Foto

Lotul national feminin U16 continua pregatirea la Brasov (Actualizat)

In urma Turneului Intercentre "PerformBaschet, Un pas inainte" , gazduit la Brasov in acest final de saptamana, s-a conturat si lotul largit al nationalei feminine U16 care va lupta anul viitor la Campionatul European de la Tallin (Estonia), in perioada 12-22 iulie 2012.

Astfel, antrenorii Anton Calin si Razvan Moldovan au oprit in pregatire urmatoarele jucatoare:

Grigor Iulia (Mc Cluj-Napoca)
Maxim Mihaela (Mc Cluj-Napoca)
Dunca Flavia (Mc Cluj-Napoca)
Chisiu Mara (Mc Cluj-Napoca)
Neagu Teodora (Phoenix Galati)
Coja Andreea (Phoenix Galati)
Sica Cuzic (Phoenix Galati)
Steiner Sandra (Bega Timisoara)
Sasebes Alexandra (Bega Timisoara)
Pop Diana (CSS "Alexandru Ceusianu" Reghin)
Borsan Iohana (CSS "Alexandru Ceusianu" Reghin)
Armenena Sabina (CSS Sibiu)
Potop Carmen (Olimpia Bucuresti)
Kelemen Kincso (Bball Sf.Gheorghe)
Lenart Paula (KSC Tg. Secuiesc)
Debreczi Iringo (Ksc Tg. Secuiesc)
Virjoghe Roxana (CSS Targoviste)

Extrem de amabil, antrenorul Anton Calin a oferit in exclusivitate un scurt interviu site-ului Federatiei Romane de Baschet in care a anuntat compoenta celor 17 jucatoare selectionate care vor continua pregatirea centralizata la Brasov si a facut o prima analiza a lotului.

Ati terminat selectia pentru lotul national feminin U16 si ati ramas in continuare in cantonamentul de  la Brasov alaturi de cele 17 sportive ales. Cum vi s-a parut turneul intercentre?
Este o initiativa laudabila si in momentul de fata este in stadiul de pionierat la feminin. Se vad deja ceva imbunatatiri. Sper sa se lucreze intr-un ritm mai sustinut, cu antrenamente mai performante.  In cadrul centrelor de pregatire am incercat sa facem acest lucru si cu ajutorul DVD-urilor primite din partea Federatiei Romane de Baschet am reusit sa perfectionam anumite elemente sau sa invatam altele noi.  Acum, dupa ce am terminat selectia urmeaza o perioada pana in 24 decembrie cu trei antrenamente solicitante pe zi.

Cum vi s-au parut jucatoarele?
Impreuna cu colegul meu Razvan Moldovan le cunoastem de aproape doi ani, la Brasov fiind prezente cele mai bune dintre ele.  Nivelul nu este unul  extraordinar, dar printr-o munca sustinuta si prin perseverenta cred ca ne putem imbunatati performantele.

Pregatiti aceasta echipa pentru Campionatul European din vara viitoare de la Talinn.

Asa este,  trebuie sa ne antrenam cat mai bine pentru turneul european.  Obiectivele se vor stabili ulterior , in functie de posibilitatile pe care le vom avea.  In luna mai va avea loc un nou turneu intercentre si speram sa apara noi jucatoare, iar cele care sunt acum selectionate ne dorim sa progreseze.  

La Talinn vom evolua in Grupa C, alaturi de Polonia, Bulgaria si Luxemburg. Cum vi se pare seria?

Momentan nu avem foarte multe informatii despre generatiile lor la aceasta categorie de varsta, insa ne vom documenta foarte bine asupra lor si le vom urmari cu atentie. Ne vom bate pentru locul doi in grupa pentru a merge in fazele superioare ale competitiei.

In finalul interviului, doriti sa transmiteti un gand bun fanilor Romaniei cu ocazia sarbatorilor de iarna?

Bineinteles, doresc sa urez  jucatoarelor, parintilor, antrenorilor, tuturor factorilor de decizie si in primul rand tuturor romanilor,  multa sanatate, realizari, prosperitate si un an 2012 cat mai plin de impliniri!

Va multumim pentru amabilitate si va dorim multa bafta atat in pregatire, cat si la Campionatul European!






Parteneri