Foto

Lupta acerba in FINAL 4 Cupa Romaniei, feminin

Sala Sporturilor din Targoviste va gazdui, in perioada 26-27 martie, meciurile din FINAL 4 Cupa Romaniei, feminin, editia 2013/2014, in semifinale intrecerii KO urmand sa se intalneasca, conform tragerii la sorti, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe cu CSBT Alexandria si CSM Targoviste cu BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad.
 
Cu 24 de ore inaintea debutului semifinalelor din Cupa Romaniei, antrenorii celor patru echipe au incercat sa prefateze intr-un mod fair-play marele eveniment, fiind dornici ca in urmatoarele doua zile limbajul comun din Targoviste sa fie baschetul...
Miercuri, in primul joc din FINAL 4 Cupa Romaniei, cu incepere de la ora 17:00, se vor intalni ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe si CSBT Alexandria, echipe care in urma cu doar cateva zile si-au oficializat si calificarea in play-off-ul Ligii Nationale de Baschet Feminin. “Pentru noi, calificarea in Final 4 Cupa Romaniei este deja un obiectiv depasit cu mult. La inceputul sezonului, ne-am propus sa accedem in play-off-ul LNBF si sa jucam cat mai bine in Cupa Romaniei. Am reusit sa intram pana in careul de asi al acestei intreceri importante si cred ca este deja o mare realizare pentru noi. De aceea, vom incerca in continuare sa facem o figura cat mai frumoasa, mai ales ca este vorba de competitia KO, unde surprizele pot aparea oricand. Desi intalnim un adversar valoros in semifinale, vom da totul pe teren si vom incerca sa jucam un baschet de calitate. Vom respecta competitia si sper sa reusim evolutii cat mai bune”, a declarat antrenorul echipei CSBT Alexandria, Madalin Piperea. La randul sau, antrenorul gruparii ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, sarbul Zoran Mikes, a mentionat pentru site-ul totalbaschet.ro: “Toate echipele participante in FINAL 4 au o sansa de a cuceri trofeul . Cred ca totul depinde numai de noi daca vom reusi sau nu sa-l castigam. Mai intai de toate, sper ca vom juca bine, atat in defensiva, cat si in ofensiva, pe tot parcursul jocului din semifinale. Daca respectam planul de joc, putem invinge pe oricine! Cred ca in aceste zile am acumulat energia necesara pentru Final 4 si vom reusi sa jucam la cel mai inalt nivel. Sper sa putem sa ne folosim toate atu-urile intr-un mod cat mai eficient. Le doresc tuturor participantelor sa arate un baschet de calitate si sper ca echipa mea va demonstra pe teren potentialul urias pe care-l are.
 
In cea de-a doua semifinala, cu incepere de la ora 19:15, CSM Targoviste va da ochi cu eterna rivala BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, intr-un joc considerat de multi specialisti ca fiind “finala din semifinale!”. In fapt, intre cele doua grupari exista o rivalitate de mai multi ani, dupa ce s-au intersectat de foarte multe ori in fazele finale atat ale Cupei Romaniei, cat si ale intrecerii nationale divizionare. Incercand sa intre deja in atmosfera marelui derby, antrenorul detinatoarei trofeului, Dan Fleseriu, a spus: “Cred, fara sa gresesc, ca este pentru a treia oara consecutiv cand CSM Targoviste si ICIM Arad se intalnesc in semifinalele Cupei Romaniei (n.n. – in editiile din 2012 si 2013). Si de fiecare data, CSM Targoviste a trecut de rivala sa si a castigat trofeul. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca este pentru prima data cand BC UVG ICIM Arad pleaca din postura de favorita, fiind liderul sezonului regular din LNBF, dar sper sa reusim sa respectam traditia si in acest an si trofeul sa ramana la Targoviste! Pentru noi este foarte important, fiind vorba de o echipa dependenta de moral, ca jucam pe teren propriu si astfel vom avea cu siguranta suportul si sustinerea fanilor locali, un public avid si cunoscator de baschet. Ma astept ca in semifinale sa fie un joc echilibrat, in care oricine poate castiga. Este foarte bine ca am la dispozitie intreg lotul de sportive si le promitem fanilor un baschet de calitate.” De partea cealalta, antrenorul BC UVG ICIM Arad, portughezul Jose Araujo, a mentionat pe site-ul oficial aradean: "In Final 4 Cupa Romaniei ma astept, in primul rand, sa facem meciuri cat mai bune. Ne asteapta o semifinala dificila cu Targoviste, care are avantajul ca joaca pe teren propriu, dar suntem pregatiti pentru acest meci. Sper sa fie un meci pe placul tuturor. Avem tot lotul la dispozitie, chiar daca Williams nu este refacuta complet. Fetele sunt montate si motivate, abia asteapta meciul de miercuri."
 
Dar iata si programul complet al FINAL 4 CUPA ROMANIEI, editia 2013/2014:
 
26.03.2014
Ora 17:00 CSBT Alexandria – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (in direct pe DIGI SPORT)
Ora 19:15 CSM Targoviste – BC UVG ICIM Arad (in direct pe DIGI SPORT)
 
27.03.2014
Ora 17:00 – FINALA MICA (in direct pe DIGI SPORT)
Ora 19:15 – FINALA MARE (in direct pe DIGI SPORT)
 
FOTO
coperta – duel interesant din sezonul trecut, intre doua mari sportive ale Romaniei: Monika Boriga-Brosovszky si Gabriela Marginean.
interior – afisul FINAL 4 Cupa Romaniei

Parteneri