Foto

Lotul universitar masculin al Romaniei va juca in Portugalia

Reprezentativa universitara masculina a Romaniei a plecat in aceasta dupa-amiaza spre Guimares (Portugalia), acolo unde va participa, in perioada 22-25 iulie, la un puternic turneu de pregatire alaturi de nationalele similare ale Portugaliei, Iranului si Angolei. Inainte de imbarcarea de pe Aeroportul International Henri Coanda, tricolorii aflati sub comanda tehnicienilor Dan Calancea si Cristian Achim au efectuat dimineata un scurt antrenament la Arena de Baschet din Bulevardul Basarabia. Universitarii nostrii au exersat schemele tactice si au facut o sesiune de aruncari, dupa care au pus la punct ultimele detalii inainte primelor trei meciuri de verificare. La antrenamentele din Bucuresti, “tricolorii” au aratat o mare pofta de joc , afisand deja si o unitate de grup, semn ca relatiile dintre jucatori incep sa se cristalizeze.
 
Dar iata si lotul de sportivi pentru “actiunea Portugalia”:

Vlad MOLDOVEANU
Titus NICOARA
Andrei MANDACHE
Daniel POPESCU
Dragos ANDREI
Adrian GUTOAIA
Alexandru MIHUTI
Octavian BOIAN
Lazar LASZLO
Szabolcs SANTA
Ioan POP
 
Antrenori: Dan Calancea / Cristian Achim

Inainte de plecarea spre Guimares, am obtinut si cateva declaratii “la cald”:
 
Dan Calancea, antrenor principal: “Este o perioada foarte scurta de timp de cand ii am la dispozitie pe baieti, dar apreciez atitudinea pozitiva  cu care au venit pentru aceasta competitie. Vom avea acum un prim turneu de verificare prin care speram sa cristalizam relatiile de joc si sa punem la punct strategia pentru defensiva si ofensiva.”
 
Andrei Mandache: “Vrem sa jucam din ce in ce mai bine, atat la antrenamente, cat si la meciuri. Desi am inceput pregatirea acum trei zile si vom avea un turneu greu, vom incerca sa facem o figura frumoasa.  Faptul ca sunt considerat  <> ma responsabilizeaza foarte mult, iar presiunea este mai mare pe umerii mei si ai colegilor mei de generatie.”
 
Vlad Moldoveanu: “Atmosfera de la echipa nationala este foarte buna, ca intotdeauna. Cred ca toti am venit cu gandul la o medalie si acest lucru este cel mai important.  Referitor la meciurile din Portugalia vom incerca sa castigam fiecare meci, dar cred ca gandul nostru este numai la competitia din China! Pana atunci ne intereseaza mai putin rezultatele. Este adevarat ca avem un lot tanar, dar sunt si jucatori cu experienta ca Titus Nicoara, Andrei Mandache sau Adrian Gutoaia.”

Parteneri