Foto

Legendele baschetului feminin romanesc sunt alaturi de tricolore la Eurobasket Women 2015!

La intiativa Federatiei Romane de Baschet, printre suporterii reprezentativei tricolore la meciurile din cadrul Grupei A a Eurobasket Women 2015 se vor afla si numeroase foste mari glorii ale baschetului feminin autohton. Raspunzand pozitiv inititivei FRB si fiind dornice sa fie alaturi tricolore in marea batalie continentala, legendele baschetului feminin au inceput sa soseasca la Timisoara de ieri dupa-amiaza, pe lista aflandu-se cateva nume sonore de antrenori si sportive care au scris cu litere de aur foarte multe dintre filele istoriei sportului de sub panouri.
 
Incepand de astazi, nationala Romaniei intra in focurile grupelor Eurobasket Women 2015, tricolorele pregatite de Florin Nini, Alexandru Radu si Monika Boriga urmand sa evolueze in Sala Sporturilor “Constantin Jude” din Timisoara, cu incepere de la ora 20:30, impotriva puternicei selectionate a Muntenegru. Un prim adversar redutabil, care a debutat cu dreptul in Grupa A, joi seara, spulberand nationala Cehiei, cu scorul de 71-52, dupa un joc in care au dominat categoric la toate capitolele. “Avem nevoie de sprijinul tuturor celor care iubesc baschetul si cred ca vom avea parte de un public minunat. Este un primul meci oficial si ne-am pregatit intens atat pentru acesta, dar si pentru urmatoarele dispute. Trebuie sa fim atenti la fiecare pas pe care-l vom face si sa tratam fiecare joc cu maxima atentie. La Eurobasket Women 2015 conteaza fiecare detaliu, iar jocul inaugural ne poate aduce un bonus de incredere”, a declarat antrenorul Florin Nini. La randul sau, antrenorul muntenegrean Momir Milatovic a mentionat: “Avem un ascendant moral dupa succesul cu Cehia, dar trebuie sa ne pregatim foarte atent pentru meciul cu echipa tarii gazda. Este un meci important si cred ca putem demonstra ca avem un plus valoric. Va fi dificil, mai ales ca jucam in fata suporterilor romani, dar cred ca daca fetele vor respecta toate indicatiile taactice vom incheia meciul cu o noua victorie.”
Tinand cont de importanta evenimentului, dar si de faptul ca suportul celui de-al saselea jucator conteaza enorm in economia calificarii din Grupa A, fostele glorii ale baschetului feminin romanesc au inceput sa soseasca la Timisoara pentru a se alatura suporterilor in tribunele Salii Sporturilor “Constantin Jude” si pentru a sustine nationala tricolora in cursa de calificare in fazele superioare a intrecerii europene. Pe lista celor care au scris cu litere de aur multe dintre filele istoriei baschetului feminin autohton si au sosit deja in Timisoara se numara antrenorii Ion Nicolau, Dan Moraru si Alexandru Moise, precum si fostele mari baschetbaliste Ecaterina Savu, Suzana Parsu, Margareta Pruncu, Cornelia Taflan, Bogdana Diaconescu-Gal, Anca Demetrescu, Ecaterina Ciortan, Stefania Bors, Viorica Ciocan, Liliana Ghita, Mariana Andreescu – Badinici, Magdolna Jerebie, Rodica Armion, Maria Rosianu, Ildiko Manases, Roxana Carstea, Camelia Filip, Aurora Dragos, Magdalena Moise, Gabriela Mitroi si Doina Tocala. Nume de rezonanta in baschetul feminin romanesc, dar si in cel international, reprezentand generatii de jucatoare cu performante deosebite atat in cupele europene, cat si la Campionatele Europene. De altfel, interesant de remarcat este si “arcul peste timp” dintre editia Europenelor de la Sibiu 1966 si Eurobasket Woman 2015. In urma cu 49 de ani, la editia in care Romania a realizat o performanta deosebita, locul 4, au fost prezente in tricoul nationalei Romaniei si Margareta Pruncu, Bogdana Diaconescu, Ecaterina Savu si Cornelia Taflan, alaturi de alte nume de referinta. Cele patru doamne ale baschetului romanesc vor impulsiona echipa Romaniei si la Timisoara, dar de data din tribune, urmand sa traiasca la intensitate maxima fiecare actiune a tricolorelor pregatite de Florin Nini. Asa cum de altfel o vor face si celelalte legende care vor fi alaturi de nationala si vor striga alaturi de suporteri: Hai Romania! 

Parteneri