Foto

Miza pe Gaz Metan Medias

Reprezentantele baschetului masculin romanesc in cupele europene, CSU Asesoft Ploiesti, Gaz Metan Medias, BC Timisoara si BCM U Pitesti, revin de marti seara sub lumina reflectoarelor in EuroChallenge, urmand sa bifeze jocurile din etapa a V-a din faza grupelor. Singura grupare autohtona cu sanse intacte de calificare este Gaz Metan Medias, care va intalni, pe teren propriu, chiar una dintre principalele pretendente la un loc in faza superioara, echipa estoniana Tartu Rock, in vreme ce restul echipelor din LNBM vor incerca sa iasa cu fruntea sus dintr-o aventura continentala nu tocmai reusita.
 
Un meci de totul sau nimic
 
Singura reprezentanta a baschetului masculin autohton care mai are sanse reale de calificare in faza superioara a EuroChallenge, Gaz Metan Medias, va juca marti seara, in fata propriilor spectactori, un joc extrem de important in economia clasamentului final, gruparea pregatita de Marcel Tenter urmand sa primeasca replica incomodei echipe estoniene Tartu University Rock. Avand un avantaj moral fata de adversari datorita succesului obtinut in Estonia, baschetbalistii din Medias sunt decisi sa faca totul pentru a bifa o noua victorie care le-ar aduce, implicit, si calificarea in grupele optimilor de finala.
Dar iata si clasamentul Grupei D:
1. Gaz Metan Medias – 7 puncte
2. Tartu Rock – 6 puncte
3. Khimik Yuzhne – 6 puncte
4. JDA Dijon – 5 puncte
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care Gaz Metan Medias le mai are de sustinut:
04.12.2012– Gaz Metan Medias – Tartu Rock (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT 3)
11.12.2012– Khimik Juzhne – Gaz Metan Medias (ora 18:00)
 
Fara emotii
 
Campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, va juca pentru ultima data in actualul sezon european in deplasare, gruparea pregatita de Vladimir Arnautovic urmand sa intalneasca, miercuri seara, chiar liderul clasamentului Grupei B, echipa rusa Krasnye Krylia Samara. In ciuda faptului ca nu mai au sanse de calificare, ploiestenii vor incerca sa realizeze un joc bun la Samara si, de ce nu, sa obtina un rezultat notabil, care ar mai diminua din gustul amar al infrangerilor consecutive acumulate in primele patru jocuri.
Dar iata si clasamentul Grupei B, cu precizarea ca primele doua echipe se califica in grupele din optimile de finala:
1. Krasnye Krylia – 8 puncte
2. Joensuun Kataja – 6 puncte
3. Keravnos – 6 puncte
4. CSU Asesoft Ploiesti – 4 puncte
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care CSU Asesoft Ploiesti le mai are de sustinut:
05.12.2012- Krasnye Krylia – CSU Ploiesti (ora 17:00, in direct pe SPORT.RO)
11.12.2012– CSU Ploiesti – Keravnos (ora 20:00)
 
Adio Europa!
 
Detinatoarea Cupei Romaniei si a Supercupei Romaniei, BCM U Pitesti, va aparea marti seara pentru ultima oara in fata fanilor proprii intr-un joc din sezonul actual al EuroChallenge, echipa pregatita de Tudor Costescu urmand sa primeasca replica valoroasei grupari belgiene Okapi Aalstar, cu incepere de la ora 19:30. Desi a ratat total sezonul continental, BCM U Pitesti isi joaca sansa pana la capat si va incerca sa incurce “itele” calificarii, fiind un veritabil arbitru in Grupa E, in cazul unei victorii.
Dar iata cum arata clasamentul Grupei E:
1. Okapi Aalstar – 7 puncte
2. Paris Levallois – 7 puncte
3. Belfius Mons-Hainaut – 6 puncte
4. BCM U Pitesti – 4 puncte
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care BCM U Pitesti le mai are de sustinut:
04.12.2012– BCM U Pitesti – Okapi Aalstar (ora 19:45, in direct pe DIGI SPORT 3)
11.12.2012– Mons-Hainaut – BCM U Pitesti (ora 20:30)
 
Meci de orgoliu
 
BC Timisoara va aparea marti seara din nou in lumina reflectoarelor din EuroChallenge, echipa banateana urmand sa primeasca replica puternicei grupari germane EWE Baskets Oldenburg. Dupa ce s-a despartit de antrenorul Predrag Badnjarevic, BC Timisoara incearca sa revina pe linia de plutire si cauta sa iasa cu fruntea sus din actualul sezon european, baschetbalistii banateni avand sansa doar a unui adevarat joc al orgoliilor, deoarece despre calificare nu mai poate fi vorba decat teoretic.
Dar iata si cum arata clasamentul Grupei F:
1. EWE Oldenburg – 8 puncte
2. Szolnoki Olaj – 6 puncte
3. BC Timisoara – 5 puncte
4. Lami-Ved Kormend – 5 puncte
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care BC Timisoara le mai are de sustinut:
04.12.2012 – BC Timisoara – EWE Baskets (ora 20:00, in direct pe TVR 3)
11.12.2012– Szolnoki Olaj – BC Timisoara (ora 20:30)

Parteneri