Foto

La un pas de Top 14 EuroLeague Women!

Campioana baschetului feminin romanesc, CS Municipal Targoviste, a pierdut in ultimele secunde, miercuri seara, disputa de pe terenul echipei franceze Arras Pays D’Artois, gruparea pregatita de antrenorul Nini Florin fiind invinsa cu scorul de 66-67 (10-17, 15-23, 22-12, 19-15), intr-un final nerecomandat cardiacilor, in care gazdele au inscris cosul victoriei cu opt secunde inainte de fluierul final. In pofida acestui esec, CSM Targoviste pastreaza sanse teoretice de calificare in Top 14 EuroLeague Women, fiind obligata, insa, sa castige ultimul joc de pe teren propriu impotriva liderului Grupei B, puternica grupare slovaca Good Angels Kosice.
 
Final de infarct in Franta
 
Cu gandul la sansa uriasa de calificare in faza superioara a celei mai importante competitii intercluburi de pe Batranul Continent, baschetbalistele de la CS Municipal Targoviste au incercat sa obtina in Franta un rezultat notabil, care sa le aduca si biletele pentru Top 14. Din nefericire, reprezentanta LNBF in EuroLeague Women a fost la un pas de a-si indeplini obiectivul propus, dar a cedat pe final in fata incomodei echipe franceze Arras Pays D’Arttois, cu scorul de 66-67, ratand in ultimele opt secunde posibilitatea de a-si trece in palmares cea de-a patra victorie din Grupa B.
Motivata puternic de speranta teoretica de calificare, CS Municipal Targoviste a intrat rapid in jocul de la Arras si a mentinut echilibrul de pe teren, dupa sase minute de joc scorul fiind egal, 10-10. A urmat, insa, o serie inexplicabila de erori si ratari copilaresti in finalul primului sfert si in debutul celei de-a doua parti, care a permis gazdelor sa se distanteze gratie unui run de 13-0 pana la 23-10 in minutul 12. In ciuda eforturilor oaspetelor de a recupera handicapul, diferenta s-a marit pana la pauza, astfel ca dupa 20 de minute de joc scorul a fost 40-25. La reluare, CSM Targoviste revine pe teren cu o alta strategie si declanseaza o cursa nebuna de urmarire, Robbins, Milijkovic, Matic, Marginean si Ajavon reusind sa recupereze incredibil punct cu punct si sa aduca scorul la 52-47 in finalul celui de-al treilea sfert. Ultimele zece minute au fost de-a dreptul incendiare, ambele combatante cautand solutii viabile pentru a inclina balanta victoriei in favoarea ei. Dovedind o atitudine exemplara si o motivatie fantastica, oaspetele reusesc sa preia conducerea cu sapte minute inainte de final, scor 52-55, dar gazdele riposteaza prompt si revin in avantaj dupa o serie de aruncari libere. Cu cinci minute inainte de final, Marginean egaleaza din nou, scor 57-57, iar cateva secunde mai tarziu aceeasi Marginean isi readuce echipa in avantaj: 57-59. Ca pe ringul de box, echipele cauta lovitura decisiva in ultimele minute, iar Robbins si Milijkovic fac ca scorul sa ajunga la 59-65 cu doua minute inainte de final. Aceleasi Robbins si Milijkovic rateaza cateva libere, Marginean pluseaza cu doua mingi pierdute, iar Arras Pays D’Artois revine spectaculos si intra in ultimul minut de joc la scorul 64-66. Intr-un final incandescent, in care fiecare echipa forteaza in ofensiva, gazdele reusesc cu opt secunde inainte de fluierul final sa inscrie un cos de la mare distanta prin Gomis si duc scorul la 67-66, iar in ultima actiune Milijkovic rateaza aruncarea si face ca tabela sa ramana neschimbata. Scor final 67-66 in favoarea echipei franceze, iar CSM Targoviste paraseste terenul cu marea dezamagire de a fi trecut pe langa o mare victorie, care i-ar fi permis sa nu mai depinda de rezultatul ultimul joc cu GA Kosice!
Conform datelor statistice, punctele oaspetelor au fost marcate de MARGINEAN (17 puncte, 1x3, 4 recuperari, 1 pasa decisiva, 3 interceptii), MATIC (14 recuperari, 8 recuperari, 1 capac), MILIJKOVIC (12 puncte, 1x3, 4 recuperari, 2 pase decisive), AJAVON (9 recuperari, 1x3), ROBBINS (9 puncte, 13 recuperari, 1 pasa decisiva, 3 interceptii, 2 capace), STOENESCU (3 puncte, 1x3, 2 recuperari, 1 pasa decisiva, 4 interceptii), POP (2 puncte, 2 recuperari). Au mai evoluat TIKHONENKO (1 recuperare, 1 interceptie, 1 capac) si HUTANU. De la invingatoare s-au remarcat EVANS (17 puncte, 1x3, 2 recuperari, 7 pase decisive, 2 interceptii) si GOMIS (16 puncte, 4x3, 4 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 interceptii).
 
