Foto

La un pas de o mare victorie in EuroLeague Women

Campioana Romaniei, CS Municipal Targoviste, a fost la un pas sa realizeze o mare surpriza in EuroLeague Women, miercuri seara, gruparea pregatita de Florin Nini fiind invinsa cu greu in deplasare pe terenul incomodei echipe ruse Nadezhda Orenburg, cu scorul de 68-71 (18-21, 21-22, 15-15, 14-13), intr-un joc contand pentru etapa a X-a din Grupa B.
 
Marginean, din nou cea mai buna marcatoare
 
Cu un lot puternic remaniat si cu un staff tehnic modificat la inceputul acestui an, CS Municipal Targoviste a revenit in EuroLeague Women cu ganduri mari, campioana baschetului feminin romanesc dorindu-si din plin sa obtina o calificare in grupele “Top 14” din cea mai puternica intrecere europeana intercluburi. Decise sa obtina un rezultat notabil in Rusia, baschetbalistele din Targoviste au intrat rapid in jocul de la Orenburg si s-au tinut scai de adversare, bazandu-se din plin de aceeasi Gabriela Marginean, de neoprit in fata defensivei ruse. Astfel, echilibrul din teren s-a mentinut in mod constant in primul sfert, Nadezhda avand un mic avantaj obtinut in finalul primelor zece minute: scor 21-18. A urmat un nou sfert echilibrat, in care ambele echipe au fortat desprinderea si au jucat cu “garda jos”, dar scorul a alternat din nou (23-23 min. 11; 31-33 min. 16; 39-37 min 18), astfel ca la pauza mare a fost consemnat scorul de 43-39 in favoarea gazdelor. La reluare, intr-un sfert nebun, gazdele reusesc un incredibil run de 14-0 si se distanteaza la 57-39 in minutul 26, dar CSM Targoviste revine in forta gratie evolutiei fantastice a internationalei Gabriela Marginean si reuseste sa refaca diferenta cu un alt run de 11-0, tabela indicand dupa 30 de minute de joc 58-54! Prudenta si-a facut aparitia in ultimul sfert, in care Marginean si Robbins si-au adus din nou contributia la zestrea reprezentantei noastre, incercand cu disperare sa egaleze si sa preia conducerea, dar finalul a apartinut gazdelor, fluierul arbitrilor consemnand pe tabela victoria echipei Nadezhda Orenburg, cu scorul de 71-68.
Conform statisticii oficiale, pentru CSM Targoviste au punctat: MARGINEAN (22 puncte, 2x3, 3 recuperari, 3 pase decisive, 2 interceptii), MATIC (14 puncte, 9 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), ROBBINS (7 puncte, 6 recuperari, 4 interceptii), POP (7 puncte, 1x3, 2 recuperari, 1 pasa decisiva), AJAVON (7 puncte, 1x3, 1 recuperare, 1 pasa decisiva), MILIJKOVIC (4 puncte, 1 recuperare, 4 pase decisive, 3 interceptii), TIKHONENKO (4 puncte, 2 recuperari, 1 capac), STOENESCU (3 puncte, 1x3, 1 pasa decisiva, 1 interceptie). De la gazde s-au remarcat Perovanovic (15 puncte, 2x3, 2 pase decisive, 1 interceptie) si Danilochkina (15 puncte, 14 recuperari, 3 pase decisive, 2 interceptii).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, usor dezamagit de esec, dar multumit de evolutia echipei, antrenorul Florin Nini a declarat: “Am pierdut sase jucatoare si din acest motiv am fost nevoiti sa schimbam complet planul tactic si strategia echipei. In plus, principala noastra problema a fost capacitatea de adaptare a noilor jucatoare la cerintele noastre si coeziunea echipei atunci cand acestea s-au aflat pe teren. Dar, nu renuntam si vom continua sa muncim si sa luptam...” Din tabara adversa, antrenorul rus Alexander Kovalev s-a aratat extrem de bucuros: “Felicit intreaga mea echipa pentru aceasta victorie. Caderea noastra din finalul sfertului al treilea poate fi explicata prin faptul ca unele dintre jucatoare au considerat ca deja am castigat si le-au permis adversarelor sa revina si sa stranga din nou scorul. Am facut unele gafe copilaresti si am iesit din joc. Ma bucur, insa, ca echipa a gasit resursele necesare pentru a castiga jocul!” Principala marcatoarea a jocului de miercuri seara, internationala Gabriela Marginean, a mentiont la randul sau: “A fost un joc extrem de dificil dupa un drum foarte lung si obositor. Am crezut in victorie pana la final si am jucat ca o echipa adevarata. Din nefericire, fiecare joc contine greselile proprii iar in acest meci micile noastre greseli ne-au costat foarte scump! Au fost efectuate schimbari mari in echipa, dar avem incredere unii in altii si vom continua sa luptam.” Concluzionand, principala vedeta a echipei gazda, Iva Perovanovic, a subliniat: “Vreau sa-mi felicit colegele pentru aceasta victorie. Am jucat cu inima si am castigat un joc care a fost extrem de greu. Acum cel mai important lucru pentru noi devine jocul impotriva echipei din Sopron, avem o saptamana pentru a fi gata pentru asta si sper sa fim apti sa ne pregatim foarte bine ca sa obtinem victoria in acest joc extrem de important.
 
Programul si clasamentul Grupei B
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoriile obtinute de Arras Pays D’Artois in fata Famila Schio, cu 69-57, si de Fenerbahce Istanbul pe terenul UE Sopron, cu 74-69, iata cum arata clasamentul Grupei B:
 
1. Famila Schio – 17 puncte (10 jocuri)
2. Good Angels Kosice – 16 puncte (9 jocuri)
3. Fenerbahce Istanbul - 16 puncte (9 jocuri)
4. Nadezhda Orenburg – 16 puncte (10 jocuri)
5. CS Municipal Targoviste – 12 puncte (9 jocuri)
6. Uniqa Euroleasing Sopron – 12 puncte (10 jocuri)
7. Arras Pays D’Artois – 10 puncte (9 jocuri)

Conform datelor oferite de FIBA-Europe, iata care este si programul jocurilor pe care CSM Targoviste le mai are de disputat in Grupa B:

23.01.2013 – CSM Targoviste – UE Sopron (ora 18:00)
30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00)
 
Reamintim ca in faza superioara se vor califica primele patru echipe clasate in cele trei grupe preliminare, la care se vor adauga si echipele clasate pe locurile 5 (gazda FINAL 8, UMMC Ekaterinburg se afla pe primul loc in Grupa C si este calificata direct la turneul final, astfel ca in Top 14 vor fi prezente echipele clasate pe locurile 1-5 din Grupa A si Grupa B + patru echipe din Grupa C).

FOTO (copyright FIBA-Europe)

Parteneri