Foto

Meciul orgoliilor: Gaz Metan Medias - CSU Ploiesti

Gaz Metan Medias, liderul Diviziei A la finele sezonului regular, si CSU Ploiesti, vicecampioana Romaniei din sezonul trecut, se vor infrunta in semifinalele Diviziei A. Dupa un parcurs in care formatia pregatita de Ovidiu Teleaba a trecut in sferturi de Energia Rovinari cu 3-1 la general si a inregistrat  22 de victorii, cinci infrangeri si un forfait, in timpul sezonului, sortii i-au scos in cale echipa prahoveana, o grupare care nu mai are nevoie de nici o prezentare si care a adunat ca margelele pe sirag 7 titluri consecutive.
 
Titus Nicoara si compania vor evolua in primele doua meciuri in fata propriilor suporteri avand avantajul terenului propriu. De partea cealalta, ploiestenii au ascendetul moral al victoriilor inregistrate in acest sezon asupra Gazului.

Dar iata mai jos o statistica asupra principalelor "arme" pe care le vor avea la dispozitie cei doi tehnicieni:

Cel mai bun marcator:
Deven Mitchell: 18.56 puncte pe meci, 501 puncte marcate in 27 de jocuri
Catalin Burlacu: 15.67 puncte pe meci, 423 de puncte in 27 de jocuri

Cel mai bun recuperator:
Titus Nicoara: 8.61 recuperari pe meci, 267 de recuperari in 31 de jocuri
Catalin Burlacu: 6.74 recuperari pe meci, 182 de recuperari in 27 de jocuri

Cel mai bun pasator:
Ivan Tomeljak: 4.94 pase decisive pe meci, 89 de pase decisive in 18 jocuri
Aleksandar Vlahovic: 5.46 pase decisive pe meci, 153 de pase in 28 de jocuri

Cel mai eficient jucator:
Deven Mitchell: 20.78 eficienta pe meci, 561 eficienta cumulata in 27 de jocuri
Catalin Burlacu: 18.26 eficienta pe meci, 493 eficienta cumulata in 27 de jocuri

Cel mai inalt jucator:
Ionut Dragusin: 2.21 m
Drasko Albjanic: 2.11 m

Cel mai in varsta jucator din lot:
Ivan Tomeljak (2 februarie 1979) - 33 de ani
Angel Santana (23.05.1977) - 35 de ani

Cel mai tanar jucator din lot:
Matei Nuna (07.07.1991) - 21 de ani
Titus Nicoara (25.03.1988) - 24 de ani

Inaintea confruntarilor din 28 aprilie (ora 18:15 Digi Sport) si 29 aprilie (ora 18:00 Digi Sport), atat oficialii, cat si doi dintre jucatorii reprezentativi au prefatat in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet duelul din semifinale:

Lucian Petrascu, manager Gaz Metan Medias:
"Este un rezultat foarte mare ca am terminat pe prima treapta a podiumului sezonul regular si sper sa profitam din plin de acest avantaj. Ne-am fi dorit foarte mult sa intalnim Ploiestiul in finala, dar suntem pregatiti sa ii infruntam si acum. Cred ca sunt cele mai bune echipe din campionat. Este clar ca adversarii nostri s-au intarit din iarna, insa cu siguranta sansele sunt 50% pentru fiecare echipa. Am pregatit foarte bine meciurile si ma bucur ca avem tot lotul valid la dispozitie. Jucatorii sunt foarte montati si isi dau seama ca avem un potential imens."

Titus Nicoara, extrema de forta Gaz Metan Medias:

"Cred ca va fi o serie extrem de echilibrata, cu meciuri foarte spectaculoase, fiecare echipa avand sansa de a se impune. Si ei pot castiga la noi, la fel cum si noi putem castiga fara probleme la Brazi. Nu cred ca exista un complex in fata Ploiestiului si suntem increzatori in sansa noastra. Vom disputa trei meciuri acasa si suntem optimisti. Fiecare meci va avea povestea lui si sunt sigur ca vor fi dueluri foarte incinse, asa cum au fost in ultimii trei ani. Lupta sub panou va fi foarte apriga, atat ei, cat si noi stam foarte bine la acest capitol. Oricum, credem in calificare si ne dorim foarte tare acest lucru!"


Vladimir Arnautovic, antrenor principal CSU Ploiesti:
"Va fi o semifinala foarte grea, asa cum au fost toate meciurile din ultimii doi ani dintre Ploiesti si Medias. Cred ca ambele echipe au sanse egale, desi Gaz Metan porneste cu avantajul terenului propriu. Uneori, insa, echipa care joaca acasa are o presiune mai mare. Una peste alta, Mediasul isi merita locul din clasament, au o echipa foarte buna si o banca lunga, dar suntem pregatiti sa invingem. Am mare incredere in jucatorii mei. Se vede ca sunt foarte montati, ca au putere si calitate. In plus, avem si un scor pozitiv in fata lor. Acum doi ani
am reusit sa castigam cu 10-0 play-offul si in semifinale am jucat tot cu ei."


Levente Szijarto, extrema CSU Ploiesti:

"Va fi o disputa echilibrata, intre doua echipe puternice si complete. O batalie interesanta si recomand iubitorilor baschetului sa urmareasca aceste semifinale. In ambele echipe sunt jucatori foarte  buni si cred ca va conta mult forma de moment. Noi avem o mentalitate de campioni si ne dorim foarte mult sa redevenim campioni cu acte in regula. Depinde doar de noi daca vom reusi acest lucru. Important este sa ne facem jocul, sa gandim si sa evitam greselile. Acesta este secretul!"


Remember
Ultima oara cand cele doua formatii s-au intersectat in semifinalele campionatului national, a fost in sezonul 2009-2010. Atunci, prahovenii au castigat primul meci cu 83-96 (Darius Hargrove reusea 36 de puncte, in timp ce Arvydas Cepulis reustea 22 de puncte pentru Ploiesti, de partea cealalta Titus Nicoara si Tudor Dumitrescu marcau cate 19 puncte fiecare).

Al doilea joc a fost castigat de CSU Ploiesti cu 80-93 (Hargrove 21 de puncte, Rashard Griffith 21 de puncte si 10 recuperari, de la Medias se remarcau Howell 20 de puncte si Deven Mitchell 15 puncte).

Al treilea joc a avut loc in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, jucatorii lui Arnautovic impunandu-se cu 101-83. Hargrove marca 21 de puncte, iar Titus Nicoara reusea 17 puncte si 11 recuperari.



 


Parteneri