Foto

Marcel Tenter crede ca Romania poate obtine calificarea la Eurobasket 2015!

Reprezentativa de seniori a Romaniei incepe in acest week-end batalia pentru accederea la turneul final Eurobasket 2015, tricolorii nostri urmand sa dea piept in cadrul Grupei F cu selectionatele Slovaciei, Suediei si Letoniei. Dupa o luna de pregatiri intense, in care si-au testat fortele si in zece jocuri amicale, baschetbalistii romani sunt optimisti si spera sa obtina calificarea la masa elitei continentale, acolo unde baschetul masculin romanesc nu a mai fost prezent de 27 de ani. Astazi, inaintea antrenamentului din Arena de Baschet, antrenorul principal Marcel Tenter a acordat un interviu site-ului Federatiei Romane de Baschet, in care vorbeste despre pregatirea nationalei si sansele de calificare la Eurobasket 2015, transmitand si un mesaj fanilor baschetului romanesc:
 
De duminica intrati in focurile calificarilor la Eurobasket 2015. Sunteti multumit de perioada de pregatire si de modul in care au raspuns jucatorii?
Am avut in ultima luna de pregatire si zece meciuri de verificare, meciuri in care am avut ocazia sa vedem potentialul jucatorilor nostri. In linii mari, cred ca am reusit sa jucam la un nivel bun, punand accent pe aspectul colectiv al lucrurilor, pe forta si unitatea grupului, considerand ca asta este sansa noastra. Deci, da, sunt multumit, insa constient de contextul general al baschetului romanesc.
 
Pe ce nucleu de jucatori veti miza la cele sase jocuri oficiale?
Pe cei care la ora jocului vor fi cei mai motivati si eficienti. Insa, desigur am mari asteptari de la jucatorii nostri cu experienta: Vlad, Silva, Mandache, Titus, Adi...
 
Primul adversar din Grupa F, Slovacia. Ce sanse avem?
Trebuie sa ne focusam asupra acestui joc si sa mergem doar la victorie. Indiferent de numele, reputatia sau experienta adversarului. In primul meci, vom intalni in deplasare un adversar ambitios si trebuie sa gasim argumente in teren pentru a invinge!
 
Cat de important este primul joc si cat conteaza o eventuala victorie?
Primul meci are o insemnatate foarte mare intotdeauna, in orice campanie, mai ales de calificare. Inseamna incredere si optimism pentru pasul urmator. Insa, indiferent de ce se intampla, trebuie sa ramanem puternici mental.
 
In timp ce Romania va juca in Slovacia, celelalte adversare vor juca in Suedia. Cine ati vrea sa invinga?
Deocamdata ma gandesc doar la meciul cu Slovacia. De duminica noaptea incolo vom vorbi de ceilalalti adversari... Dar, indiferent de adversari, noi ne vom lupta pentru locurile din claasament care aduc calificarea la Eurobasket 2015.
 
La final, un mesaj pentru suporterii nationalei...
Suporterii nationalei asteapta de multa vreme un rezultat bun. Semne bune au fost in ultima vreme in baschetul masculin, prin participarea tot mai competitiva la nivel de cluburi in EuroCup sau EuroChallenge. Este timpul ca si Nationala sa se ridice... Sper ca tribunele Salii Sporturilor “Transilvania” din Sibiu sa fie pline si la final sa le aducem bucurie tuturor fanilor baschetului romanesc, cu o calificare!

Meciul dintre SLOVACIA si ROMANIA va fi transmis in direct de DIGI SPORT 3, duminica, 10 august, cu incepere de la ora 19:00.

Parteneri