Foto

Juniorii romani se pregatesc pentru Europenele U18

Reprezentativele de juniori ale Romaniei isi vor face aparitia pe scenele continentale in cateva saptamani, urmand sa se confrunte cu adversare de calibru in cadrul FIBA U18 European Championship, Division B 2018. Si cum juniorii tricolori pregatiti de Hristu Sapera vor fi primii din generatia “under 18” care vor aparea sub lumina reflectoarelor, baschetbalistii nostrii au incheiat in aceasta seara un prim cantonament de pregatire in Bucuresti si vor pleca maine dimneata spre Skopje pentru a sustine cateva meciuri-test. Colegele lor de generatie, aflate sub bagheta antrenorului Catalin Tanase, se vor aduna la Oradea in data de 6 iulie, urmand sa sustina in paralel cu pregatirea si echipa nationala feminina U20 a Romaniei, care va intra in focurile FIBA U20 Women’s European Championship, Divizia B, incepand cu 7 iulie.
 
Nationala masculina U18 a Romaniei incheie in aceasta seara o prima perioada de pregatire in Bucuresti, in vederea unei participari cat mai bune la Campionatul European U18, Divizia B, care se va desfasura in Macedonia, in perioada 27 iulie – 05 august. Dupa aproximativ zece zile de antrenamente in Arena de Baschet, juniorii tricolori vor pleca maine dimineata spre Skopje, unde vor sustine cateva meciuri amicale in compania Bulgariei, Macedoniei si Austriei. In data de 8 iulie, tinerii baschetbalisti romani revin in Bucuresti pentru o noua perioada de pregatire in Arena de Baschet, locatie care va gazdui, in 21 si 23 iulie, si doua meciuri-test cu nationala similara a Bulgariei. Doua zile mai tarziu, delegatia Romaniei va pleca din nou spre Skopje, de aceasta data pentru a se alinia la startul Europenelor, tricolorii urmand sa evolueze in cadrul Grupei A, impotriva Norvegiei, Portugaliei, Elvetiei, Poloniei si Belarus. Conform datelor oferite de staff-ul tehnic roman, pentru actiunea europeana din acest an principalul Hristu Sapera a convocat urmatorul lot de sportivi:
Andrei Arion – Steaua CSM EximBank Bucuresti
George Vlad- CNAV Bucuresti
Filip Macavei – Agronomia Bucuresti
Radu Voinescu – Agronomia Bucuresti
Mihai Maciuca – Phoenix Galati
Victor Dudas – Steaua CSM EximBank Bucuresti
Aurelian Gavriloaia – Steaua CSM EximBank Bucuresti
Matei Balteanu – Steaua CSM EximBank Bucuresti
George Blaj-Voinescu – Steaua CSM EximBank Bucuresti
Octavian Serbanescu – CNAV Bucuresti
Bogdan Penciu – BC SCM Timisoara
Theodor Duca – CNAV Bucuresti
Luca Vasile  - Agronomia Bucuresti
Robert Nanu – CSS Tg Jiu
Din staff-ul nationalei U18 mai fac parte Dan Ioan si Cristian Jakab (antrenori secunzi), Radu Cosmin (preparator fizic) si Catalin Neculai (fizioterapeut).
 
Trecand la intrecerea feminina, va informam ca nationala U18 a Romaniei va efectua obisnuita vizita medicala la INMS in data de 5 iulie, iar de a doua zi va intra in cantonament de pregatire la Oradea, unde va ramane pana in data de 30 iulie. In aceasta perioada, staff-ul tehnic a programat si cateva meciuri amicale cu Austria (19-20 iulie) si Israel (24 si 26 iulie) iar pentru data de 1 august este bifat in program un ultim meci de verificare in Austria, la Gussing. Tot la Gussing, in perioada 3-12 august, nationala feminina U18 a Romaniei va evolua in cadrul Campionatului European U18, Divizia B, tricolorele urmand sa joace in Grupa A, impotriva selectionatelor similare ale Georgiei, Islandei, Portugaliei, Finlandei si Ciprului. Conform datelor oferite de staff-ul tehnic roman, care este format din Catalin Tanase (principal), Larisa Toma si Radu Alexandru (secunzi), Monika Boriga-Brosovsky (coordanator) si Andreea Goanta (fizioterapeut), pentru actiunea europeana din acest an au fost convocate urmatoarele sportive:
Irina Parau – NBS Cluj-Napoca
Maria Ferariu – CSU Olimpia Brasov
Nicolette Orban – NBS Cluj-Napoca
Carla Popescu – CSS Targoviste
Alexandra Ghita – CSS Targoviste
Laura Vaida – CSS Targoviste
Denisa Vati – CSS Targoviste
Stefania Catinean – CSS Targoviste
Helga Csurulya – KSE Tg. Secuiesc
Anamaria Glisici – NBS Cluj-Napoca
Daria Rusu – CSU Olimpia Brasov
Simona Cazacu – Olimpia Bucuresti
Ilinca Paun – Olimpia Bucuresti
Claudia Cristea – CSS Targoviste
Maria Vreme – CSS Targoviste
Adina Ciciovan – LAPI Dej
Teodora Dumitru – CSS Targoviste

Parteneri