Foto

Meciuri spectaculoase la EuroBasket 2011

Vineri, in runda a doua a fazei a doua a Campionatului European gazduit de Lituania, au reintrat in luminile reflectoarelor nationalele Spaniei, Serbiei, Germaniei,  Turciei, Frantei si Lituaniei. In primul duel al zilei s-au intalnit finalistele din 2009: Spania si Serbia. Cu o sete mare de revansa, plavii s-au vazut din nou depasiti de nationala lui Calderon si Navarro, cu un categoric 84-59.  Cateva dintre cele mai spectaculoase faze reusite de Pau Gasol (26 p) si Nenad Krstic (12p) puteti urmari aici.


In al doilea joc, Germania a trecut de nationala Turciei, la capatul unui meci foarte disputat, cu dese rasturnari de situatii. Dirk Nowitzki cu 19 puncte, secondat de Philipp Schwethelm, autor a 11 puncte in ultimele zece minute de joc dintr-un total de 14 puncte marcate, au adus victoria echipei pregatite de Dirk Bauermann. Rezumatul meciului poate fi urmarit aici.


Ultimul joc al zilei de vineri a adus fata in fata nationala tarii gazda si reprezentativa Frantei. Intr-o sala arhiplina, cu peste  11.000 de spectatori veniti la Vilnius pentru a-si sustine favoritii, Franta s-a impus 73-67 si a adus tristetea pe fetele fanilor imbracati in tricouri verzi. Desi Jasikevicius a fermecat din nou mingea ca in tinerete si a reusit sase pase decisive,   Nando de Colo, a facut un meci mare pentru francezi si a marcat 13 puncte in ultimul sfert, facandu-l pe antrenorul Vincent Collet sa declare la sfarsitul meciului: "Pentru noi, aceasta este cea mai mare performanta din Lituania".  Fazele spectaculoase ale meciului Lituania - Franta pot fi accesate aici.


Sambata, in Grupa F,  s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Georgia - Finlanda 73-87
Macedonia - Slovenia 68-59
Grecia - Rusia 67-83

Duminica, Serbia a invins Turcia cu 68-67, Spania a ingenunchiat Franta cu 96-69, in timp ce Lituania a invins Germania cu 84-75.

Clasamentul celor doua grupe arata astfel:


Grupa E (5 jocuri)

1. Spania 9p
2. Franta 9p
3. Lituania 8p
4. Serbia 7p
5. Germania 6p
6. Turcia 6p

Grupa F (4 jocuri)

1. Rusia 8p
2. Macedonia 8p
3. Grecia 6p
4. Slovenia 5p
5. Finlanda 5p
6. Georgia 4p


Astazi sunt programate ultimele partide din Grupa F:

Slovenia - Finlanda (ora 15:30), echipa castigatoare se califica in faza superioara, Grecia va intalni Georgia (ora 18:00), iar Rusia va incheia seara impotriva Macedoniei (ora 21:00).

Parteneri