Foto

Juniorii isi disputa trofeele nationale ale categoriei U18 la Cluj-Napoca si Alexandria

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca si Sala Sporturilor din Alexandria gazduiesc in aceste zile meciurile din cadrul Turneelor Finale ale Campionatelor Nationale U18, masculin si feminin.

La startul disputelor finale ale juniorilor s-au aliniat cele mai valoroase opt echipe din tara, care au fost impartite in prima faza a competitiei in doua grupe: Grupa A – U-Mobitelco Cluj-Napoca 1, ACS Vipo Bucuresti, CSS Tg. Jiu si CSS Unirea Iasi; Grupa B – CSA Steaua CSM Eximbank Bucuresti 1, CN Aurel Vlaicu Bucuresti, CSA Steaua CSM Eximbank Bucuresti 2 si CSS Viitorul Cluj-Napoca.
In primul meci al zilei inaugurale al intrecerilor de la Cluj-Napoca s-au consemnat victoria echipei ACS Vipo Bucuresti, care a dispus la pas de CSS Tg. Jiu, cu scorul de 89-68, precum si un  record iesit din comun, internationalul Bogdan Nicolescu reusind o evolutie remarcabila, cu o linie statistica impresionanta: 38:25 minute; eficienta 70 de unitati; randament de 1,842; 52 puncte, 2x3, 25 recuperari, 3 pase decisive si 9 interceptii!!! In celelalte trei partide favoritele s-au impus destul de clar, CSA Steaua CSM Eximbank 1 reusind chiar sa inregistreze scorul zile in disputa cu CSS Viitorul Cluj-Napoca, fluierul final inghetand tabela la 110-52. Mai jos va prezentam rezultate inregistrate in prima zi a Turneului Final CN U18 masculin:
U-Mobitelco Cluj-Napoca 1 – CSS Unirea Iasi 81-57
CN Aurel Vlaicu Bucuresti – CSA Steaua CSM Eximbank 2 Bucuresti 77-58
CSA Steaua CSM Eximbank 1 Bucuresti – CSS Viitorul Cluj-Napoca 110-52
ACS Vipo Bucuresti – CSS Tg. Jiu 89-68
 
In disputa similara a junioarelor sunt prezente la Alexandria primele opt echipe din tara, impartite in prima faza tot in doua grupe preliminare: Grupa A – ACS Napoca Baschet Cluj-Napoca, CSU Brasov, SCM CSS Craiova si CN Mihai Eminescu Oradea; Grupa B - CSS Alexandria, ACS Champions Bucuresti, BC Sirius Tg. Mures si CSS Bega Timisoara. Miercuri, in ziua inaugurala, au fost consemnate trei victorii clare ale favoritelor, singura disputa mai echilibrata fiind in meciul dintre ACS Champions si BC Sirius Tg. Mures. La capatul unui joc in care s-au inregistrat si trei “double-double” (Maria Ticu, Raluca Mihai si Denisa Dietrich), baschetbalistele din Bucuresti s-au impus in cele din urma cu 56-50. Dar iata si rezultatele inregistrate in prima zi a Turneului Final CN U18 feminin:
CSU Brasov – SCM CSS Craiova 78-45
CN Mihai Eminescu Oradea – ACS Napoca Baschet Cluj 25-77
BC Sirius Tg. Mures – ACS Champions 50-56
CSS Alexandria – CSS Bega Timisoara 88-39
 
Programul meciurilor si alte detalii statistice pe:
 
U18 Masculin – http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/u18/#mbt:17-303$f&stage=163107:$t&0=1
U18 Feminin - http://www.frbaschet.ro/campionat-feminin/u18/#mbt:17-303$f&stage=163095:$t&0=1

FOTO - www.u-mobitelco.ro (credit Manases S.)
 
 

Parteneri