Foto

Lupta incinsa in FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet

Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti va gazdui, in perioada 11-12 aprilie, meciurile din cadrul FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet, editia 2013/2014, la start urmand sa fie prezente campioana en-titre, CSU Asesoft Ploiesti, ocupanta locului secund in clasamentul sezonului regulat al LNBM, CSM Oradea, precum si fosta detinatoare a trofeului mult ravnit, BCM U Pitesti, si surprinzatoarea Energia Rovinari. Vineri, in semifinale se vor confrunta CSM Oradea cu BCM U Pitesti, cu incepere de la ora 17:30, si CSU Asesoft Ploiesti cu Energia Rovinari, cu incepere de la ora 19:45, ambele dispute fiind in grila transmisiunilor in direct de la DIGI SPORT, iar sambata urmeaza sa se dispute finalele...
 
 
“Sunt doua semifinale stranse, in care orice se poate intampla. Cel mai bun cu siguranta va avea, la final, castig de cauza”, a mentionat, azi, presedintele Federatiei Romane de Baschet, Horia Paun, prezent la conferinta de presa ce a prefatat FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet, editia 2013/2014.

De altfel, asa cum o arata si programul, in prima semifinala se vor intalni doua echipe conduse de doi antrenori romani extrem de ambitiosi si, asa cum o declara amandoi, rezultatul meciului dintre CSM Oradea si BCM U Pitesti este foarte greu de previzionat.
 
“Final 4 Cupa Romaniei este o adevarata sarbatoare a baschetului. Cred ca vom avea parte de un turneu puternic, in care fiecare echipa va da totul pentru a-si adjudeca trofeul. Suntem mandri si bucurosi ca am ajuns aici, dar scopul nostru este de a lupta in fiecare meci pentru victorie. Respectam echipa din Oradea, este una din fortele campionatului, dar noi am aratat in acest an ca, atunci cand practicam stilul nostru de baschet, putem invinge pe oricine. Iar dupa cum se stie, in finala, orice se poate intampla.” – Hristu Sapera, antrenorul BCM U Pitesti.
„Ne bucuram enorm ca suntem prezenti la o astfel de sarbatoare a baschetului romanesc, FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet fiind un turneu care conteaza foarte mult si a carui miza este deosebita. Sunt convins ca publicul din Ploiesti va avea ce sa vada. Despre semifinala cu BCM U Pitesti, asa cum s-a demonstrat si pe parcursul campionatului, cred ca nu exista o favorita certa. Este un adversar deosebit de periculos, o echipa solida si foarte bine organizata. Este un meci decisiv, dar in aceasta competitie nu trebuie sa existe pasi gresiti. Drept consecinta, trebuie sa ne concentram la maxim si sa facem totul ca sa ajungem in finala. Ne prezentam la Ploiesti cu dorinta clara, daca putem, sa castigam trofeul.” – Cristian ACHIM, antrenorul CSM Oradea.

In cea de-a doua semifinala, CSU Asesoft Ploiesti va da piept cu Energia Rovinari, intr-un meci care este ca un fel de repetitie generala pentru disputa din sferturile de finala ale LNBM, unde cele doua echipe se vor confrunta din nou. Avand si avantajul ca evolueaza in fata propriilor suporteri, campioana porneste clar cu prima sansa, dar Energia nu pare deloc o “victima” sigura, asa cum atentiona si antrenorul Dado Arnautovic.
 
„Pornim cu prima sansa si acest aspect pune o presiune suplimentara pe umerii nostri. In Cupa, nu este precum in campionat, unde, daca pierzi un joc, te poti revansa in etapele viitoare. Sunt doua meciuri in doua zile iar daca le vom castiga pe amandoua, vom cuceri trofeul. Energia Rovinari este o echipa ce nu trebuie neglijata. De multe ori, formatiile cu ultima sansa au furnizat surprize!” -  Vladimir Arnautovic, antrenorul CSU Asesoft Ploiesti.
“Pentru noi, calificarea in aceasta faza este deja o realizare. Mergem la turneul final al Cupei Romaniei sa ne jucam sansa. Chiar daca in gandirea unora este una foarte mica, eu cred in sansa noastra. Cupa Romaniei este denumita si competitia KO, fiind una in care surprizele pot aparea oricand. Si baietii sunt increzatori in sansele noastre si sunt decisi sa realizeze o figura cat mai frumoasa. Va fi foarte greu, dar... Noi ne-am propus sa facem meciuri cat mai bune in FINAL 4 iar adversarii nostri au o presiune in plus. In cele din urma, si locul 3 ar fi foarte bun!”  - Radu Stroescu, noul antrenor al Energiei Rovinari.

Dar iata programul complet al FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet:
 
11.04.2014
Ora 17:30
CSM Oradea – BCM U Pitesti (in direct pe DIGI SPORT)
Ora 19:45 CSU Asesoft Ploiesti – Energia Rovinari (in direct pe DIGI SPORT)
 
12.04.2014
Ora 16:30 Finala mica (intre invinsele din semifinale; in direct pe DIGI SPORT)
Ora 18:45 Finala mare (intre invingatoarele din semifinale; in direct pe DIGI SPORT)

Parteneri