Foto

La multi ani, Dinamo!

Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti sarbatoreste, astazi, 66 de ani de la infiintare iar cu acest prilej, Federatia Romana de Baschet transmite clubului din Sos. Stefan cel Mare un calduros “La multi ani!”
Dinamo este unul dintre cluburile fanion din istoria baschetului romanesc, echipa ros-albilor mentinandu-se in continuare in fotoliul de lider in clasamentul all-time al campioanelor din baschetul masculin autohton, cu 22 de titluri nationale, zece dintre acestea fiind obtinute consecutiv, in perioada 1968-1977! Cu unul mai mult decat eterna sa rivala, CSA Steaua, care a adunat in timp 21 de trofee nationale.
Ne este dor de marile derby-uri de altadata, care umpleau pana la refuz tribunele Salii Floreasca sau pe cele ale Salii Polivalente din Capitala...
 
In fotografia de arhiva pe care v-o prezentam cu acest prilej se afla echipa Dinamo, campioana nationala in 1973, cu regretatul antrenor Dan Niculescu, incadrat de pivotii Dan Georgescu si Lucian Ivascenco ... A fost anul in care Dinamo a realizat si o performanta deosebita in plan international, castigand "Dinamoviada" de la Tbilisi.
In perioada dominatiei dinamoviste, in echipa antrenata de Dan Niculescu s-au aflat multe nume mari ale baschetului romanesc, precum Diaconescu, Chivulescu, Novac, Popa, Giurgiu, Uglai, Cernea, Hanes, Visner, Georgescu, Ivascenco, Niculescu jr., Fluturas, Sauca, Mazilu, Rotaru, Dragomirescu, Osacenco etc.
 

Parteneri