Foto

Lotul universitar al Romaniei intra in focurile Jocurilor Mondiale Universitare de la Taipei

Reprezentativa masculina universitara a Romaniei va pleca, joi dupa-amiaza, spre China, urmand sa participe in cadrul turneului de baschet din cadrul celei de-a XXIX-a editii a Jocurilor Mondiale Universitare, eveniment ce va fi gazduit de Taipei in perioada 19-30 august. Nationala noastra pregatita de antrenorii Florin Nini si Razvan Cenean face parte dintr-o serie extrem de puternica, urmand sa se confrunte in cadrul Grupei C cu selectionatele universitare ale SUA, Cehiei, Argentinei, Emiratelor Arabe Unite si Estoniei.
 
Dupa doua perioade de pregatire efectuate in Bucuresti si Galati, nationala masculina universitara a Romaniei va pleca, joi dupa-amiaza, spre localitatea chineza Taipei, gazda Jocurilor Mondiale Universitare. Miercuri, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Galati, antrenorul principal Florin Nini a anuntat componenta lotului universitar care va evolua la Taipei, cei 12 tricolori fiind:
Mirel DRAGOSTE
Victor PETRACHE
Andrei PETICA
Tudor GHEORGHE
Cezar BARAGAU
Andrei DAMIAN
Dragos GHEORGHE
Mario LAZAR
Georgian PAUN
Sebastian IONESCU
Mihnea ANDREI
Wilhelm BROSSER
 
Totodata, staff-ul tehnic este format din antrenorii Florin Nini si secundul Razvan Cenean, iar din partea Consiliului Director al FRB va fi prezenta Alina Moanta, vicepresedinte FRB si decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul UNEFS Bucuresti.
Conform celor declarate de antrenorul principal Florin Nini, “tricolorii au o misiune dificila in China, dar nu imposibila. Vom incerca sa respectam traditia si sa obtinem un rezultat notabil pentru baschetul romanesc. Sa nu uitam ca la editiile precedente, Romania a reusit sa ajunga in sferturile de finala si sa se claseze in primele opt echipe din lume, ba chiar sa tina piept puternicei nationale a SUA, ceea ce ne obliga. Daca vom respecta indicatiile tehnico-tactice pe care le-am lucrat in ultima perioada si vom reusi sa ne autodepasim in momentele importante din meciurile sustinute impotriva adversarilor puternici, atunci vom reusi cu siguranta sa avem si satisfactii la final!”
 
Mai jos va prezentam programul oficial al meciurilor pe care Romania le va sustine in cadrul Grupei C:
 
20 august (ora locala 15:00, ora 10:00 in Bucuresti)
Romania – Cehia  
21 August (ora locala 12:30, ora 07:30 in Bucuresti)
Estonia – Romania
23 August (ora locala 20:00, ora 15:00 in Bucuresti)
Romania – Emiratele Arabe Unite
24 August (ora locala 15:00, ora 10:00 in Bucuresti)
SUA – Romania
25 August (ora locala 15:00, ora 10:00 in Bucuresti)
Romania – Argentina
 
Mentionam ca, in conformitate cu datele oficiale oferite de FISU, primele doua clasate din fiecare grupa vor accede in sferturile de finala, urmand sa continue marsul spre trofeul mondial, ultima confruntare pentru medaliile de aur fiind programata pentru seara zilei de 29 august.
Reamintim ca, dupa decembrie '89, baschetul romanesc a punctat cu doua rezultate notabile: la editia din 2011, tricolorii pregatiti de antrenorul Dan Calancea s-au clasat pe locul 8 iar la editia din 2013, nationala noastra pregatita de antrenorul Tudor Costescu a ocupat locul 6.

Parteneri