Foto

Mesaje de Sarbatori de la internationalii romani care activeaza in strainatate

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, ne-am propus sa realizam un scurt tur de orizont printre internationalii romani care evolueaza in afara granitelor tarii pentru a le transmite gandurile noastre bune si pentru a le ura “Craciun fericit” si “La multi ani!”. Aflati departe de casa, tricolorii nostri ne-au raspuns si la cateva intrebari legate de planurile de Sarbatori si mai ales de cele legate de viitorul sezon si au transmis la randul lor mesaje pentru marea familie a baschetului romanesc.
 
Incepem cu Turcia, unde poposim la cea mai valoroasa componenta a nationalei feminine a Romaniei, extrema de forta GABRIELA MARGINEANU, care evolueaza cu succes din aceasta vara la Istanbul Universitesi BGD Spor Kulubu, echipa care a castigat primul loc in Grupa D din EuroCup Women si s-a calificat in optimile de finala.
- Planuri de Sarbatori?
Nu prea am, deoarece joc intr-o tara unde predomina religia musulmana… De altfel, in urmatoarea perioada vom avea meciuri, unul chiar de Craciun! Astfel, planuri marete de Sarbatori la nivel personal nu exista, insa, in plan profesional imi doresc sa castigam toate jocurile ce urmeaza.
- Ce-ti doresti in 2014?
Multa sanatate pentru familie, prieteni, dar si pentru mine. In plus, forta de munca si putere atat mentala, cat si fizica, pentru tot restul sezonului.
- Un mesaj pentru cei din tara…
Vreau sa le urez atat celor din marea familie a baschetului romanesc, cat si fanilor nostri, “Sarbatori Fericite” si un calduros “La Multi Ani”! Totodata, vreau sa le multumesc fanilor pentru sprijinul pe care ni-l ofera la meciurile echipei nationale. Avem niste suporteri minunati!
 
Facem un salt pana in Estonia, la un alt tricolor de o valoare incontestabila, extrema de forta VLAD MOLDOVEANU, component de baza al campioanei en-titre BC Kalev Cramo Tallinn, echipa care a pierdut la mare lupta, in data de 22 decembrie, finala Cupei Estoniei, cedand in fata rivalei Tartu Rock, cu 69-71.
- Cum iti vei petrece Sarbatorile?
Aici, in Estonia, alaturi de intreaga familie, cu sotia si fiul meu, mama, socrii si cumnatul meu. Cu siguranta vor fi niste Sarbatori minunate!
- Ce-ti propui pentru 2014?
Pentru inceput, sper sa prindem play-off-ul in VTB si sa castigam campionatul in Estonia. Dupa aceasta, sper sa fie o vara a debuturilor, debutul in liga de vara NBA si sper la prima participare in Euroleague. Sper si la o grupa accesibila la nivelul calificarilor cu echipa nationala, care sa ne acorde sanse reale de a accede la Campionatul European din Ucraina.
- Un mesaj pentru fani…
Fie ca anul 2014 sa va aduca tot ce va doriti atat pe plan individual cat si echipelor pe care le sustineti. Sarbatori Fericite!
 
Trecem granita si ne indreptam spre Austria, la o alta baschetbalista de top a nationalei Romaniei, pivotul ELISABETH PAVEL, care evolueaza de doua sezoane in tricoul campioanei Flying Foxes Viena.
- Ce planuri ai de Sarbatori?
Imi doresc sa petrec Sarbatorile cu familia si prietenii. Mai mult ca sigur, de Craciun voi fi acasa, la Sibiu! Dupa aceea voi petrece cateva zile la Cluj, cu sora mea si cativa dintre prietenii mei cei mai apropriati.
- Ce-ti propui in 2014?
Mi-am propus mai multe lucruri atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. In primul rand, imi doresc sa castig campionatul si cupa in Austria alaturi de echipa mea. In rest, imi doresc sa raman sanatoasa si evident sa am un an mai bun decat cel precedent.
- Un gand pentru cei de acasa…
Doresc tuturor “Sarbatori fericite” alaturi de familie si de cei dragi si un an nou fericit, plin de impliniri. De asemenea, tin sa le multumesc fanilor ca sunt alaturi de baschetul romanesc si vreau sa le reamintesc ca vom avea mare nevoie de ei in 2015, cu ocazia EuroBasket Women de la Timisoara si Oradea. Sunt convinsa ca vor fi alaturi de noi!
 
