Foto

Istoria baschetului 3x3 se poate scrie in Bucuresti, la Wizz Air Sport Arena Streetball!

Cel mai mare turneu de baschet 3x3 organizat vreodata in Romania, intitulat "Wizz Air Sport Arena Streetball" (www.3la3..ro; www.facebook.com/sportarenastreetball), va avea loc, in perioada 21-23 iunie, intr-un spatiu special amenajat in Piata Constitutiei din Bucuresti, organizat in colaborare de Federatia Romana de Baschet, Sport Arena si ACS Sport Promotion, sub inaltul patronaj al forurilor internationale, FIBA si FIBA Europe, fiind parte integranta din circuitele mondiale FIBA 3x3 World Tour si FIBA Europe 3x3 EuroTour.

Inspectie CIO sub ochii FIBA si FIBA-Europe

Turneul international "Wizz Air Sport Arena Streetball" va fi monitorizat de catre Walter Sieber, reprezentant al Comisiei Programe din cadrul Comitetului International Olimpic, for care va decide in luna august a acestui an daca baschetul 3X3 va deveni disciplina olimpica incepand cu prima editie a Jocurilor Olimpice. De altfel, asa cum FIBA a informat Federatia Romana de Baschet, reprezentantul CIO va sosi in Bucuresti pentru a vedea cat de indragit este baschetul 3x3 si ce impact are asupra tinerilor, dar si pentru a face o evaluare cat mai amanuntita a acestei noi ramuri din cadrul disciplinei sportive baschet. Mai multe amanunte pe http://www.insidethegames.biz/sports/summer/basketball/1014358-ioc-official-to-observe-fiba-3x3-world-tour-qualifier-for-rio-2016-inclusion-review
Canadian de origine, Walter Sieber este unul dintre cei reprezentativi organizatori de competitii din lume, coordonand sau supervizand de-a lungul carierei sale mai multe editii ale Jocurilor Olimpice dar si ale Campionatelor Mondiale de fotbal. Este supranumit “cronometrul uman” in lumea organizatorilor de competitii, datorita exactitatii cu care intocmeste si respecta fiecare moment din program, de cele mai multe ori fara a avea nevoie de ceas. La turneul din Bucuresti si-au mai anuntat prezenta si alti reprezentanti de marca ai Federatiei Internationale de Baschet, precum Yvan Mainini (presedinte FIBA) si Patrick Baumann (secretar general FIBA), dar si din partea forului european.

Complex baschetbalistic in Piata Constitutiei

Astfel, organizatorii vor incerca sa desfasoare forte impresionante in cadrul acestei competitii, opt terenuri de baschet 3x3, dintre care un teren central acoperit si dotat cu tribune, urmand sa fie puse la dispozitia participantilor in Piata Constitutiei pentru a se intrece in cel mai mare turneu organizat in Romania. Locatia si terenurile vor putea gazdui peste 1.200 de jucatori si peste 2.000 de spectatori, fiecare jucator inscris urmand sa primeasca gratuit tricoul oficial al competitiei.
Accesul publicului in complexul baschetbalistic care va fi amenajat in Piata Constitutiei este gratuit, iar fanii baschetului vor avea posibilitatea in pauzele dintre jocurile oficiale sa participe la diverse concursuri cu premii, ateliere de baschet pentru copii sau sa participe la meciuri demonstrative organizate ad-hoc. Spectacolul din teren va fi completat de cea mai in voga trupa de dunkeri acrobati din lume, Lords of Gravity, care a fost prezenta in semifinala de anul trecut la "Britain got Talent" si a sustinutnumeroase showuri in toate colturile lumii. Evident, nu vor lipsi nici muzica, distractia si voia-buna, atmosfera anuntandu-se de pe acum una incendiara!

Premii in valoare totala de peste 30.000 de euro!

Totodata, organizatorii pun la bataie premii impresionante la "Wizz Air Sport Arena Basketball", valoarea totala depasind 30.000 de euro, dintre care 6.000 de euro vor fi premii in bani. Castigatoarea categoriei Elite, la masculin, peste 18 ani, va fi recompensata cu un premiu in bani in valoare de 2.000 de euro si va reprezenta Romania la finala europeana de la Budapesta. Acelasi premiu in bani il va primi si castigatoarea la categoria Elite, feminin, peste 18 ani, precum si castigatorul concursului de slam-dunk-uri, care va reuni patru dintre cei mai buni saritori din lume in acest moment. Conform organizatorilor, inscrierile se vor face online, pe www.3la3.ro, incepand de vineri, 14 iunie, ora 15:00, iar fiecare participant primeste tricoul oficial al competitiei.

Campionii sustin baschetul 3x3

Competitia de la Bucuresti se desfasoara sub sloganul "Din strada, la Jocurile Olimpice” si este sustinuta de fosti campioni sau medaliati olimpici din Romania. “Ca un fost practicant al baschetului le urez tinerilor care acum joaca 3X3 in curtea scolii sa ajunga pe viitor sa reprezinte Romania la Jocurile Olimpice. Si ii astept intre 21 si 23 iunie in Piata Constitutiei la Wizz Air Sport Arena Streetball”, a fost indemnul legendarului handbalist Stefan Birtalan, triplu medaliat olimpic.

Parteneri