Foto

Joaca baschet cu Hagi si Stelea la Wizz Air Sport Arena Streetball, Bucuresti 2013!

Dupa cum am mai anuntat, baschetul 3x3 are sansa sa devina disciplina olimpica in aceasta toamna, board-ul Comitetutului International Olimpic urmand sa ia o decizie in acest sens in urma unor rapoarte si analize amanuntite. Un raport extrem de important, care va ajunge pe masa inaltilor oficiali CIO, este cel pe care il va realiza canadianul Walter Sieber dupa vizionarea celui mai puternic turneu de baschet 3x3 din Romania, organizat de Federatia Romana de Baschet, Sport Arena Streetball si ACS Sport Promotion, in perioada 21-23 iunie, in Piata Constitutiei din Capitala, EuroTour Wizz Air Sport Arena Streetball, parte din circuitul european 3x3 EuroTour FIBA-Europe si din cel mondial 3x3 World Tour FIBA.

Mesaje de sustinere pentru campania "Din strada, la Jocurile Olimpice"

Tinand cont de importanta acestui eveniment, legendele sportului romanesc s-au alaturat imediat campaniei „Din strada, la Jocurile Olimpice”, initiat? de Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball), pentru turneul care va avea fi gazduit de Bucuresti. Astfel, mai multi fo?ti campioni si medaliati la Jocurile Olimpice si Campionatele Mondiale, precum si reprezentantii generatiei de aur din fotbalul romanesc, au sustinut prin mesajele lor aceasta campanie: http://youtu.be/iAjkMtMoYWI
O mare parte dintre cei care au scris istoria sportului romanesc cu litere de aur si-au confirmat chiar prezenta in Piata Constitu?iei, in acest weekend, unii dintre ei chiar si pe terenul de baschet, cum este cazul lui Bogdan Stelea, fostul portar la nationalei de fotbal si un mare pasionat de baschet. “Voi juca intr-un meci demonstrativ impotriva echipei premierului Victor Ponta dar, la ce echipa am, nu cred ca avem vreo sansa”, a punctat glumet Stelea, care ii va avea alaturi pe fostii colegi de nationala, Miodrag Belodedici si Daniel Prodan. “Belo cred ca ar trebui sa se priceapa la baschet prin gena lui de sarb, dar pe Didi nu l-am vazut niciodata aruncand”, a continuat Stelea, care pentru a-si intari substantial echipa l-a cooptat chiar in timpul la conferinteide presa de luni dupa-amiaza pe fostul international Virgil Carutasu, unul dintre cei mai titrati baschetbalisti romani si castigator al primului turneu de baschet 3x3 organizat in tara noastra. “Mi-a placut baschetul dintotdeauna si cred ca asfi fost un bun conducator de joc, mai ales ca ei sunt mai mici de inaltime si sunt responsabili cu pasele. Jucam uneori pe vremea cand eram la Galatasaray, dar nu m-am remarcat niciodata”, a declarat si Gheorghe Hagi, decarul generatiei de aur. “Va astept pe toti sa jucati baschet 3x3 in Piata Constitutiei, intre 21-23 iunie”, si-a incheiat „Regele” mesajul catre fanii baschetului. De altfel, in urma datelor prezentate de organizatori, la competitia din Piata Constitutiei s-au inscris peste 1.000 de participanti, fiind inregistrate peste 250 de echipe la toate categoriile de varsta.

Premierul Romaniei va juca baschet la EuroTour Wizz Air Sport Arena Streetball

Mesaje de sustinere pentru evenimentul organizat in Piata Constitutiei si pentru campania „Din strada, la Jocurile Olimpice” au transmis si celebra soprana Felicia Filip, care a declarat: “Sustin ingemanarea dintre arta si sport in modelarea oamenilor. Prin arta si sport avem cei mai buni ambasadori ai Romaniei in lume. Am cantat imnul Romaniei la turneul de rugby IRB Nations Cup si sper sa fac acelasi lucru si pentru nationala Romaniei de baschet 3x3 la Olimpiada!”. Fost jucator de baschet la Steaua, premierul Romaniei, Victor Ponta, a precizat in mesajul sau: ”Nu este un secret ca baschetul ramane unul dintre sporturile mele preferate. Am acelasi sentiment, fie ca spectator, fie ca jucator: sentimentul este bucuria de a vedea impreuna jucatori plini de energie si in acelasi timp creativi, care dau dovada de spirit de echipa, dar au si sclipiri de geniu si inspiratie. Sport Arena Streetball este unul dintre evenimentele care aduc pe terenul de baschet spiritul de competitie, dedicarea catre sport si energia irezistibila a tinerilor jucatori. Am participat la editiile precedente si recunosc ca abia astept sa vin si in acest an!”. La randul sau, Primarul General al Capitalei, doctorul Sorin Oprescu, a transmis: “Organizarea unui eveniment international de baschet 3x3 de o asemenea anvergura este o onoare pentru orasul nostru, dar si pentru mine personal, fiind un mare iubitor de sport.”
Alaturi de personalitatile din sportul romanesc, Wizz Air Sport Arena Streetball va aduna la Bucuresti si conducerile forurilor internationale de baschet, FIBA (presedintele Yvan Mainini si secretarul general Patrick Baumann) respectiv FIBA Europe (presedintele Olafur Rafnsson si secretarul general Kamil Novak) si FIBA Oceania (Bob Elphinston), precum si pe fostii mari jucatori de baschet ai lumii, lituanianul Sarunas Marciulionis si spaniolul Jorge Garbajosa.
 
NU RATA OCAZIA!! TE ASTEPTAM IN PIATA CONSTITUTIEI SA JOCI BASCHET SI SA SUSTINEM IMPREUNA BASCHETUL 3x3 IN CURSA PENTRU JOCURILE OLIMPICE!!!

Parteneri