Foto

Lotul universitar roman a cedat in fata selectionatei de seniori a Ciprului

Reprezentativa universitara masculina a Romaniei a cedat in aceasta seara in fata selectionatei de seniori a Ciprului, cu scorul de 63-68, in ultimul meci de vreificare inaintea debutului Universiadei de vara din China. Echipa pregatita de Dan Calancea si Cristian Achim a reusit sa faca fata cu brio gazdelor, dar a cedat in extremis pe final. Principalii marcatori ai echipei noastre: Andrei Mandache 21 p, Titus Nicoara 18 p, Vlad Moldoveanu 12 p. De mentionat ca Vlad Moldoveanu a acuzat o usoara accidentare, dar va fi recuperat pina la plecarea in China. Lotul universitar masculin al Romaniei revine maine seara in Bucuresti si va pleca marti spre Shenzen.

===================================


Reprezentativa universitara masculina a invins astazi cu scorul 72-67, nationala de seniori a Austriei, in primul meci de verificare sustinut la Turneul din Cipru. Elevii lui Dan Calancea si Cristian Achim vor mai avea de disputat doua jocuri inainte de plecarea la Jocurile Mondiale Universitare de la Shenzen.

Revenind la duelul de astazi, cei mai buni marcatori ai nationalei tricolore au fost Andrei Mandache (22p), Vlad Moldoveanu (16) si Titus Nicoara (14p).

Urmatorul meci al universitarilor va avea loc maine, impotriva nationalei Ciprului.

===================================

Reprezentativa universitara masculina a Romaniei a plecat in aceasta dupa-amiaza in Cipru, acolo unde va participa, in perioada 04-08 august 2011, la un ultim turneu de pregatire inaintea Jocurile Mondiale Universitare  de la Shenzen. Dupa ce in urma cu zece zile, universitarii romani au invins Angola si au cedat greu in fata Iranului si Portugaliei la puternicul Turneu de verficare de la Guimares (Portugalia), antrenorii Dan Calancea si Cristian Achim au ocazia sa faca ultimele reglaje in meciurile cu Cipru (sunt programate doua jocuri) si cu Austria.
Inainte plecarii de astazi,  jucatorii au efectuat un antrenament in Arena de Baschet din Bulevardul Basarbia, dupa care s-au deplasat spre Aeroportul International Henri Coanda.  
 
Dar iata si lotul de sportivi convocati pentru actiunea din Cipru:

Vlad MOLDOVEANU
Titus NICOARA
Andrei MANDACHE
Daniel POPESCU
Dragos ANDREI
Adrian GUTOAIA
Radu PALICIUC
Octavian BOIAN
Lazar LASZLO
Iulian ORBEANU
Szabolcs SANTA
Bogdan TIBIRNA

 
Antrenori: Dan Calancea / Cristian Achim



Parteneri