Foto

Juniorii tricolori se pregatesc pentru Europenele U18 din Austria

Nationala masculina U18 a Romaniei este cea de-a treia reprezentanta a baschetului juvenil autohton care va urca pe scena continentala in aceasta vara, tinerii tricolori pregatiti de antrenorii Goran Vrkic, Mihai Popa si Bogdan Lavric urmand sa intre in focurile Campionatului European U18 din Austria in data de 21 iulie. Cu mai putin de o luna inaintea debutului intrecerilor continentale, care vor fi gazduite, in perioada 21 iulie – 02 august, de localitatile austriece Oberwart si Gussing, tinerii baschetbalisti romani isi vor continua pregatirea dupa cantonamentul efectuat in Arena de Baschet cu mai multe meciuri amicale, urmand sa participe la doua turnee internationale in Serbia si la Timisoara.
 
Aflata in plina campanie de pregatire a Campionatului European U18, Divizia B, intreceri care se vor derula in perioada 21 iulie – 02 august, in mai multe localitati din Austria, reprezentativa masculina de juniori a Romaniei va pleca spre Serbia, pentru a evolua in cadrul unui puternic turneu international amical. Dupa ce zilele trecute si-au masurat fortele in Arena de Baschet din Capitala cu selectionatele similare ale Bulgariei si Poloniei, obtinand doua victorii (n.n. - 75-59 cu bulgarii si 66-63 cu polonezii), tinerii tricolori pregatiti de antrenorii Goran Vrkic, Mihai Popa si Bogdan Lavric vor juca, in perioada 5-8 iulie, impotriva puternicelor reprezentative ale Serbiei, Elvetiei si Marii Britanii. Conform planului de pregatire realizat de staff-ul tehnic tricolor, juniorii nostri revin in tara in seara zilei de 8 iulie si isi vor continua antrenamentele la Timisoara, locatie care va gazdui, totodata, si un turneu international, in perioada 13-15 iulie, la care si-au anuntat prezenta nationalele similare ale Belarus, Rusiei si Israel. Dupa acest ultim turneu de pregatire, antrenorii Goran Vrkic, Mihai Popa si Bogdan Lavric se vor decide asupra componentei finale a echipei nationale U18 a Romaniei, care va pleca spre Austria in data de 19 iulie, urmand sa intre din 21 iulie in focurile intrecerii continentale in cadrul Grupei C, serie in care se va confrunta cu reprezentativele Portugaliei, Georgiei, Scotiei, Suediei si Slovaciei. Reamintim ca la startul Campionatului European U18, masculin, Divizia B, si-au anuntat prezenta 24 de selectionate nationale, impartite in patru grupe de cate sase, primele doua clasate urmand sa-si continue lupta pentru promovarea in primul esalon european, in vreme ce restul echipelor, in functie de pozitia ocupata, vor intra in grupele 9-16 si respectiv 17-24. Conform oficialilor FIBA, la finalul intrecerilor din Austria vor promova cele trei nationale care vor urca pe podiumul de premiere.
Mai jos va prezentam si numele tuturor jucatorilor care au fost convocati in urma cu trei saptamani, inainte de plecarea la actiunea de la Cheile Gradistei, la pregatirile lotului national masculin U18:
Andrei Iliescu - Steaua CSM Eximbank
Victor Petrache - Steaua CSM Eximbank
Tudor Gheorghe – U-Mobitelco Cluj-Napoca
Andrei Muresan – U-Mobitelco Cluj-Napoca
Nandor Kuti – U-Mobitelco Cluj-Napoca
Ionut Berceanu - Steaua CSM Eximbank
Vlad Petrea – Steaua CSM Eximbank (s-a accidentat)
Anton Diaconescu - Steaua CSM Eximbank
Andrei Calenic - Steaua CSM Eximbank
Amedeo Casale – U-Mobitelco Cluj-Napoca (s-a accidentat)
Tamas Boloni – LPS Tg. Muresan
Bogdan Nicolescu – Vipo Bucuresti
Mihnea Andrei - Vipo Bucuresti
Sebastian Ionescu – Viitorul Cluj-Napoca
Radu Virna – LPS Focsani
Radu Avramescu – CN Aurel Vlaicu Bucuresti
Emanuel Cate – Real Madrid
Rares Uta – Unicaja Malaga
Bogdan Popa - Unicaja Malaga
Staff tehnic:
Goran Vrkic – antrenor principal
Popa Mihai – antrenor secund
Lavric Bogdan – antrenor secund
Niculae Nita - kinetoterapeut

Parteneri