Foto

Juniori romani in Campurile FIBA (Actualizat)

Desi ultimele zile de vacanta se scurg in graba, jucatorii romani au profitat de perioada de vara si au tras din greu pe terenurile de antrenament pentru a-si imbogati cunostintele  baschetbalistice.
Iulia Grigor (MC Cluj-Napoca), Carmen Potop (CS Olimpia Bucuresti) si Vlad Popovici (CSS Unirea Junior Iasi) sunt trei dintre  dintre tinerii jucatori componenti ai loturilor U15 care au participat in aceasta vara  la camp-urile de pregatire organizate de forul international. Daca fetele au mers la Postojna (Slovenia) insotite de arbitrul Amalia Marchis si de antrenoarea Suzana Onaca, Vlad Popovici a fost in campul de pregatire de la Ljubljana (Slovenia).  Toti participantii au lucrat cu tehnicieni de calibru si au luat un prim contact cu cei mai buni jucatori de pe Batranul Continent la aceasta categorie de varsta.
In exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet, invitatii au impartasit o parte de impresiile de la campurile FIBA.
 
 
Iulia Grigor, jucatoare MC Cluj-Napoca:
„A fost foarte tare acest camp. Am lucrat intens, primele zile fiind mai grele. Nici nu ne cunoasteam intre noi, dar ne-am imprietenit rapid si totul a fost bine. Pot spune ca atmosfera a fost  la fel ca la „Summer Camp Performbaschet 2011 Brasov” si ca intre cele doua tabere nu este o diferenta prea mare. M-am simtit excelent si mi-ar placea sa mai particip la astfel de actiuni.”
 
Vlad Popovici, jucator CSS Unirea Junior Iasi:
„A fost o experienta unica si ma bucur ca am avut onoarea sa particip la un camp de pregatire unde au fost cei mai buni jucatori din Europa la aceasta categorie de varsta. Am lucrat cu patru antrenori secunzi din NBA si si totul a fost extrem de bine organizat. In afara faptului ca m-am simtit excelent,  simt ca am  furat cate ceva si acum vad lucrurile altfel... Este o experienta foarte interesanta sa vezi cum vorbeste un antrenor de NBA si cum iti spune ca 24 de ore din 24 trebuie sa te pregatesti pentru a deveni mai bun.”
 
Suzana Onaca, antrenor Colegiul National "Mihai Eminescu" Oradea:
Initial nu am stiut despre ce este vorba, dar dupa prima zi ne-am obisnuit si totul a decurs de la sine. Pe toata durata campului am imbinat utilul cu placutul si organizarea impecabila ne-a permis ca de la ora 07:00 pana la 20:00 sa lucram. Antrenorii din Slovenia au fost foarte cooperanti si a fost un schimb de experienta reusit.  Pe de alta parte a fost foarte greu, dar mi-a placut atat de mult, incat m-as fi intors imediat. “
 
 
 Amalia Marchis, arbitru:
„Pentru mine, participarea la Campul din Slovenia a fost o premiera, si totodata o experienta foarte placuta si utila! Pe durata celor cinci zile de clinic am imbinat pregatirea teoretica impreauna cu practica, din program nelipsind aprofundarea regulamentului sau mecanica arbitrajului.  In plus, campul din Slovenia nu a fost doar un prilej de preg?tire, ci si o ocazie de a socializa si de a face cunostinta cu colegi de-ai nostri din intreaga Europa si de a afla mai multe despre baschet. In final vreau sa multumesc Federatiei Romane de Baschet pentru oportunitatea pe care mi-a acordat-o prin trimiterea la acest camp!”
 

============
Actualizare
============

Dar tot in campurile FIBA au participat de curand si juniorii Kuti Nandor (U-Mobitelco BT Cluj-Napoca), Marius Ciotlaus ((U-Mobitelco BT Cluj-Napoca) si Robert Lander (LPS Pitesti), insotiti de tanarul antrenor Cosmin Serbanescu (Dan Dacian).

Cei patru au fost in perioada 22-29 august 2011 la Kolindros (Grecia), unde au lucrat intens sub atenta supraveghere a antrenorilor mai experimentati din Franta, Muntenegru sau Grecia. Temele principale ale campului au fost aruncarile, insa exercitiile facute dimineata au fost imbinate cu meciurile disputate seara. Bineinteles, in ultima zi a avut loc si un All Star Game al celor mai buni jucatori participanti, toti cei trei juniori romani nelipsind din echipa castigatoare.

Cosmin Serbanescu, antrenor Dan Dacian:
"Am fost pentru prima data intr-un Camp FIBA si a fost ceva extraordinar, atat pentru mine, cat si pentru baieti. La antrenamente a fost un nivel foarte ridicat  si ma bucur ca jucatorii nostri au fost foarte apreciati. Toti trei au fost selectionati in All Star Game-ul disputat in ultima seara si au evoluat foarte bine. Legat de organizare, conditiile au fost excelente si ne-am simtit foarte bine. Ma bucur ca am avut ocazia sa particip la un astfel de stagiu si ca am reusit sa-mi imbogatesc bagajul de cunostinte."

Parteneri