Foto

Marciulionis imparte azi autografe la 3x3 EuroTour Wizz Air Sport Arena

Cel mai puternic turneu de baschet 3x3 din Romania, organizat de Federatia Romana de Baschet, Sport Arena Streetball si ACS Sport Promotion, in perioada 21-23 iunie, in Piata Constitutiei din Capitala, EuroTour Wizz Air Sport Arena Streetball 2013, si parte din circuitul european FIBA Europe 3x3 EuroTour si din cel mondial FIBA 3x3 World Tour, incepe din aceasta dupa-amiaza.
Terenurile de baschet din Piata Constitutiei au fost deja invadate de copii, iar de maine vor intra pe scena si echipele care participa la categoriile “Elite Men” si “Elite Women”, care se vor lupta pentru marele premiu de 2000 de euro, atat la masculin, cat si la feminin.

 
Printre numerosii invitati speciali la evenimentul din Piata Constitutiei se vor numara si trei baschetbalisti de renume mondial, lituanianul Sarunas Marciulionis, sarbul Vlade Divac si spaniolul Jorge Garbajosa. Astfel, cei care vor fi prezenti in perioada 21-23 iunie la “Euro Tour Wizz Air Sport Arena Streetball” vor avea ocazia sa joace impotriva unui campion olimpic si a unui campion mondial, dar si sa obtina autografe de la legendarii jucatori, care au activat ani buni si in NBA!
Primul mare baschetbalist care va sosi in Bucuresti pentru acest eveniment este lituanianul Sarunas Marciulionis. Component de baza al nationalei URSS, care a obtinut aurul olimpic la Seul, in 1988, si al nationalei Lituaniei, care a obtinut de doua ori medaliile de bronz olimpic, la Barcelona, in 1992, si la Atlanta, in 1996, lituanianul Sarunas Marciulionis a transmis deja si un mesaj iubitorilor baschetului din Romania: “Ii invit pe toti bucurestenii sa vina in Piata Constitutiei, intre 21 si 23 iunie, pentru a juca baschet si pentru a duce impreuna baschetul 3x3 din strada la Jocurile Olimpice!”. Declarat de patru ori “cel mai valoros sportiv lituanian al anului”, Marciulionis face parte din istoria baschetului mondial, primind numeroase distinctii de-a lungul carierei sale impresionante: “FIBA’s 50 Greatest Player” (1991), EuroBasket MVP (1995), “Mr. Europa” (1988).
Astfel, cei care doresc sa-l vada pe cel care incanta publicul in anii ’90 cu faze de mare spectacol si cu o precizie in aruncari demna de invidiat sunt asteptati in Piata Constitutiei, cu incepere de la 16:30. Marciulionis va petrece cateva ore bune pe terenurile din centrul Capitalei si va imparti autografe tuturor fanilor baschetului.
 

Parteneri