Plecam spre vest si ajungem in Franta, unde o regasim pe o alta componenta de baza a nationalei tricolore, pivotul ANITA MESZAROS, care evolueaza de doua sezoane la Reims BF.
- Planuri de Sarbatori?
Voi petrece Craciunul aici, in Reims, alaturi de prieteni!
- Ce-ti doresti in 2014?
In primul rand imi doresc sa scap de ghinioane… Sa ma recuperez cat mai repede dupa ultima accidentare (n.n. - ruptura de ligament si menisc) si sa pot juca din nou! Abia astept sa revin pe teren…
- Un gand pentru cei de acasa…
Le urez tuturor “Sarbatori fericite” si un an nou plin de bucurii si satisfactii profesionale!
 
Trecem muntii spre sud si intram in Spania, unde o regasim pe o alta componenta de valoare a nationalei, extrema CLAUDIA POP, transferata in vara la CB Recreativo Conqouero Huelva.
- Cum vei petrece Sarbatorile?
Cand ma gandesc la Sarbatorile de Iarna imi vine in cap un singur loc din lume unde imi doresc sa fiu…ACASA…Impodobind bradul, ascultand colinde alaturi de cei pe care ii iubesc!
- Ce doresti in 2014?
Principala mea dorinta este SANATATE… Ca sa pot astfel sa ma bucur de viata si sa imi indeplinesc toate visele!
- Un mesaj pentru fani si pentru familia baschetului romanesc...
Credinta, speranta, un nou inceput, iubire, cadouri, prieteni adevarati... Vi le doresc pe toate de Craciun, iar pentru anii ce vin sa visam impreuna la rezultate istorice ale baschetului romanesc. “Craciun fericit” si “La multi ani!”
 
Ramanem in Spania, la cel mai valoros produs al baschetului juvenil autohton, tanarul pivot EMANUEL CATE, transferat anul acesta la Real Madrid!
- Planuri de Sarbatori?
- Sarbatorile de Iarna inseamna pentru mine o pauza de patru zile. Vin acasa de Craciun, pentru a fi alaturi de parinti si prieteni, iar dupa aceea revin de urgenta la club. In 31 decembrie si 01 ianuarie avem antrenamente!!! Si asta pentru ca din 03 ianuarie participam la un turneu foarte puternic de Euroleague, la categoria U18, la Barcelona, pe care ne dorim sa-l castigam. Invingatoarea va ajunge in Final 4 la Milano, in luna mai, o data cu echipele de seniori…
- Ce-ti propui pentru 2014?
In primul rand sa fiu sanatos si sa confirm prin evolutiile mele increderea celor de la Real Madrid. Nu in ultimul rand, vreau sa evoluez foarte bine la echipa nationala si sa obtinem o performanta notabila!
- Un mesaj pentru cei din tara…
Doresc sa le transmit tuturor  iubitorilor de baschet, oriunde ar fi ei, in teren , in tribune sau pe siteuri de socializare, “Sarbatori fericite” si un calduros “La multi ani!”. Mi-as dori sa strig “Hai Romania!” in tricoul nationalei de pe o pozitie fruntasa in baschetul european ! Sunt convins ca genera?ia mea o va face!
 
Traversam Oceanul si ajungem in Statele Unite ale Americii, unde regasim cateva  dintre tinerele sperante ale nationalei Romaniei. Nominalizata in 2012 in “cinciul de baza” al Europenelor U20, CRISTINA BIGICA continua sa-si confirme valoare, evoluand cu succes in campionatul universitar la Golden Eagle Marquette University.
- Cum vei petrece Sarbatorile?
Tinand cont ca vom juca in 28 si 31 decembrie, voi petrece Sarbatorile aici. Voi merge in Minerva, Ohio, acasa la colega mea Chelsie Butler. Vom avea patru zile libere in ajunul Craciunului si ne intoarcem la antrenamente chiar in ziua de Craciun. Mi-ar fi placut sa vin acasa, insa timpul este prea scurt din pacate….
- Ce iti doresti in 2014?
Baschetbalistic, imi propun sa termin sezonul acesta sanatoasa si cu locuri cat mai bune in turneele NCAA si Big East! De asemenea, o vara cu rezultate cat mai bune. Nu in ultimul rand, vreau sa revin acasa si sa petrec un timp cu familia… cat de mult pot! Iar din punct de vedere al studiilor, sa intru cu bine in ultimul an universitar.
- Un mesaj pentru fanii baschetului …
“Craciun fericit” tuturor! Sa zambim mult si sa ne bucuram de momentele acestea alaturi de cei dragi, dar nu in ultimul rand sa ne bucuram de cat mai mult baschet… Multumiri fanilor ca au fost si sunt alaturi de noi si un an nou cat mai bun! Sa ne vedem cu bine la Europene!
 
