B, echipa slovaca GA Kosice, si sa obtina o calificare istorica.
In aceste conditii, desi porneste clar cu sansa a doua in disputa din play-off-ul EuroLeague Women, CS Municipal Targoviste spera sa evolueze cat mai bine in “Vidojne Sports Centre” si sa se ridice, pe cat posibil, la valoarea redutabilei adversare pe care o va intalni in lupta pentru calificarea in Final 8.
 
Programul din play-off-ul EuroLeague Women
 
Conform datelor centralizate in baza punctelor si coeficientilor obtinuti in faza grupelor, FIBA-Europe a prezentat tabloul perechilor din play-off-ul EuroLeague Women. Precizand ca in aceasta faza se va juca dupa sistemul cel mai bun din trei partide, iar echipa UMMC Ekateringurg este calificata direct in Final 8 ca organizatoare a evenimentului, iata programul disputelor din play-off:
 
Sparta&K M.R. Vidnoje – CS Municipal Targoviste
Fenerbahce - Uni Györ
Galatasaray - ZVVZ USK Prague
Good Angels Kosice - Perfumerias Avenida
Bourges Basket - Wisla Can-Pack
Nadezhda - CCC Polkowice
Famila Schio - Rivas Ecopolis

 
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care CS Municipal Targoviste le va disputa in aceasta faza:

19.02.2013 (ora 16:00, in direct pe DIGI SPORT) Sparta&K M.R. Vidnoje – CS Municipal Targoviste
22.02.2013 (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT) CS Municipal Targoviste - Sparta&K M.R. Vidnoje
27.02.2013 (ora 20:30) Sparta&K M.R. Vidnoje – CS Municipal Targoviste (daca va fi nevoie)

Parteneri