Foto

Marcel Tenter este noul antrenor principal al Alba Fehervar

In urma cu putine minute, antrenorul reprezentativei masculine a Romaniei, Marcel Tenter, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc, astazi, in localitatea Szekesfehervar, ca a semnat un acord oficial pentru urmatorul sezon cu fosta campioana a Ungariei, Alba Fehervar.

Astfel, la fel ca si in cariera de sportiv, cand a ales sa joace pentru prima oara in afara granitelor tarii la echipa maghiara Hodmezovasarhely, si in calitate de antrenor, Marcel Tenter alege sa plece pentru prima oara din tara tot la o echipa din campionatul Ungariei, urmand ca in sezonul viitor sa conduca staff-ul tehnic al Alba Fehervar.
In varsta de 45 de ani, fostul mare international, component de baza in anii ’90 al nationalelor de juniori si seniori ale Romaniei, si-a inceput cariera de antrenor la U-Mobitelco Cluj-Napoca, in 2009, ca secund al americanului Tab Baldwin. Sezonul urmator, Tenter si-a trecut in cont primul trofeu din noua cariera, cucerind laurii nationali ai Divieiei A, editia 2010/2011, ca antrenor principal al gruparii clujene. Din 2012, a trecut la timona echipei Gaz Metan Medias si a obtinut o performanta notabila chiar din primul sezon, cucerind Cupa Romaniei. In plan international, Tenter a realizat rezultate deosebite cu gruparea din Medias si in EuroChallenge, reusind in doua sezoane sa faca multe “victime” care proveneau din tari cu traditie in baschetul european. Anul acesta, dupa o scurta experienta in play-off pe banca SCM U Craiova, s-a decis sa preia de azi bagheta de antrenor principal al Alba Fehevar, inlocuindu-l pe spaniolul Carlos Lorenzo Frade Centeno. Noua echipa a antrenorului Marcel Tenter este mai cunoscuta iubitorilor de baschet ca Albacomp Szekesfehervar, noua denumire Alba Fehervar fiind anuntata oficial in 2013. Clubul din Szekesfehervar are o traditie mare atat in Ungaria, unde a cucerit mai multe trofee de-a lungul ultimelor doua decenii – ultimul titlu de campion l-au obtinut in 2013, cat si in Europa, fiind o abonata a participarilor in Korac Cup, Saporta Cup, FIBA Europe Cup, EuroChallenge si EuroCup.


FOTO - copyright Alba Fehervar

Parteneri