Foto

Juniorii romani au castigat aurul la Festivalul Olimpic pentru Tineret de la Albena

Cea de-a IX-a editie a Festivalului Olimpic National pentru Tineret din Bulgaria s-a incheiat, astazi, cu doua performante notabile pentru echipele de baschet ale Romaniei coordonate de antrenorul Florin Covaciu, atat juniorii, cat si junioarele, reusind sa cucereasca medaliile de aur in cadrul turneelor de baschet 3x3 desfasurate pe terenurile special amenajate in complexul sportiv din Albena.
 
Ca in fiecare an, si in 2016 Comitetul Olimpic Bulgar a organizat in perioada 6-9 iunie, in cadrul complexului sportiv din Albena, o noua editie a Festivalului Olimpic National pentru Tineret, intreceri rezervate sportivilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. La fel ca si la editiile precedente, Romania a fost din nou reprezentata cu brio in turneele de baschet 3x3, tinerii tricolori reusind si de aceasta data sa obtina performante notabile.
La capatul a trei zile de intreceri captivante, cu multe meciuri echilibrate, nationala noastra feminina formata din Alina Podar, Iulia Brezoi, Andreea Fleser si Andreea Cretu si coordonata de antrenorul Florin Covaciu a reusit sa cucereasca medaliile de aur. O performanta deosebita, care a fost imediat dublata de nationala noastra masculina formata din Radu Avramescu, Tudor Fometescu, Cristian Mainea si Tudor Girbea, tinerii tricolori reusind sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere dupa o finala de vis. Astfel, baschetul juvenil romanesc continua seria performantelor obtinute de-a lungul timpului la Albena, in cadrul Festivalului National Olimpic pentru Tineret, echipele Romaniei fiind abonate mai mereu la podiumul de premiere.
 

Parteneri