Ramanem in SUA si mergem la Northwestern Wildcats University, acolo unde evolueaza cu brio extrema de forta ALEXANDRU OLAH, cel care a dus greul nationalei U20 la Europenele de la Pitesti si care se afla intr-un real progres de cand a traversat Oceanul.
- Cum vei petrece Sarbatorile?
Am avut doar doua zile libere de Craciun si m-am decis sa merg in Indiana, ca sa petrec alaturi de familia la care am stat in perioada liceului. Mi-as fi dorit sa vin acasa, dar nu este timp… Din 25 decembrie revenim in sala, ca sa pregatim urmatorul meci din campionatul universitar.
- Ce-ti doresti in 2014?
Imi propun sa imi ajut echipa sa castige din ce in ce mai multe meciuri si, de ce nu, sa castigam campionatul! Pe de alta parte, astept sa revin la nationala alaturi de colegii mei si sa obtinem un rezultat valoros in plan european.
- Un mesaj pentru cei de acasa…
Va urez tuturor un Craciun linistit si calduros alaturi de familie, cu multa sanatate si fericire! “Sarbatori fericite” si “La multi ani”!
 
Continuam turul pe continentul nord-american si ajungem la o alta mare speranta a nationalei Romaniei, extrema de forta VLAD COBZARU, care evolueaza din sezonul trecut la Saint Johnsbury Academy.
- Planuri de Sarbatori?
Voi petrece Craciunul intr-un turneu cu echipa in New Jersey. Restul vacantei de iarna voi sta cu o familie in Saint Johnsbury si voi continua cu antrenamentele si cu meciurile din sezonul de baschet. As fi vrut sa vin acasa de Sarbatori, dar timpul este prea scurt…
- Ce-ti doresti in 2014?
Imi propun sa muncesc mai mult ca sa pot ajunge mai aprope de ce mi-am propus, atat din punct de vedere al baschetului, cat si al educa?iei. Sper sa intru la o universitate de top aici in SUA. Pe de alta parte, vreau sa petrec cat mai mult timp cu familia si cu prietenii de acasa. Si, bineinteles, sa fiu sanatos si sa pot juca in nationala alaturi de cei mai buni jucatori romani si sa obtinem un rezultat cat mai valoros!
- Un mesaj de Sarbatori de peste Ocean…
Le urez tuturor celor din familia baschetului romanesc “Sarbatori fericite” alaturi de cei dragi! Un an nou fericit, cu multe impliniri si realizari pe toate planurile. Niciodata sa nu renunte la visurile lor si oricat de greu ar fi, sa faca tot posibilul sa le indeplineasca.
 
Traversam din nou Oceanul, dar tot spre vest, si mergem in Coreea de Sud, la o alta mare speranta a baschetului feminin romanesc, SONIA URSU KIM. Prezenta de doua sezoane in lotul echipei profesioniste Woori Bank Hansae, Sonia a inceput sa straluceasca sub panouri, fiind nominalizata in aceasta vara si in “cinciul de vis” al Europenelor U20.
- Planuri de Sarbatori?
Buna intrebare… coreenii au sarbatorile lor, atmosfera de Craciun exista, dar nu la Woori Hansae! Insa anul acesta, de Sarbatori, vine mama aici si vom sarbatori impreuna Craciunul…
- Ce-ti propui pentru 2014?
In 2014? Vin acasa!!!
- Un mesaj pentru fani…
Le urez tuturor celor care sunt alaturi de baschetul romanesc sa aiba Sarbatori linistite si fericite, cu bucurie in suflete, alaturi de cei dragi. Iar celor care ne-au sustinut la nationala Romaniei le transmit sa fie in continuare alaturi de noi pentru ca vom face tot ce depinde de noi sa obtinem un rezultat notabil la Eurobasket Women 2015!

Parteneri