Foto

Meci de cosmar pentru CSU Asesoft Ploiesti in grupele EuroCup

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a cedat in fata propriilor suporteri, miercuri seara, in fata puternicei echipe ruse Krasnye Oktyabr Volgograd, cu scorul de 79-96 (26-20, 18-31, 17-26, 18-19), intr-un meci contand pentru etapa a VI-a din Grupa E a Eurocup. In urma acestui esec, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Vladimir Arnautovic ocupa locul 4 in clasamentul grupei si continua sa spere la o calificare istorica in faza superioara a celei de-a doua competitii europene intercluburi.
 
In fata unui public incendiar, venit cu mic cu mare in tribunele Salii Sporturilor “Olimpia” pentru a fi alaturi de campioana Romaniei in cursa de calificare din Eurocup, CSU Asesoft Ploiesti a apasat pe acceleratie inca de la primele actiuni ale jocului cu valoroasa grupare rusa Krasnye Oktyabr Volgograd. Fapt care s-a concretizat rapid si pe tabela, primul sfert termindu-se cu un avans important pentru ploiesteni: scor 26-20. De altfel, dupa evolutia din primele zece minute, totul parea sa fie conform strategiei realizate de Vladimir Arnautovic iar gazdele pareau destul de sigure ca-si vor putea pastra invincibilitatea pe teren propriu. A urmat, din nefericire, un sfert de cosmar, in care rusii au excelat la aruncarile de la mare distanta si au rasturnat situatia, reusind sa intre la vestiare cu o diferenta nesperata: scor 44-51. La reluare, oaspetii incep sa domine clar lupta de sub panouri si-si continua “tirul” reusitelor de la 3 puncte (n.n. – pana la final, rusii au contabilizat un incredibil procentaj de 56,5%, marcand 13 din 23!), astfel ca in finalul celui de-al treilea sfert scorul a ajuns la 61-77, anuland clar victoria obtinuta de ploiesteni la Volgograd, cu 81-75. In ultimele zece minute, gazdele forteaza mai mult si incearca sa revina in joc, dar valoarea si experienta gruparii oaspete face ca totul sa se incheie la scorul de 79-96, fluierul final consemnand, astfel, primul esec pe teren propriu al ploiestenilor. Conform datelor statistice oficiale, punctele campioanei Romaniei au fost realizate de MOHAMMED (19 p, 5 rec, 1 pasa), HAYES (12 p, 2x3, 2 rec, 1 int), BROWN (11 p, 1x3, 3 rec, 8 pase), LEE (11 p, 6 rec, 5 pase), LABOVIC (9 p, 1x3, 1 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap), FLOWERS (8 p, 2x3, 1 int), RUNKAUSKAS (6 p, 2x3, 2 rec, 1 pasa), BURLACU (3 p, 1x3). Au mai evoluat PELEKANOS (4 rec) si COOPER (1 rec). De la oaspeti s-au remarcat TRAVIS (25 p, 1x3, 12 rec, 2 pase) si CULPEPPER (23 p, 4x3, 3 rec, 1 pasa).
La finalul partidei, cei doi antrenori au declarat:
Vladimir Arnautovic - antrenor CSU Asesoft Ploiesti - Am intalnit o echipa care a prins o zi excelenta la aruncarile din actiune, dar asta nu scuza cu nimic prestatia noastra slaba din aceasta seara. Am pierdut ritmul jocului in sferturile 2 si 3, drept pentru care ne-a fost aproape imposibil sa revenim in ultimele zece minute. Rusii au inscris din fiecare pozitie, cu o lejeritate iesita din comun, in timp ce noi am ratat foarte multe aruncari libere (n.n. - 10-20). Aceste lucruri au facut diferenta la final. Mai avem de jucat patru partide, dintre care doua pe teren propriu si alte doua in deplasare, la Vilnius si Ierusalim. Vom incerca sa tratam fiecare joc la victorie, indiferent de adversar, intrucat asa cum Krasny Oktyabr a prins o zi perfecta la Ploiesti, asa si noi suntem capabili de victorii mari, chiar si pe terenuri straine.
Dirk Bauermann - antrenor Krasny Oktyabr Volgograd - Cand am preluat aceasta echipa, in urma cu aproape o luna, am gasit foarte multi jucatori care nu aveau probleme in a arunca la cos, ci in a pasa si a dezvolta un baschet ofensiv bazat pe scheme tactice. Am incercat sa schimb conceptia jucatorilor mei despre baschet si se pare ca in aceasta seara am avut parte de un raspuns clar din partea lor, la acest nivel. Am avut o circulatie buna a mingii, am inscris cosuri importante pe finalul atacurilor, dar si in urma unor actiuni bine desenate, am obosit adversarul prin rapiditatea paselor si presingul agresiv. Am castigat un meci extrem de important la o diferentamai mare ca cea din tur, cand eu nu eram la echipa, dar acest succes nu ne va ajuta cu nimic daca nu ne vom impune saptamana viitoare, cu Hapoel. Felicit gazdele pentru organizare si profesionalism si urez Asesoftului mult succes in continuare.
 
Clasamentul si programul Grupei E


In urma acestui rezultat, coroborat cu victoriile obtinute in deplasare de Lietuvos Rytas Vilnius in fief-ul Partizan Nis Belgrad, cu 85-76, si Banvit Bandirma pe terenul Hapoel Ierusalim, cu 82-78, iata cum arata clasamentul Grupei E dupa derularea primelor sase etape:
1. Lietuvos Rytas Vilnius – 11 puncte (5 victorii, 1 infrangere)
2. Banvit Bandirma  – 11 puncte (5 victorii, 1 infrangere)
3. Krasny Oktyabr Volgograd – 9 puncte (3 victorii, 3 infrangeri)
4. CSU Asesoft Ploiesti  – 9 puncte (3 victorii, 3 infrangeri)
5. Hapoel Ierusalim – 7 puncte (1 victorie, 5 infrangeri)
6. Partizan Nis Belgrad  – 7 puncte (1 victorie, 5 infrangeri)
 
Conform calendarului competitional, iata promgramul urmatoarelor meciuri pentru CSU Asesoft Ploiesti:
 
26.11.2014
Lietuvos Rytas Vilnius - CSU Asesoft Ploiesti (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
 
03.12.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Banvit Bandirma (ora 19:30, in direct pe DIGI SPORT)

10.12.2014
Hapoel Ierusalim - CSU Asesoft Ploiesti (ora 20:30, in direct pe DIGI SPORT)

...12.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Partizan Belgrad
 
 
 

Parteneri