Foto

Interviu cu Ludvig Hakanson, MVP-ul Campionatului European U16

Suedezul Ludvig Hakanson a stralucit la Campionatul European U16 masculin de la Bucuresti, starnind deopotriva admiratia spectatorilor si a adversarilor.  Conducatorul de joc al Scandinavilor a impresionat inca din primele zile, meciul din semifinala cu Muntengreu fiind decisiv pentru a-i seduce si pe antrenorii prezenti la turneul continental.  Votat de acestia drept cel mai valoros jucator, Hakanson a primit duminica seara titul de MVP al turneului din parte FIBA Europe. Imediat dupa festivitatea de premiere, nouarul suedezilor a acordat un scurt interviu in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet.  Actualmente junior al Barcelonei, Ludvig Hakanson este la a treia generatie de baschetbalisti din familia sa care ajunge sa imbrace tricoul nationalei  Suediei.
 

Felicitari pentru trofeul MVP cucerit la Campionatul European!
Multumesc foarte mult! Nu asta a fost important ca eu sa fiu desemnat MVP, dar ma bucur foarte tare pentru aceasta realizare. Mai important este ca am reusit sa ne clasam pe locul al treilea.

Cum ti s-a partu acest Campionat European?
A fost un nivel foarte bun! Cred ca au fost foarte multi jucatori buni, aici la Bucuresti. Multe echipe bune. Ati vazut si semifinala cu Muntenegru cat de disputata a fost. Noi am inceput foarte bine, insa in sfertul al treilea nu ne-a mai iesit jocul si am cedat pe final...

Organizarea cum ti s-a parut?
Foarte buna. Salile au fost bune, iar hotelul  foarte bun.  Chiar mi-a placut aici.

Publicul a fost cucerit de evolutia ta. Cu totii au apreciat ca ai un joc foarte matur pentru varsta frageda pe care o ai. Cand te-ai apucat de baschet?
Am inceput sa joc baschet pe la 4-5 ani. Apoi am inceput sa merg la un club profesionist la varsta de sase ani. Imi aduc aminte ca jucam cu baieti mai mari cu trei ani decat mine.

Cum de ai inceput asa de tanar?
Tatal meu a evoluat pentru nationala Suediei, a fost si el jucator profesionist. De asemenea, si bunicul meu a evoluat in nationala Suediei. Deci, este o traditie. Provin dintr-o familie de fosti baschetbalisti. Era evident ca si eu voi merge spre acest sport.

Acum evoluezi pentru Barcelona. De cat timp esti acolo?
Anul trecut m-am mutat acolo. Am jucat acolo un an.

Sezonul viitor te vom vedea tot la juniorii Barcelonei?
Da, cu siguranta.

Multumim mult si multa bafta!
 
Ludvig Hakanson a avut medii deosebite la Campionatul European U16:

22.0 Puncte pe meci
7.3 Recuperari pe meci
6.7  Pase decisive


Foto: frbaschet / Cosmin Iftode

Parteneri