Declaratii la cald
 
La final, in cadrul conferintei de presa, antrenorul Nini Florin a mentionat: “A fost un joc foarte bun. Ne-am luptat foarte mult, am evoluat bine si cred ca jocul nostru a fost excelent. Am facut cateva greseli, dar am incercat sa demonstram ca putem juca la acest nivel. Nu uitati ca suntem prima echipa din Romania care joaca in EuroLeague.” De partea cealalta, antrenorul belgian Marc Silvert, care a condus in urma cu opt ani si nationala Romaniei, a precizat: “Pentru prima data am fost favoriti. Trebuie sa va imaginati ca am fost in pielea unei favorite. Este diferit. In cel de-al treilea sfert am marcat foarte putin deoarece nu am fost capabili sa atacam zona. Dar am castigat si este foarte important sa fi capabil sa castigi un joc echilibrat. Asta inseamna ca ai o mentalitate puternica!” La randul sau, internationala Gabriela Marginean, care a fost din nou principala marcatoare a echipei, a declarat scurt: “Daca vom invinge GA Kosice saptamana viitoare, vom putea juca in play-off (Top 14). Trebuie sa dam tot ce avem mai bun!” Concluzionand dupa jocul de miercuri seara, Johanne Gomis a spus: “Am inceput foarete bine jocul, in vreme ce adversarele noastre nu au facut-o. Dupa care am avut o perioada nefasta in sfertul al treilea, dar nu am renuntat si in final am castigat. Este o victorie foarte importanta pentru fanii nostri.
 
Clasamentul si programul Grupei B
 
In urma rezultatelor inregistrate miercuri seara, iata cum arata clasamentul Grupei B, cu precizarea ca GA Kosice a castigat disputa cu Fenerbahce, cu scorul de 66-63, iar Nadezhda Orenburg s-a impus pe terenul UE Sopron, cu scorul de 74-68, permitand astfel echipei CSM Targoviste sa ramana in cursa calificarii pentru Top 14:

1. Good Angels Kosice – 20 puncte (11 jocuri)
2. Fenerbahce Istanbul - 19 puncte (11 jocuri)
3. Famila Schio – 18 puncte (11 jocuri)
4. Nadezhda Orenburg – 18 puncte (11 jocuri)
5. Uniqa Euroleasing Sopron – 15 puncte (12 jocuri)
6. CS Municipal Targoviste – 14 puncte (11 jocuri)
7. Arras Pays D’Artois – 13 puncte (11 jocuri)

Conform datelor oferite de FIBA-Europe, iata care este si programul jocurilor pe care CSM Targoviste le mai are de disputat in Grupa B:

06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
 
Reamintim ca in faza superioara se vor califica primele patru echipe clasate in cele trei grupe preliminare, la care se vor adauga si echipele clasate pe locurile 5 (gazda FINAL 8, UMMC Ekaterinburg se afla pe primul loc in Grupa C si este calificata direct la turneul final, astfel ca in Top 14 vor fi prezente echipele clasate pe locurile 1-5 din Grupa A si Grupa B + patru echipe din Grupa C).
 
FOTO (copyright FIBA-Europe & http://www.facebook.com/FuriaOrange)

Parteneri