Foto

Lucian Bute sprijina actiunea de caritate organizata la All Star Game - Sibiu 2011

Campionul mondial IBF, pugilistul profesionist Lucian Bute, a fost bucuros sa sprijine actiunea de caritate organizata de FR Baschet cu prilejul All Star Game – Sibiu 2011. Revenit in Romania dupa ce a reusit in 20 martie sa-si pastreze pentru a saptea oara consecutiv titlul de campion mondial IBF, “Mister KO” a donat o pereche de manusi de box profesionist cu autograf, care vor fi scoase la licititatia de la Sibiu pentru o actiune de caritate. Astazi, campionul mondial IBF a avut amabilitatea sa acorde site-ului FRB si un scurt interviu in exclusivitate, in care-si exprima regretul ca nu va fi prezent la ALL STAR GAME!
 
Lucian, in primul rand felicitari pentru victoria din 20 martie, obtinuta in Montreal impotriva pugilistului Brian Magee! Cum a fost in ring?
 
A fost un meci destul de greu, am avut un adversar care venise la Montreal sa castige. Din pacate pentru el, a plecat fara centura (zambeste triumfator). Am fost intr-o forma buna, m-am pregatit foarte bine, l-am studiat si s-a vazut acest lucru in ring.
 
Te-ai bucurat cel mai mult de aceasta victorie?
 
Pentru fiecare victorie ma bucur, pentru ca sunt meciuri foarte importante, pentru titlul mondial. Ma bucur ca am ramas campion, ca mi-am pastrat centura. Cred ca de fiecare data, la fiecare victorie, ma bucur cu aceeasi intensitate.
 
Federatia Romana de Baschet este onorata ca un campion mondial ii se alatura in strangerea de fonduri pentru actiunea de caritate de la Sibiu.
 
Ma bucur foarte mult ca pot sprijini si multumesc pe aceasta cale Federatiei Romane de Baschet ca mi-a propus sa ma alatur acestei actiuni de caritate. Am donat cu mare drag aceste manusi de box profesionist cu autograf, in ideea de a ajuta la strangerea de fonduri....  Pe de alta parte, imi pare sincer rau ca nu voi putea fi prezent la Sibiu, la All Star Game, masculin. Dar repet, am facut cu mare drag aceasta donatie si sper sa strangeti cat mai multi bani pentru actiunea caritabila pe care o desfasurati!
 
Revenind in ring, urmatorul tau meci pentru titlul mondial va fi in Romania?
 
Momentan, suntem in niste discutii. Inca nu stiu nimic concret, dar in functie de ce se va intampla vom anunta ulterior intr-o conferinta de presa.
Multa bafta si sa speram ca fanii romani vor avea ocazia sa te sustina la un meci in Bucuresti! 
 
Carte de vizita
Lucian Bute
Nascut - 28 februarie 1980, in Pechea (Galati)
Inaltime: 1,88 m; Anvergura: 1,83 m; Stangaci
A debutat in boxul profesionist in 22 noiembrie 2003
Palmares - campion mondial IBF; 28 de victorii, dintre care 23 prin KO.
A cucerit “centura cu diamante” IBF in 19 octombrie 2007, învingandu-l pe columbianul Alejandro Berrio. De atunci, Bute “Mister KO” a reusit sa-si apere cu succes titlul mondial de sapte ori!
La inceputul lunii noiembrie 2010, Bute a devenit primul pugilist roman care a semnat un contract pentru mai multe meciuri cu celebrul post de televiziune american Showtime.

Parteneri