Foto

Marginean: Nu am intrat in Euroliga doar pentru o simpla aparitie!

Internationala Gabriela Marginean si-a dovedit din plin valoarea, miercuri seara, la primul joc disputat in EuroLeague Women, extrema de forta a CSM Targoviste reusind sa contribuie din plin la prestatia campioanei Romaniei in fata puternicei grupari italiene Famila Schio. De altfel, Marginean a fost cea mai buna marcatoare a echipei pregatite de Georgios Dikeloulakos si Florin Nini, reusind in 36 de minute de joc sa-si treaca in cont 17 puncte, 4 recuperari, 2 interceptii. La finalul jocului, desi echipa sa nu a castigat (scor final 75-76, Marginean a recunoscut fair-play ca experienta si-a pus amprenta in final pe tabela de marcaj. Optimista din fire, insa, componenta de baza a CSM Targoviste si a nationalei Romaniei, transferata in vara de la echipa franceza Arras Pays D’Artois, si-a exprimat parerile intr-un interviu acordat in exclusivitate site-ului FRB, concluzionand ca are incredere in potentialul echipei si este convinsa ca vor inregistra rezultate notabile in EuroLeague Women.
 
Felicitari pentru jocul de miercuri seara. Chiar daca nu ati castigat, ati avut o evolutie foarte buna iar tu ai fost cea mai buna marcatoare a echipei. Cum a fost?
 
Primul meci de EuroLeague Women a fost o experienta frumoasa si ma bucur enorm ca am
aceasta ocazie, sa joc intr-o echipa prezenta in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. Cred ca am jucat frumos ca echipa. Stiu ca a durat ceva pana sa aratam ce putem, dar, sincer, cred ca acesta este doar inceputul pentru ce putem face ca echipa. A fost o seara istorica, dar, din pacate, nu am reusit sa scriem mai multa istorie cu o victorie pe teren propriu.
 
Ce a lipsit ca sa pasiti cu dreptul in EuroLiga? Ati avut ghinion?
 
Nu-mi place sa cred sau sa spun ca am avut ghinion. Ca in orice sport, exista doar un singur invingator si miercuri seara, cu toate ca am fi meritat si ar fi fost minunat sa fi castigat, nu a fost sa fie. Reusita de 3 puncte din ultimele secunde a fost chiar o aruncare libera, libera, si din pacate pentru noi Laura Macchi a marcat. Nu pot spune ca meciul s-a pierdut acolo, dar daca mingea nu intra in cos ar fi fost mult mai frumos pentru noi si pentru baschetul romanesc. Adevarul este ca s-au ratat multe aruncari libere ca echipa pe parcul meciului (n.n. – 10-21, cu procentaj 47,6 %!!!). In plus, fazele de pe finalul jocului conteaza, intr-adevar, iar in momente de genul acesta experienta jucatoarelor si a echipei se resimte din plin. Nu putem decat sa invatam, atat ca individual, cat si ca echipa, din aceste faze ale meciului si data viitoare sa stim sa reactionam mai bine in astfel de situatii.
 
Publicul a fost alaturi de voi in permanenta. Atmosfera de la Targoviste poate fi un plus pentru meciurile urmatoare?
 
Publicul a fost minunat si pot spune fara sa gresesc ca a fost ca si al saselea jucator pe teren. Pe mine personal m-a ajutat enorm si mi-a dat energie in permanenta. Este foarte frumos sa joci cu multi suporteri in spate pentru ca energia si determinarea sunt luate la un alt nivel doar pentru ca nu vrei sa ii dezamagesti si iti doresti ca ei sa vina in continuare la meciuri si sa aiba o experienta frumoasa. Plus ca, in astfel de meciuri, intr-un fel reprezinti nu doar orasul, dar si tara...
 
Pentru tine si pentru multe colege a fost primul joc din cariera in EuroLeague. Este diferit fata de alte competitii?
Euroliga este cea mai puternica competitie din Europa, deci, cu alte cuvinte, meciurile jucate la acest nivel sunt putin diferite. Mai bine spus, sunt mai puternice decat cele dintr-un campionat normal sau dintr-o alta competitie europeana. Majoritatea jucatoarelor din Euroliga sunt valori mari. Sunt jucatoare foarte talentate si respectate in lume si este normal ca meciurile si nivelul baschetbalistic sa fie ridicat. Ce mai, este un cu totul alt nivel. Ca jucator, iti doresti ca in cariera sa ajungi sa joci in Euroliga si sa ai ocazia sa demonstrezi pe scena mare ce poti face. Personal, ma simt binecuvantata sa fac parte dintr-o astfel de echipa.
 
Sunteti intr-o grupa foarte dificila. Crezi ca puteti obtine calificarea?
 
Cred ca am aratat miercuri seara ca putem juca frumos si cred ca suntem pe drumul cel bun.
Da, grupa este dificila, dar cred ca fiecare grupa din Euroliga este dificila, daca stam sa ne gandim. Sincer, insa, eu cred ca avem sanse mari. Trebuie sa continuam sa jucam la fel si chiar mai bine si sa continuam sa crestem ca echipa pe teren. Trebuie sa intram pe teren cu gandul la victorie. Nu conteaza impotriva cui jucam! Fiind primul an in Euroliga, poate nu suntem considerate o echipa experimentata, dar sincer nu avem nimic de pierdut. Doar de castigat, asa ca trebuie sa dam tot ce putem pe teren si sa ne castigam respectul dupa fiecare meci. Nu am intrat in Euroliga doar pentru o simpla aparitie, am intrat cu gandul sa cream niste valuri mari dupa noi si sa obtinem rezultate notabile.
 
Urmatorul adversar este redutabila Fenerbahce. Ce sperati de la acest joc?
 
Sincer, acum suntem cu gandul la meciul impotriva BC Univ. Goldis Arad, de sambata. Incercam sa luam fiecare meci cum vine si sa ne concentram pentru adversarul urmator. Sa nu sarim peste nimic din program. Meciul cu Fenerbahce nu va fi usor, mai ales ca este in deplasare iar echipa turca are o istorie incredibila in Euroliga. Dar, dupa cum am mai spus, noi nu avem nimic de pierdut, deci vom intra pe teren cu capul sus si pregatite de razboi. Nu putem sa lasam istoria acestei echipa sa ne demoralizeze, cu atat mai mult intram sa le punem probleme si sa dam tot ce avem mai bun. Speram la un meci bun si la rezultate si mai bune.
 
In final, un mesaj pentru fani...
 
In primul rand, vreau sa le multumesc din inima inca o data fanilor care au venit la sala si tuturor suporterilor si iubitorilor de baschet care ne-au sustinut miercuri seara. Eu si fetele ii vom astepta la meciurile urmatoare si promitem sa dam tot ce putem si sa facem niste meciuri de neuitat!
 
Multumim si multa bafta in continuare!

Parteneri