Foto

Juniorii romani s-au impus si in fata Rusiei!

Reprezentativa masculina U18 a Romaniei a obtinut, marti seara, o victorie istorica in cadrul turneului international amical de la Timisoara, tinerii tricolori pregatiti de Goran Vrkic, Bogdan Lavric si Mihai Popa reusind sa se impuna in confruntarea cu puternica selectionata similara a Rusiei, cu scorul de 69-67 (18-16, 13-14, 23-14, 15-23). In aceasta seara, de la ora 19:00, Romania va primi replica nationalei de juniori a  Israel.
 
Cea de-a doua etapa din cadrul puternicului turneu international amical de la Timisoara a adus fata-n fata, marti seara, nationalele juvenile ale Romaniei si Rusiei, ambele aflate in pregatire pentru apropiatele Campionate Europene U18. Cu singura mentiune ca tinerii nostri tricolori se antreneaza pentru o participare in cel de-al doilea esalon continental, in vreme ce baschetbalistii rusi se pregatesc pentru a urca pe prima scena continentala. Fara sa tina cont de faima si renumele adversarilor (n.n. – Rusia a participat la toate turneele finale europene de juniori), baschetbalistii pregatiti de antrenorii Goran Vrkic, Bogdan Lavric si Mihai Popa au reusit nu numai sa dea o replica foarte buna Rusiei, ci sa si controleze disputa in mare parte iar pe final chiar sa obtina o victorie istorica. De altfel, disputa de marti seara a fost un test reusit pentru tricolorii nostri, care au reusit sa domine lupta de sub panouri si sa-si incomodeze vizibil adversarii printr-o aparare mobila si extrem de agresiva, momentul culminant fiind in cel de-al treilea sfert, cand Romania s-a desprins la o diferenta de 13 puncte! Avand in Nicolescu, Kuti si Uta un trio ofensiv foarte puternic, sprijinit de multe ori de Gheorghe si Berceanu, nationala juvenila a Romaniei a reusit sa-si impuna ritmul in mare parte din meci si, in ciuda eforturilor disperate ale Rusiei de a intoarce rezultatul, a reusit sa inregistreze un succes deosebit, care mareste sperantele noastre intr-o participare cat mai buna la Campionatul European, Divizia B, intreceri care se vor derula in mai multe localitati din Austria, in perioada 21 iulie – 02 august.
Dar iata si statistica oficiala a meciului cu Rusia:   
 
Romania – Rusia 69-67 (18-16, 13-14, 23-14, 15-23)
Romania – NICOLESCU (17 p, 1x3, 4 rec, 2 pase, 1 int), KUTI (15 p, 1x3, 2 rec, 2 pase, 4 int), UTA (12 p, 7 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap), GHEORGHE (8 p, 4 rec, 6 pase), BERCEANU (5 p, 7 rec, 2 int, 1 cap), PETRACHE (4 p, 2 rec), ENGI (3 p, 1x3), ILIESCU (3 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa) si BOLONI (2 p, 1 rec, 1 pasa). Au mai evoluat IONESCU (1 rec), POPA (1 rec, 1 pasa) si ANDREI. De la adversari s-a remarcat YAKUSIN (25 p, 3x3, 3 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap), component al celebrei TSKA Moscova.
 
Tot marti, in Sala Sporturilor “Constantin Jude” din Timisoara a avut loc si confruntarea dintre Israel si Belarus, in care baschetbalistii din Tara Sfanta s-au impus lejer, cu scorul de 99-64.
 
Astazi, in cea de-a treia runda a turneului international amical sunt programate partidele:
Rusia – Belarus (ora 17:00)
Israel – Romania (ora 19:00)
 

Parteneri