Foto

La un pas de victorie in EuroChallenge

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a ratat de putin o mare surpriza in grupele EuroChallenge, gruparea pregatita de Vladimir Arnautovic cedand cu greu, pe teren propriu, in fata puternicei grupari ruse Krasnye Krylia Samara, cu scorul 76-79 (10-20, 19-20, 24-29, 23-10). La capatul unui joc “nebun”, in care campionii Romaniei au avut o evolutie fantastica doar in ultima parte a jocului, cand au recuperat incredibil in 11 minute o diferenta uriasa (de la 46-65, in minutul 27, pana la 75-76, in minutul 38), rusii au reusit in cele din urma sa-si apropie victoria si sa-si mentina invincibilitatea, intarindu-si si pozitia de lider in Grupa B.
 
Joc “nebun” la Ploiesti!
 
Cea de-a doua etapa din Grupa B a EuroChallenge a adus fata-n fata in Sala Sporturilor din Brazi doua echipe cu ganduri mari, atat CSU Asesoft Ploiesti, cat si Krasnye Krylia Samara, exprimandu-si clar intentia de a castiga disputa. De altfel, chiar din primele minute am asistat la o confruntare cu garda jos, in care fiecare dintre combatante incerca sa speculeze greselile adversarului. Dupa un debut echilibrat de partida (scor 4-5, in minutul 3), americanii din gruparea oaspetilor au iesit la rampa, Simmons, Miles si Thomas reusind rand pe rand sa-si treaca numele pe lista marcatorilor si sa mareasca diferenta pe tabela. Dupa primul sfert, rusii conduceau cu 20-10, iar CSU Asesoft Ploiesti parea ca nu reuseste sa intre in joc, in ciuda eforturilor depuse de Burlacu si Tica. Dominarea oaspetilor a continuat si in urmatoarele doua sferturi, astfel ca in minutul 27 s-a inregistrat si cea mai mare diferenta de scor: 65-46 in favoarea echipei Krasnye Krylia Samara. Din acel moment, ploiestenii au declansat o cursa nebuna de urmarire, Tica, Burlacu si Hargrove reusind sa intoarca soarta jocului si sa apropie scorul pana la 75-76 in minutul 38. Din pacate, rusii speculeaza in ultimul minut cateva ezitari si greseli din tabara gazdelor si se impun in final, cu scorul de 79-76, spre dezamagirea campionilor Romaniei si a numerosilor suporteri din tribune. In urma acestui rezultat, coroborat si cu succesul obtinut de cipriotii de la Keravnos in disputa cu Joensuun Kataja, scor 72-67, echipa rusa Krasnye Krylia Samara se mentine in fotoliul de lider al Grupei B, cu 4 puncte, fiind urmata in ordine de Joensuun Kataja, Keravnos (cate 3 puncte) si CSU Asesoft Ploiesti (2 puncte).
Conform datelor oficiale de la FIBA-Europe, principalii marcatori ai campioanei Romaniei au fost: TICA (19 puncte, 1x3, 7 recuperari, 2 pase decisive), HARGROVE (16 puncte, 1x3, 4 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie, 1 capac), BURLACU (10 puncte, 1x3, 4 recuperari, 6 pase decisive), TIMERMANIS (9 puncte, 3x3, 2 recuperari), NYAKUNDI (9 puncte, 2x3, 3 recuperari, 1 interceptie), TUDOR (5 puncte, 1x3, 4 recuperari, 3 pase decisive), STANESCU (4 puncte, 4 recuperari), VLAHOVIC (4 puncte, 3 recuperari, 2 pase decisive). A mai evoluat si SZIJARTO. De la invingatori s-au remarcat SIMMONS (21 puncte, 5x3, 4 recuperari, 3 pase decisive, 1 interceptie), MILES (17 puncte, 1x3, 4 recuperari, 7 pase decisive, 3 interceptii) si THOMAS (13 puncte, 1x3, 2 recuperari, 4 pase decisive, 1 interceptie, 1 capac).
 
Declaratii la cald
 
Dupa meci, antrenorul Vladimir Arnautovic a punctat: “Am fost foarte aproape sa obtinem victoria, dar am facut cateva greseli in ultimele secunde si asta ne-a costat. Avem doua infrangeri in aceasta grupa, dar ne mentinem in continuare sansele sa ne calificam in Top 16. In aceasta seara, baietii au demonstrat ca sunt capabili sa revina in meci si asta ma bucura. Suntem pe drumul cel bun.” De partea cealalta, antrenorul Sergey Banzarevich, a subliniat: “Sunt foarte multumit de victorie, deoarece am intalnit o echipa foarte buna, cu foarte multi jucatori experimentati. Am jucat foarte bine 32 de minute, dar mai tarziu am avut ceva probleme in aparare si de asemenea cu faulturile personale.” In opinia sa, fostul international Adrian Blidaru crede ca echipa din Ploiesti are nevoie sa sparga gheata pentru a-si recapata increderea: “Cred ca CSU Asesoft Ploiesti are nevoie de o victorie in fata unui adversar solid pentru a avea mai mult curaj in jocurile urmatoare. In seara asta am avut un ultim sfert foarte bun, in care am jucat mai exact in aparare si am gasit solutii inspirate in atac. Din pacate, am ratat o oportunitate mare si Samara a castigat. Felicit adversarii pentru victorie.” Din tabara invingatorilor, Nikita Balashov a mai adaugat: “Sunt foarte fericit pentru succesul obtinut, chiar daca nu am jucat atat de bine in ultimele minute. CSU Asesoft este o echipa buna, care a avut puterea sa revina in ultimul sfert. Pentru noi este foarte importanta victoria din aceasta seara, deoarece avem un program incarcat in urmatoarele saptamani, cu foarte multe jocuri dificile.

Programul CSU Asesoft Ploiesti
 
Conform FIBA-Europe, dupa disputarea jocurilor tur/retur, primele doua clasate din cele opt grupe se vor califica in faza superioara a EuroChallenge. Dar iata si programul jocurilor pe care CSU Asesoft Ploiesti le mai are de disputat in Grupa B, cu precizarea ca jocurile din Sala Sporturilor din Brazi vor fi transmise in direct de SPORT.RO:

21.11.2012 – Keravnos – CSU Ploiesti (ora 19:30)
27.11.2012 – CSU Ploiesti - Joensuun Kataja (ora 20:00)
05.12.2012 - Krasnye Krylia – CSU Ploiesti (ora 19:00)
11.12.2012 – CSU Ploiesti – Keravnos (ora 20:00)
 
 
FOTO (copyright www.csuasesoft.ro – credit Mirela Oprea)

Parteneri