Foto

Juniorii de la ACS Dan Dacian si-au masurat fortele in Turcia

In perioada 15-17 martie, echipa masculina de baschet U16 a ACS Dan Dacian (jucatori nascuti '97, '98), condusa de antrenorul Igor Georgiev, s-a deplasat la Istanbul in vederea desfasurarii unor meciuri amicale in compania unor echipe extrem de puternice din Turcia, precum Anadolu Efes, Darussafaka si Galatasaray Istanbul.
Vineri, in primul meci, care s-a dovedit a fi si cel mai dificil al deplasarii, tinerii jucatori romani au intalnit puternica echipa a clubului Anadolu Efes. Cu o talie ridicata si o pregatire tehnico-tactica remarcabile, echipa turca a condus in permanenta disputa din teren, la final impunandu-se la o diferenta consistenta, 36 puncte: scor 81-45. Dupa acest prim meci, in care tinerii baschetbalisti de la ACS Dan Dacian au resimtit din plin oboseala unei calatorii de 14 ore, fapt consemnat si pe tabela de scor, a urmat, sambata, o alta disputa interesanta, adversarii fiind juniorii echipei satelit a celor de la Anadolu Efes, Darussafaka. Acest al doilea meci a avut o cu totul alta desfasurare decat primul, echipa bucuresteana jucand de la egal la egal cu juniorii echipei din a doua liga turca. Ba, mai mult de atat, meciul a fost condus in majoritatea timpului de catre echipa ACS Dan Dacian, iar la final scorul a fost de 64-63. Duminica, in ultima zi a deplasarii din Turcia, confirmand forma ascendenta de la meci la meci, jucatorii romani au incheiat seria celor trei meciuri amicale cu o noua victorie muncita, in confruntarea cu juniorii echipei Galatasaray Istanbul (scor 67-54). Toate meciurile s-au desfasurat in sali din bazele de antrenament ale echipelor din Istanbul. In aceste intalniri amicale, mai important decat rezultatele de pe tabela a fost sansa tinerilor jucatori romani de a intalni reprezentantii unor grupari sportive recunoscute la nivelul baschetului european. Acest turneu a fost o experienta valoroasa pentru echipa din Bucuresti, care a avut posibilitatea de a-si masura fortele cu juniorii unor puternice cluburi participante in EuroLeague si in prima liga din Turcia. Dupa aceste trei meciuri, tinerii jucatori de la ACS Dan Dacian au demonstrat ca printr-o pregatire sustinuta si bine coordonata au potentialul, la nivelul acestei generatii de juniori, sa concureze cu adversari ce provin dintr-un baschet mult mai dezvoltat, in care se investeste enorm.

Dar iata si componenta echipei U16 ACS Dan Dacian care a facut deplasarea in Turcia: Emanuel Cate, Razvan Clenci, Teodor Dobre, David Georgiev, Andrei Iliescu, Vlad Petrea, Gabriel Stoclosa (n.n. - toti nascuti 1997), Ionut Berceanu, Andrei Ionescu, David Nica (n.n. - toti nascuti 1998).

Parteneri