Foto

Juniorii romani si-au testat fortele in Serbia

Cu mai putin de doua saptamani pana la debutul Campionatului European U18, masculin, Divizia B, din Austria, reprezentativa de juniori a Romaniei si-a testat fortele in cateva meciuri amicale internationale, tricolorii pregatiti de antrenorii Goran Vrkic, Bogdan Lavric si Mihai Popa confrantandu-se la Vrset cu nationalele Elvetiei si Serbiei, dar si la Belgrad, cu selectionata britanica Carnegie College. Aseara, tinerii baschetbalisti romani s-au intors la Timisoara si urmeaza sa evolueze, in perioada 12-15 iulie, la un turneu international la care si-au anuntat prezenta selectionatele similare ale Rusiei, Belarus si Israel.
 
Aflati in plina campanie de pregatire pentru Campionatul European U18, masculin, Divizia B, intreceri care se vor derula in perioada 23 iulie – 02 august, in localitatile austriece Gussing, Oberwart si Furstenfeld, componentii nationalei de juniori a Romaniei au continuat in aceste zile seria de meciuri internationale de verificare. Astfel, tinerii tricolori pregatiti de antrenorii Goran Vrkic, Bogdan Lavric si Mihai Popa au participat, la Vrset, la un turneu amical in care si-au testat potentialul impotriva reprezentativelor similare ale Elvetiei si Serbiei, dar si a unei selectionate britanice a Carnegie College. Prima disputa gazduita de Sala FMP din Belgrad s-a incheiat cu victoria clara a tinerilor baschetbalisti romani, care s-au impus in fata selectionatei Carnegie College, cu scorul de 101-49, la captul unui joc in care staff-ul tehnic tricolor a rulat intreg efectivul de jucatori, punand un mare accent pe apararea presing si pe contraatac. De la Belgrad, juniorii nostri au plecat spre Vrset, unde miercuri si joi seara au participat la un turneu international in care s-au confruntat cu nationalele Elvetiei si Serbiei. In amicalul cu Elvetia, echipa care face parte din Grupa A la Campionatul European U18 din Austria, nationala noastra a reusit sa-si impuna ritmul si sa-si domine destul de clar adversarul, in ciuda faptului ca victoria din final a fost obtinuta la un scor foarte strans, 67-63. A fost un meci in care “spaniolul” Rares Uta a dominat panourile, componentul echipei Unicaja Malaga fiind si principalul marcator, cu 19 puncte. Au mai punctat pentru nationala noastra Tudor Gheorghe (12), Andrei Iliescu (10), Bogdan Nicolaescu (9), Nandor Kuti (7), Ionut Berceanu si Radu Virna (cate 4) si Andrei Mihnea (2). Aseara, juniorii au dat piept cu puternica nationala a Serbiei, una dintre pretendentele la cucerirea laurilor la Campionatul European U18, Divizia A, din Grecia. Dupa un meci foarte disputat in prima parte, in care juniorii nostri au reusit sa tina pasul cu valoroasa selectionata a gazdelor in primele doua sferturi, Serbia a turat motoarele la maxim dupa pauza si s-a impus cu scorul de 86-58 (28-21, 14-17, 23-9, 21-11). In ciuda diferentei mari de la final, juniorii nostri au demonstrat ca au potential pentru a-si masura fortele cu o echipa din primul esalon european, dovada fiind si cel de-al doilea sfert, castigat de Romania cu 17-14. Conform datelor statistice, punctele echipei noastre au fost realizate de Rares Uta (21 p, 8 rec, 1 pasa, 2 cap), Nandor Kuti (13 p, 1x3, 3 rec, 4 pase, 5 int), Tudor Gheorghe (6 p, 3 rec, 4 pase), Ionut Berceanu (6 p, 6 rec, 1 pasa), Radu Virna (5 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa), Bogdan Nicolaescu (4 p, 2 rec, 1 pasa) si Bogdan Popa (3 p, 1x3, 1 rec, 1 pasa), in vreme ce la invingatori s-au remarcat Stefan Kenic (17 p, 1x3, 4 pase) si Nikola Cirkovic (12 p, 2x3, 7 rec, 5 pase, 6 int), primul fiind componentul campioanei Steaua Rosie Belgrad.
Dupa jocul de aseara, tinerii baschetbalisti romani s-au intors in tara si s-au oprit la Timisoara, unde vor continua stagiul de pregatire pana in data de 21 iulie, cand vor pleca spre Austria, pentru a participa la Campionatul European, Romania urmand sa evolueze in prima faza a intrecerii continentale in cadrul Grupei C, impotriva selectionatelor Portugaliei, Georgiei, Scotiei, Suediei si Slovaciei. Dupa cateva zile de antrenamente, in perioada 12-15 iulie, tinerii nostri tricolori vor participa la un alt turneu international de pregatire, Sala Sporturilor “Constantin Jude” urmand sa gazduiasca meciurile amicale cu nationalele Rusiei, Belarus si Israel.
Mai jos va prezentam si componenta lotului national masculin U18 al Romaniei:
Andrei Iliescu - Steaua CSM Eximbank
Victor Petrache - Steaua CSM Eximbank
Tudor Gheorghe – U-Mobitelco Cluj-Napoca
Nandor Kuti – U-Mobitelco Cluj-Napoca
Ionut Berceanu - Steaua CSM Eximbank
Andrei Calenic - Steaua CSM Eximbank
Tamas Boloni – LPS Tg. Mures
David Engi – LPS Tg. Mures
Bogdan Nicolescu – Vipo Bucuresti
Mihnea Andrei - Vipo Bucuresti
Sebastian Ionescu – Viitorul Cluj-Napoca
Radu Virna – LPS Focsani
Radu Avramescu – CN Aurel Vlaicu Bucuresti
Rares Uta – Unicaja Malaga
Bogdan Popa - Unicaja Malaga
Emanuel Cate – Real Madrid (recuperare medicala)

Staff tehnic:
Goran Vrkic – antrenor principal
Popa Mihai – antrenor secund
Lavric Bogdan – antrenor secund
Niculae Nita - kinetoterapeut

Parteneri