Foto

Junioarele tricolore se pregatesc pentru Europenele U18 din Bucuresti

Reprezentativa feminina de junioare a Romaniei se pregateste intens in aceste zile pentru o participare cat mai valoroasa la Campionatul European U18, Divizia B, intreceri care vor fi organizate in perioada 30 iulie – 09 august, in Bucuresti. La startul intrecerilor continentale din  vor fi prezente 20 de echipe nationale iar Romania va evalua in Grupa B, impotriva selectionatelor similare ale Islandei, Danemarcei, Greciei si Luxemburg.
 
Singura nationala juvenila a Romaniei care poate spune ca va evolua pe teren propriu in cadrul intrecerilor continentale din aceasta vara este reprezentativa feminina U18, tricolorele pregatite de antrenorii Madalin Piperea, Liviu Manea si Romela Cristea urmand sa evolueze in cadrul Campionatului European U18, Divizia B, care va avea loc in Bucuresti, in Sala Polivalenta Dinamo si in Arena de Baschet, in perioada 30 iulie – 09 august. Pana sa intre sub luminile reflectoarelor in marea competitie continentala, tinerele baschetbaliste se antreneaza intens conform planului de pregatire stabilit de staff-ul tehnic tricolor, imbinand perfect seria sedintelor tehnico-tactice cu meciurile internationale de verificare. In aceste zile, junioarele tricolore se pregatesc la Cluj-Napoca, acolo unde si-au stabilit cartierul general pana in data de 8 iulie, si urmeaza sa plece spre Slovacia pentru a sustine cateva partide amicale impotriva selectionatei slovace de junioare. Din 12 iulie, tinerele noastre tricolore revin pentru o saptamana in Bucuresti, pentru a continua antrenamentele in Arena de Baschet, dupa care vor pleca peste granita la sud de Dunare pentru a mai sustine cateva meciuri test in care sa-si verifice potentialul si in compania nationalei U18 a Bulgariei. Din 22 iulie, nationala juvenila revine definitiv in Capitala si isi va continua seria de antrenamente in Arena de Baschet, perioada in care sunt programate si alte intalniri amicale internationale cu selectionatele similare ale Ciprului si Bosniei&Hertegovina.
Conform calendarului oficial al FIBA, din 30 iulie, nationala de junioare va intra sub timona antrenorului principal Madalin Piperea in focurile Campionatului European, urmand sa activeze in prima faza a intrecerilor in Grupa B, impotriva nationalelor similare ale Islandei, Danemarcei, Greciei si Luxemburg. Primele doua clasate in grupele primei faze vor accede in grupa valorica 1-8, in vreme ce restul echipelor din cele patru grupe preliminare isi vor continua parcursul in grupa valorica 9-16 si respectiv 17-20.
Mai jos va prezentam componenta reprezentativei feminine U18 a Romaniei, precum si a staff-ului tehnic tricolor:
Ana Ferariu - CSU Cuadripol Brasov
Ecaterina Armanu - CSU Cuadripol Brasov
Alina Pop - ACS BC Sirius Tg Mures
Alina Podar - CSS Alexandria
Enache Irina - CSS Alexandria
Ghizila Ioana - CSS Alexandria
Adelina Gabriela Serb - CN Mihai Eminescu Oradea
Olteanu Andreea - CSS Craiova
Raluca Matei - CSS Craiova
Cretu Andreea - LPS Galati
Radu Antonia - CSS Sibiu
Bot Roberta - ACS Napoca Baschet School Cluj
Minculeasa Miruna – Jefferson College (SUA)
Staff tehnic:
Madalin Piperea – antrenor principal
Liviu Manea – antrenor secund
Romela Cristea – antrenor secund
Constantin Musca - fizioterapeut

Parteneri