Foto

Juniorii tricolori vor debuta impotriva Scotiei la Europenele U18 din Austria

Reprezentativa masculina de juniori a Romaniei a plecat in aceasta  dimineata spre Austria, unde va participa in perioada 23 iulie – 02 august, la Campionatul European U18, Divizia B, tinerii tricolori pregatiti de antrenorii Goran Vrkic, Bogdan Lavric si Mihai Popa urmand sa evolueze in cadrul Grupei C, impotriva selectionatelor similare ale Portugaliei, Georgiei, Scotiei, Suediei si Slovaciei. Conform calendarului competitional, primul meci al nationalei noastre la intrecerile europene este programat sa se desfasoare la Oberwart, in data de 23 iulie, de la ora 20:15, impotriva reprezentativei Scotiei.
 
Dupa multe saptamani de pregatire si o serie lunga de meciuri de verificare, nationala masculina de juniori a Romaniei a plecat in aceasta dimineata spre localitatea austriaca Oberwart, unde va sustine in urmatoarea perioada meciurile din cadrul Grupei C din Campionatul European U18, Divizia B. In ciuda unor probleme medicale aparute in ultima perioada, staff-ul tehnic tricolor, format din antrenorii Goran Vrkic, Bogdan Lavric si Mihai Popa si fizioterapeutul Niculaie Nita, s-a declarat extrem de multumit de implicarea sportivilor convocati in pregatire si a anuntat componenta lotului Romaniei care va intra de joi seara in febra jocurilor din cadrul intrecerii continentale. Astfel, urmatorii 12 sportivi vor imbraca tricoul nationalei Romaniei si vor urca pe scena continentala din data de 23 iulie:
Andrei Iliescu - Steaua CSM Eximbank
Victor Petrache - Steaua CSM Eximbank
Tudor Gheorghe – U-Mobitelco Cluj-Napoca
Nandor Kuti – U-Mobitelco Cluj-Napoca
Ionut Berceanu - Steaua CSM Eximbank
Tamas Boloni – LPS Tg. Mures
David Engi – LPS Tg. Mures
Bogdan Nicolescu – Vipo Bucuresti
Mihnea Andrei - Vipo Bucuresti
Radu Virna – LPS Focsani
Rares Uta – Unicaja Malaga
Bogdan Popa - Unicaja Malaga
Plecam in Austria extrem de motivati si de dornici sa obtinem un rezultat cat mai valoros. Am avut conditii excelente de pregatire pe intreaga perioada iar sportivii convocati au fost implicati 100%, muncind din greu pentru a pune la punct toate detaliile tehnico-tactice. Suntem multumiti de ceea ce am reusit sa realizam pana in prezent, avand in vedere accidentarile si mai ales absenta lui Emanuel Cate (n.n. – recuperare medicala). Am incercat, si cred ca reusit in linii mari, sa realizam un nucleu puternic de jucatori, care sa se ridice la inaltimea asteptarilor pe durata intrecerilor europene. In acest moment, putem spune ca am intrat in linie dreapta pentru Campionatul European si suntem convinsi ca vom reusi sa obtinem rezultate bune. Atmosfera din echipa este foarte buna iar baietii sunt increzatori in fortele proprii”, a declarat optimist antrenorul secund Mihai Popa, in vreme ce principalul Goran Vrkic a tinut sa mai adauge: “Le-am spus baietilor ca trebuie sa fim ca o adevarata familie, din primul minut al Europenelor si pana la ultimul fluier, spritul de echipa fiind extrem de important, mai ales in momentele cheie ale jocurilor. In intreaga perioada de pregatire am pus accentul pe o aparare agresiva, cu ajutor din partea colegilor, dar si pe un joc colectiv, in viteza, si cred ca daca reusim sa imprimam acestea si in meciurile oficiale din Austria vom obtine victorii importante. Am avut cateva meciuri de verificare in care am vazut ca avem un potential bun, dar ca trebuie sa eliminam cateva minusuri, inerente la aceasta varsta. Vom juca cinci meciuri in cinci zile si este important ca fiecare dintre noi sa dam tot ceea ce avem mai bun. Trebuie sa avem mentalitate de invingatori si trebuie sa <> pe teren pentru fiecare minge!” La randul sau, fizioterapeutul Niculaie Nita, care a incercat de dimineata pana seara tarziu sa rezolve toate problemele medicale aparute in sanul echipei, ne-a asigurat ca pentru moment toti sportivii care au plecat in Austria sunt apti sa intre in focurile competitiei.
Conform calendarului competitional, la startul intrecerilor care se vor derula in mai multe localitati din Austria si-au anuntat prezenta 24 de echipe nationale de juniori, printre care se numara si nationala noastra. Echipa Romaniei va evolua in cadrul Grupei C, urmand sa se confrunte cu selectionatele similare ale Portugaliei, Georgiei, Scotiei, Suediei si Slovaciei dupa urmatorul program:
23 iulie
Scotia – Romania (ora 20:15)
24 iulie
Romania – Slovacia (ora 20:15)
25 iulie
Portugalia – Romania (ora 20:15)
26 iulie
Romania – Georgia (ora 15:45)
27 iulie
Suedia – Romania (ora 13:30)
Dupa disputarea meciurilor din prima faza, primele doua clasate din fiecare dintre cele patru grupe preliminare vor accede in grupa valorica 1-8, urmatoarele doua clasate vor evolua in grupa valorica 9-16, iar ultimele doua echipe vor juca in grupa valorica 17-24.

Parteneri