Foto

Juniorii tricolori aduna victorii importante la Mondialele U18 de baschet 3x3

Nationalele de juniori U18 ale Romaniei au debutat cu dreptul la Campionatele Mondiale de baschet 3x3, care se disputa in perioada 4-7 iunie in localitatea maghiara Debrecen, tricolorii castigand primele dispute din Grupa B cu selectionatele Germaniei si Egiptului, cu 10-9 si 21-15, in vreme ce tricolorele au trecut la pas de Andora in jocul inaugural al Grupei C, cu 14-2, si au cedat in fata puternicei nationale a SUA, cu 6-21.
 
 
Avand experienta participarii de anul trecut la Youth Olympic Games de la Nanjing, tinerii tricolori Nandor Kuti si Bogdan Nicolescu au imbracat din nou tricoul nationalei Romaniei si au intrat de astazi in focurile Campionatelor Mondiale U18 de baschet 3x3, avand un ca sprijin alti doi juniori de mare perspectiva, Amedeo Casale si Andrei Iliescu. Distribuiti de FIBA in Grupa B, alaturi de Lituania, Andorra, Germania, Egipt si Guatemala, tinerii coordonati de Razvan Cenean au fost puternic motivati pentru un debut pozitiv si au reusit sa-si treaca in cont o prima victorie, dispunand de selectionata similara a Egipt, cu scorul de 21-15, intr-un meci in care “Bobe”, legitimate la VIPO Bucuresti, a marcat mai mult de jumatate din punctele tricolore. Doua ore mai tarziu, la capatul unui meci extrem de incrancenat si echilibrat, juniorii romani s-au impus si in fata Germaniei, cu 10-9, toti cei patru sportive contribuind la “zestrea” echipei. Maine, Romania se va confrunta cu Lituania, in derby-ul grupei, dar si cu Andorra, in vreme ce sambata, va intalni Guatemala.
 
In intrecerea feminina, intr-o formula tricolora coordonata de antrenorul Horia Pascu, nationala juvenila a Romaniei si-a facut intrarea in Grupa C cu o victorie clara, Alina Podar, Ana Ferariu, Timeea Peter si Andreea Cretu impunandu-se la pas in fata nationalei Andorrei, cu 14-2. Seara, junioarele noastre n-au reusit sa faca fata tavalugului puternicei echipe a SUA, cedand in final, cu 6-21. Maine, Romania va da ochii cu Egipt si Elvetia iar sambata vor primi replica Italiei.
 
Mentionam ca la startul intrecerilor mondiale de la Debrecen s-au aliniat cate 24 de echipe nationale U18, atat la masculin, cat si la feminin, impartite in patru grupe preliminare. Sambata sunt programate ultimele meciuri din grupe, precum si optimile de finala, faza in care se vor califica primele patru echipe din fiecare serie, echipele Romaniei avand mari sanse sa avanseze cat mai departe. Duminica se vor disputa sferturile de finala, semifinalele si finalele. De vineri vor incepe si concursurile individuale specifice, finalele urmand sa se desfasoare sub lumina reflectoarelor de pe terenul central duminica seara.
Mai multe informatii despre meciuri si programul intrecerii mondiale pot fi vizualizate pe www.fiba.com/3x3U18WC/2015/, site-ul official oferind si posibilitatea urmarii unor partide pe live-streaming.

Parteneri