Foto

La un pas de victorie in debutul din EuroChallenge

CSM Oradea a pierdut primul joc sustinut, marti seara, in cadrul Grupei B a EuroChallenge, echipa pregatita de antrenorul Cristian Achim cedand la limita pe terenul gruparii maghiare SE Atomeromu Paks, cu scorul de 77-78 (14-18, 17-12, 30-23, 17-24), la capatul unei partide in care oradenii au trecut de putin pe langa o victorie importanta.
 
Participanta in premiera intr-o cupa europeana, echipa masculina CSM Oradea s-a prezentat, marti seara, in Sala Sporturilor din Paks, cu “temele” invatate si cu o vizibila dorinta de victorie impotriva gruparii maghiare SE Atomeromu. Decisi sa sparga gheata in EuroChellenge inca din prima etapa, chiar daca evoluau in deplasare, baschetbalistii pregatiti de Cristian Achim au debutat in forta si dupa o perioada de acomodare, in care a domnit echilibrul pe teren, au reusit sa se desprinda pe tabela in finalul primului sfert: 14-18. Internationalul Tibirna mareste diferenta chiar in prima faza a celui de-al doilea sfert si puncteaza pentru 14-20, dar gazdele riposteaza puternic si revin in avantaj gratie evolutiei deosebite a americanului Jones, astfel ca scorul devine 26-20 in minutul 16 in urma unui incredibil “run” de 12-0! Treziti din “corzi”, oaspetii reusesc sa echilibreze din nou partida, gasind solutiile ideale spre cosul advers,  iar finalul celui de-al doilea sfert consemneaza doar un mic avantaj pentru gazde: 31-30. La reluare, echilibrul de pe tabela se mentine pana in minutul 26 (scor 44-43), moment din care gazdele forteaza din nou nota si apasa pe acceleratie, reusind sa sparga “zidul” defensiv al adversarilor si sa se desprinda in finalul celui de-al treilea sfert la 61-53. Ultimele zece minute au fost unele de cosmar pentru CSM Oradea, care a declansat o cursa nebuna de urmarire si chiar a reusit sa revina din nou in joc, egaland situatia pe tabela cu trei minute inainte de final printr-o reusita de la mare distanta “marca” Markovic: 68-68. Inexplicabil, oradenii au din nou o cadere si gresesc sau rateaza copilareste iar gazdele ii taxeaza prompt si maresc diferenta pana la 77-70 cu 30 de secunde inainte de fluierul final. In ciuda eforturilor tactice si a unei defensive artagoase, CSM Oradea nu mai reuseste decat sa se apropie din nou de adversar, dar fluierul final al arbitrilor consemneaza victoria SE Atomeromu, cu scorul de 78-77, astfel ca oaspetii parasesc Sala Sporturilor din Paks cu regretul ca au avut un debut bun, dar nefericit, scapand printre degete o victorie importanta.
Conform datelor statistice, punctele CSM Oradea au fost marcate de MARKOVIC (14 p, 4x3, 4 rec, 1 pasa), DILLON (13 p, 4 rec, 3 pase, 1 int), NICOARA (12 p, 3 rec, 4 pase, 1 int), DENISON (12 p, 1x3, 11 rec, 2 pase, 4 int), FRANKLIN (12 p, 2x3, 5 rec, 4 pase, 3 int), SUBOTIC (8 p, 3 rec, 3 pase), TIBIRNA (4 p, 1 rec), POPESCU (2 p, 1 rec). A mai jucat COMAGIC (1 rec). De la invingatori s-a remarcat JONES (19 p, 7 rec, 2 pase, 3 int).
 
Declaratii la cald
 
La finalul partidei de la Paks, antrenorul Cristian Achim a declarat dezamagit: “A fost un joc foarte tare, dar in acelasi timp si frumos. Pentru noi a fost primul joc oficial in EuroChallenge si cred ca am jucat destul de bine. Sunt dezamagit pentru unele momente de joc, dar trebuie sa felicitam echipa gazda pentru evolutie si victorie, pentru ca au fost mai buni decat noi in aceasta seara.” La randul sau, “oponentul” Branislav Dzunic a spus: “O partida deosebit de dificila si solicitanta pentru ambele echipe. Cred ca eram in pozitie buna in ultimul sfert dar in urma unor greseli adeversarii au revenit in joc. In aceste conditii, am avut nevoie si de ceva noroc in finalul intalnirii.” Coordonatorul de joc William Franklin a precizat: “Sa nu uitam ca pentru noi a fost debutul absolut in cupele europene. Stiam ca SE Atomeromu sunt o echipa solida si puternica si stiam care sunt punctele forte. Cred ca a fost un joc bun si frumos, pe care noi l-am pierdut, din pacate. Sper sa castigam urmatoarea partida.” In replica, Adam Toth a subliniat: “A fost o lupta acerba pe teren , dar si multe greseli. Am stat foarte slab la capitolul recuperari (n.n. – 34-41) si sunt convins ca puteam castiga jocul la mai mult de zece puncte diferenta. In cele din urma, insa, este importanta victoria!
 
Programul jocurilor din Grupa B
 
Conform calendarului competitional prezentat oficial de FIBA-Europe, iata si programul complet al jocurilor pe care CSM Oradea le mai are de sustine in Grupa B:

12.11.2013 CSM Oradea - Krasnye Krylia Samara (ora 20:30)
19:11.2013 Royal Hali Gaziantep – CSM Oradea (ora 20:30)
03.12.2013 CSM Oradea – SE Atomeromu (ora 20:30)
10.12.2013 Krasnye Krylia Samara – CSM Oradea (ora 19:30)
17.12.2013 CSM Oradea – Royal Hali Gaziantep (ora 20:30)

Parteneri