Foto

Joaca baschet In Piata Constitutiei!!! Inscrie-te acum la Wizz Air Sport Arena Streetball 2013

Cel mai mare turneu de baschet 3x3 din Romania, intitulat “Euro Tour Wizz Air Sport Arena Streetball” (www.3la3.ro; www.facebook.com/SportArenaStreetball), organizat de Federatia Romana de Baschet, Sport Arena si ACS Sport Promotion si parte integranta din circuitele FIBA 3x3 World Tour si FIBA Europe 3x3 Euro Tour, isi deschide portile, vineri, cu incepere de la ora 15:00, pentru toti cei care vor sa joace baschet 3x3, in perioada 21-23 iunie, in Piata Constitutiei din Bucuresti.
 
Inscrie-te acum!
 
Astfel, de vineri, 14 iunie, de la ora 15:00, toti cei care vor sa participe in cadrul competitiei desfasurate sub patronajul FIBA si FIBA-Europe si sa primeasca tricoul oficial de joc gratuit se pot inscrie la patru categorii de varsta (U14, U18, +18, +35 - atat la masculin, cat si la feminin) si-si pot face echipa pe site-ul www.3la3.ro.
Totodata, venind in intampinarea micutilor baschetbalisti si raspunzand astfel numeroaselor solicitari, pentru categoriile de varsta U10 si U12 (masculin si feminin) inscrierile se vor face la adresa de mail - minibaschetbaieti@frbaschet.ro, in solicitarea transmisa electronic urmand sa fie trecute componenta si numele echipei participante (pentru alte informatii referitoare la cele doua categorii de varsta – U10 si U12, apelati la antrenorul coordonator al FRB, Svetlana Dragusin – 0758.258.842).
 
Marciulonis si Garbajosa vin la Bucuresti
 
Printre numerosii invitati speciali la evenimentul din Piata Constitutiei se vor numara si doi baschetbalisti de renume mondial, lituanianul Sarunas Marciulionis si spaniolul Jorge Garbajosa. Astfel, cei care vor fi prezenti in perioada 21-23 iunie la “Euro Tour Wizz Air Sport Arena Streetball” vor avea ocazia sa joace impotriva unui campion olimpic si a unui campion mondial!
Component de baza al nationalei URSS, care a obtinut aurul olimpic la Seul, in 1988, si al nationalei Lituaniei, care a obtinut de doua ori medaliile de bronz olimpic, la Barcelona, in 1992, si la Atlanta, in 1996, lituanianul Sarunas Marciulionis a transmis si un mesaj iubitorilor baschetului din Romania: “Ii invit pe toti bucurestenii sa vina in Piata Constitutiei, intre 21 si 23 iunie, pentru a juca baschet si a duce impreuna baschetul 3x3 din strada la Jocurile Olimpice!”. Declarat de patru ori “cel mai valoros sportiv lituanian al anului”, Marciulionis face parte din istoria baschetului mondial, primind numeroase distinctii de-a lungul carierei sale impresionante: “FIBA’s 50 Greatest Player” (1991), EuroBasket MVP (1995), “Mr. Europa” (1988).
Alaturi de legendarul baschetbalist lituanian va fi si spaniolul Jorge Garbajosa, care sambata, 22 iunie, va acorda interviuri si autografe pe terenurile din Piata Constitutiei. Campion mondial si european cu nationala Spaniei, Garbajosa are in palmares argintul olimpic, la Beijing, in 2008, precum si numeroase alte trofee. In 2008, baschetbalistul iberic a semnat cu Khimik Moscova un contract fabulos, primind unul dintre cele mai mari salarii din istoria baschetului european: 6 milioane de euro net pentru doua sezoane!
 
Baschetul invadeaza Piata Constitutiei
 
Pentru prima data in Romania, opt terenuri de baschet 3x3 vor fi amplasate chiar in centrul Capitalei, in Piata Constitutiei, Bucurestii urmand sa devina pentru trei zile capitala mondiala a baschetului 3x3. Conform previziunilor, sunt asteptati sa participe la “Euro Tour Wizz Air Sport Arena Streetball” peste 1.200 de jucatori la toate categoriile de varsta, urmand ca cele mai bune echipe de baschet 3x3 sa evolueze in categoria Elite.
Asa cum am mai anuntat, castigatoarea categoriei Elite, la masculin, va fi recompensata cu un premiu in bani in valoare de 2.000 de euro si va reprezenta Romania la finala europeana de la Budapesta, din septembrie 2013. Acelasi premiu in bani il va primi si castigatoarea de la categoria Elite, feminin, precum si castigatorul concursului de slam-dunk-uri, care va reuni patru dintre cei mai buni saritori din lume in acest moment.
 
Invitati de renume sosesc in Romania
 
Cel mai mare eveniment de baschet 3x3 din Romania se va bucura si de prezenta unor personalitati de marca din lumea sportului romanesc, mai multi campioni olimpici si mondiali anuntandu-si sprijinul in demersul ca aceasta disciplina sa devina olimpica in septembrie 2013. Totodata, in perioada 21-23 iunie, vor mai fi prezenti la “Euro Tour Wizz Air Sport Arena Streetball” si invitati de marca din forurile internationale, precum: Walter Sieber, membru in Comisia Programe din cadrul CIO, Yvan Mainini, presedintele FIBA, Patrick Baumann, secretarul general FIBA, Bob Elphinston, presedintele FIBA Oceania, Olafur Rafnsson, presedintele FIBA-Europe, Kamil Novak, secretarul general FIBA-Europe. Supranumit si “Cronometrul uman”, datorita rigurozitatii sale administrativ-organizatorice, Walter Sieber este cel de care depinde, in prima faza, soarta baschetului 3x3 in cursa spre Jocurile Olimpice, canadianul urmand sa faca un raport amanuntit catre Comitetul International Olimpic la finalul turneului “Euro Tour Wizz Air Sport Arena Streetball – Bucuresti 2013”.
 

FOTO - Lituanianul Sarunas Marciulionis in tricoul turneului "Euro Tour Wizz Air Sport Arena Streetball - Bucuresti 2013"

Parteneri